16 Ekim 2017 Pazartesi

Fenerbahçe 3 Evkur Yeni Malatyaspor 1


Maç öncesi bloga yazdığım yazıda ''Maç başından sonuna kadar sürklase ederek...'' diye belirtmiştim. En azından maç başında dediğim gerçekleşti. Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı ve önce Dirar'ın nefis ortası ile gelen Ozan golü, ardından Valbuena'nın pasında topu önüne kusursuz alan ve Alex'den, Messi'den gördüğümüz tarzda bitiricilik ile gelen Giuliano golüyle skoru 6.dakika 2-0 yaptık. 28.dakika bu kez güzel bir organizasyonla Hasan Ali'nin golü gelince 28.dakika maç bitti. Kalan süreler Evkur Yeni Malatyaspor 1 gol atsa ve bir kaç pozisyona girse de sonuç alamadı ve maç 3-1 sona erdi.

Fenerbahçe daha istekli oynadı, daha konsantre oynadı. Özellikle hücumda gollerde de gördüğümüz gibi daha isteyen bir Fenerbahçe vardı. Dirar'ın ortasında ceza sahasında 4 futbolcumuz varken 2.gol öncesi pres yaparken karşı sahada 5 futbolcumuz vardı. Bunlar önemli veriler. Ve 3-0 sonrası gönül ister Manchester City, Napoli, PSG gibi farka gidelim ama bunu başaramıyoruz. Aslında Aykut Kocaman takımlarında topu tutmak diye iyi bir özellikle varken 3-0 sonrası rakibi de maça ortak ediyoruz. 2.yarı % 49 topla oynayan bir Malatyaspor var. Normalde topu dolaştırıp kalan dakikaları geçirebilmemiz lazım. Derbi stresi diyelim.

Fenerbahçe'de Ozan'ın yükselişi devam ediyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı'nın bile kilosu ile ilgili konuştuğu Ozan'ın o durumdan buraya gelmesi cidden büyük başarı. Taraftarlar eleştiriyor, yöneticiler eleştiriyor, rakipler eleştiriyor. İnsanlar kilosuyla alay ediyor ama o kalkıp kenara çekilmeden oyununa devam ediyor. Gerçekten alkışı hakediyor.

Giuliano'nun gol atmış olması çok güzel oldu. Derbi öncesi ekstra moral. 

Yeni Malatyaspor'un kaçırdığı pozisyon akıllara yıllar önceyi, Denizlispor maçını getirdi. Ercan Taner'in anlattığı, Rıdvan Dilmen'in yorumladığı maçı. Müthiş bir karambol yaşamış, Volkan kalesinde devleşmiş ve dönüşünde Alex'in ilk golü gelmişti. Unutulmaz.

Kameni>Volkan. Bunu artık tartışmıyoruz di mi?

Soldado daha iyiydi ama yine de Galatasaray maçında Janssen oynamalı.

Fenerbahçe tribünleri maça beklenen ilgiyi göstermemiş. Maç öncesi Yoğurtçu Parkı'nda bulundum. Etraf aslında kalabalıktı ancak insanlar geliyor, ortamı yaşıyor ve maça girmiyor. Bunu bu maçta net şekilde gözlemledim. Sanırım maç günü ortamı maça tercih ediliyor.

Haftayı 8 maçta, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 5.sırada tamamladık. 14 puanımız var. 17 gol attık, 12 gol yedik. 

Galatasaray maçına rakipten 8 puan geride gidiyoruz. Kaybetmemiz işleri iyice sıkıntıya sokar. Zaten 1 galibiyet, 1 yenilgi şeklinde bir form ile şampiyon olmamız mümkün gözükmüyor. İstikrar yakalamamız lazım.

Hiç yorum yok: