14 Kasım 2017 Salı

İtirazım Var


''Muhabbet bağına bir gül açıldı, bir derdim var bin dermana değişmem, yüküm lal-i gevher mercan saçarım, bir derdim var bin dermana değişmem... '' deyiş'i ile başlayan nefis bir Onur Ünlü filmi. Açılış sahnesi için tık

Bir camide işlenen cinayet ve ardından imamın dedektiflik yaparak cinayeti çözmek için harekete geçmesini anlatıyor. Geçmişten günümüze geleirken bilinmeyenler, ters köşeler, aşklar, yalanlar ve pek de tahmin edilemeyen bir son.

Serkan Keskin tiyatrodan gelen bir oyuncu, günümüzde hâlâ aktif olarak tiyatro yapan birisi ancak filmlerde de gerçekten iyi oynuyor. Limonata'dan sonra bu filmde de kusursuz oynamış bence. O sıcaklığı veriyor bize. Bu arada Limonata bu filmden sonra çekildi. Ayrıca Serkan Keskin'in İzmit'li olması da onu daha çok sevmemi sağlıyor.

Hazal Kaya, Büşra Pekin, Osman Sonant, Umut Kurt, Ahmet Kaynak gibi oyuncular da filmin diğer oyuncuları. Özellikle bu oyunculardan Osman Sonant da dikkat çekiciydi.

Filmde türkülerin, şarkıların, deyişlerin yer alması filme acayip yakışmış, filme can katmış.

Hikaye'yi Onur Ünlü ve Sırrı Süreyya Önder yazmış. Sırrı Süreyya Önder ayrıca oyuncu olarak da filmde yer alıyor. Aksanı yeter.

Vaaz sahnesini ayrıca filmi izledikten sonra bir kez daha izleyin. Tık

Meyhane sahnesi. Tık

Sinemada bu filmi 138.356 seyirci izlemiş. Sinema dışında milyonu bulmuştur çünkü gerçekten iyi film.

IMDB puanı 8.00 olan bir film. Kendi adıma unutulmaz Türk filmlerinden birisi.

Adeta bir Ahmet Ümit kitabı.

Serkan Keskin filmdeki adıyla Selman Bulut'un filmden sözleriyle bitirelim; 

''insan sadece suçluyken kaçmaz. bazen suçlandığın için de kaçarsın. ama bir kere kaçmaya başladıysan, bir şeyleri de muhakkak kaçırırsın elinden. bazen gençliğini kaçırırsın, bazen geleceğini. bazen de aklını. fakat işin en güzel tarafı da bundan sonra başlar. çünkü aklını kaybedince korkularından da kurtulursun. bu da seni özgürleştirir. çünkü sadece korkaklar kendi akıllarına güvenirler. ve bütün korkaklar hakikatin esiridir. oysa hakikat akılla ya da başka bir şeyle kavranılmaz, hakikatin ancak parçası olunur. onun için kurtul: geçmişinden, geleceğinden, aklından.. kainatta ne varsa şu anda oluyor, görmüyor musun? sadece burada, sadece şimdi. gözlerini kapa, kalbini aç, aklını da bırak gitsin. akıl dediğin şey, kafanda koca bir ağırlıktan başka ne ki?"

1 yorum:

kutay dedi ki...

fena film değil ama bence çok güzel değil. Onur Ünlü'den daha iyilerini beklerim her zaman. Biraz kalabalığa oynamış gibi geldi bana. ama yine de izlenir.