11 Ekim 2017 Çarşamba

Ekvador 1 Arjantin 3


Tarihin bana göre gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu yine işini kusursuz yaptı ve koca bir ülkeyi sırtına alarak dünya kupasına götürmeyi başardı. Saat 02:30'a kadar uyumadan beklediysek bu adam içindi. Ancak işler Arjantin adına iyi başlamadı. Henüz ilk dakika şok bir Ekvador golü geldi. Ancak Messi pes etmedi. 12.dakika Di Maria ile güzel paslaştı golü attı, 20.dk pres sonuç verdi ve çok şık bir golle durumu 1-2 yaptı. 2.yarı 62.dk yine kendi becerisiyle nefis bir gol attı ve Arjantin'in 3-1'lik galibiyete taşıdı ve diğer maçların da güzel sonuçla bitmesi nedeniyle Rusya biletini kaptı.

Arjantin için kadrosu iyi diyenler var. Şu Arjantin Messi olmasa gerçekten hiçbir şey yapamaz. Maç boyunca gördük Messi'ye değmeden hiçbir şey olmuyor. Benedetto, Acuna, Romero gibi isimlerle gerçekten Messi çürüyor. Di Maria ve Mascherano dışında Messi'ye yardımcı olan oyuncu yoktu.

Benedetto neden oynadı kendisi bile bilmiyordur. Kenarda Icardi ve Dybala gibi isimler varken forvet olarak neden bu Boca oyuncusu oynuyor anlamak mümkün değil. Zaten maç boyunca inanılmaz kötü oynadı.

Kaleci Romero berbat bir maç oynadı. Maç boyunca kullandığı tüm degajlar ya Ekvador oyuncularına gitti ya da direkt olarak taça. Umarım Rusya'da kalede olmaz.

Arjantin bu takımla hiçbir şey yapamaz. Teknik direktör Higuain, Dybala, Agüero ve Messi dörtlüsünden üçünü ilk 11'e koymak zorunda. Zaten Arjantin savunma yaparak bir yere varamaz. Hücum futbolu ile iyi yere gelebilir.


Messi kariyerinin 44.hat-trick'ini yaptı, muazzam oynadı ancak gerçekten Messi konusunda şaşırdığım tek nokta bu kadar istekli olması. Barcelona'da 92.dakika adam kovalıyor, Arjantin'de 3 gol atmış, 87.dk kaleciye bile pres yapıyor, adamın peşinden savunmaya kadar koşuyor. Nasıl bu kadar istekli gerçekten anlam veremiyorum. Gerçekten oyuna acayip saygı duyan bir Messi izliyoruz. Bu sezona da bomba gibi girdi. Barcelona forması ile 11 maçta 14 gol attıktan sonra burada da 3 gol atarak ne kadar formda olduğunu gösterdi.

Maç sonunda taraftarlar ve futbolcular müthiş bir sevinç yaşadı. Tribüne giderek formalarını attılar. Messi'nin formayı çıkardığı an tribünden çıkan uğultu acayipti. Formayı kapan hayatının en şanslı gününü yaşamış olabilir.

Rusya'da Messi'yi ve Arjantin'i destekleyeceğiz. Futbolseverler de böylesi bir efsaneyi bir kez daha izleme şansı yakalayacaklar. Tadını çıkaralım.

Hiç yorum yok: