8 Kasım 2017 Çarşamba

In Time


Hayatımda Justin Timberlake şarkısı dinlediğimden daha çok Justin Timberlake filmi izledim. Neden bilmiyorum ama denk geliyor diyelim. In Time Türkçe'ye Zamana Karşı olarak geçen bu film enteresan bir konuyu ele alıyor. Gelecekte geçen bu filmde yaşlanmıyorsun ve para diye bir şey yok. Zaman var. Tüm hayatını zaman harcayarak geçiriyorsun. Otobüse binerken 2 ay zaman veriyorsun, marketten alışveriş yaparken 1 gün ücret veriyorsun, telefon ederken yine aynı şekilde zamanını harcıyorsun. Tabii bunun yanında zamanın bittiği zaman anında ölüyorsun. Bu sayede zenginler uzun yaşıyor. Fakirlerin yaşadığı yerde hırsızlık da var ölümler de. Gerçekten enteresan bir konu. Çalışıyorsun ücretini zamanla alıyorsun. Ancak başrolde Will Salas rolüyle oynayan Justin Timberlake bu olaya baş kaldırıyor ve sistemi çökertmek istiyor. 

Film sıkılmadan keyifle izleyeceğiniz bir film.

Zaman mı para mı? Hangisi daha değerli?

Zaman ile alışveriş yapmak isterdim. Türkiye'de böyle bir şey olsa ölümler bu filmde yaşanana göre 100 kat artardı sanırım. Gerçi Türkiye'de demeyelim. Tüm ülkeler aynı şekilde.

Amanda Seyfried belki çok güzel değil ama farklı bir çekiciliği var.

Filmin belli noktalarında ciddi hatalar var. 1 saat zamanı kalmışken birden hava aydınlanıyor ancak ölmemiş oluyorlar. Ya da Poker sahnesinde poker oyununa uymayan hatalar. Yanlış kurallar.

Böylesine bir konu daha iyi çekilebilir miydi? Kesinlikle evet.

Hiç yorum yok: