14 Ekim 2017 Cumartesi

Modern Futbol


Modern futbolun geldiği noktada Manchester City buna en iyi örnek. Bugün Stoke City karşısında gelen 7-2'lik galibiyetin yanında oynadıkları futbol gerçekten görülmeye değerdi. Futbolu seven bizler mest olduk. Mücadelenin henüz ilk 27 dakikası dolmuşken 3 tane şiir gibi hazırlanmış gol atan Manchester City bir ara rehavetten 2 gol yemiş olsa da ardından De Bruyne ve arkadaşları tekrardan sazı eline aldı ve 7-2'lik unutulmaz bir maç izlettirdiler bize.

Gollerin hazırlanışı, De Bruyne'nin asistleri, topun bu kadar göze hoş gelen şekilde adamların ağzına gitmesi, Gabriel Jesus'un golleri, City ortasahasının şiir gibi paslaşmaları, Fernandinho'nun golü ve unutulmaz bir maç

Topu rakipten hızlı kapan, her maç % 60 üstü topla oynayan, topu efektif dolaştıran, kısa ve net paslarla sonuca giden, hızlı kontra atağa çıkan Manchester City bu oyunun tartışmasız en iyisi.

Kevin de Bruyne. Geldiği nokta inanılmaz. 26 yaşında zirveye çıktı.

Guardiola Barcelona'da başladığı, Bayern Münih'de devam ettiği göze hoş gelen oyunu şu an Manchester City'de devam ettiriyor. Günün birinde şu hocanın çalıştırdığı bir takımı da canlı izlersek nefis olur.

Manchester City 8 maçta 7 galibiyet 29 gol ile beraber 22 puanla lider. Şampiyonluğu kaybetmeleri için ciddi şanssızlık yaşamaları lazım yoksa premier ligde rekabet bitti.

Manchester City maçı % 80 topla oynama, 20 şut, 816 isabetli pas, 5 korner ile tamamladı.

Fotoğraf ise maç anında biz.

Hiç yorum yok: