13 Ekim 2017 Cuma

Unicaja Malaga 68 Fenerbahçe Doğuş 67


Fenerbahçe Doğuş sezona Malaga deplasmanında başladı ve sahadan 68-67'lik mağlubiyetle ayrıldı. Aslında her şey çok iyiydi. İlk çeyrek 20-20 geçildikten sonra 2.çeyrek ağırlığımızı koyduk ve devreyi önde tamamladık. 3.çeyrekte de üstünlüğümüz sürdü. Son çeyreğe 7 sayı önde girdik. Ancak birden işler değişti. Malaga her hücum istediklerini yapıyor, hücum ribaundları kucaklarına düşüyor, daha çok mücadele ediyorlar, şutlar giriyor, bizim boş şutlar kaçıyor ve çeyrek başında 10-0, devamında da 18-3'lük bir seri verince geri dönülemez bir yola girdiğimiz belli oldu. Yine de son 02:18'e 68-60 geride girsek de 68-67'yi yakaladık ve son hücumlarında iyi savunma yapıp maçı kendi hücumumuza bıraktık. Maç boyunca müthiş işler yapan Sloukas şutu bulmasına rağmen isabeti sağlayamayınca sahadan yenilgiyle ayrıldık. Evet çıkartılması gereken dersler var ama keşke son top girseydi de öyle alsaydık o dersleri desek de bu yenilgi bu takıma hiçbir şey yapmaz. Fenerbahçe taraftarları olarak bundan emin olmak müthiş bir şey. Takıma da, yapacaklarına da kefiliz. Bu takım Belgrad'a gidecek. Buna sonuna kadar inanıyoruz. 

Fenerbahçe'de Sloukas 15 sayı, 7 asist, 5 ribaund, Vesely 12 sayı, 8 ribaund, Datome 13 sayı ile oynadı. Thompson'ın faul problemi ve Melli'nin kötü basketbolu gecenin olumsuzluklarıydı.

Lider eksikliği mi çektik diyeceğim 4.çeyrek başında ancak Datome ile boş şutları bulduk, birini atsak işler terse dönecekti ancak olmayınca maç bizim adımıza kilitleniyor.

Malaga tek bir oyuncusu çift hanelere çıkmasına rağmen kazandı. Maçın adamı seçilen Shermadini 14:55 süre, 13 sayı, 4 ribaund ile bitirdi maçı. Malaga adına maçı getiren 4.çeyrek başında müthiş oynayan Ray McCallum'dı.

Neden bilmiyorum ama Sinan Güler'i bu formayla görmek çok hoşuma gidiyor.

İstanbul'dan ve İspanya'dan maça giden Fenerbahçe taraftarları maç boyunca elinden geleni fazlasıyla yaptı. Müthiştiler. Fenerbahçe Doğuş için deplasmana gitmek büyük bir keyif olsa gerek. Bir gün yaşar mıyız?

Fenerbahçe Doğuş haftasonu Anadolu Efes deplasmanına giderken haftaya Euroleague'de Milano deplasmanına çıkacak. Fikstür açısından da yoğun bir tempodayız. Burayı geçtik mi bir şeyler daha net söylenebilir.

Bu takıma inanıyoruz.

Hiç yorum yok: