29 Ocak 2011 Cumartesi

Son 10 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı


Pazar günü Şampiyonluk yarışında yarışan 2 takım Fenerbahçe ve Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Kadıköy'de oynanacak maç öncesi aralarında oynanan son 10 lig maçına bakalım. 

23 Ağustos 2010 Trabzonspor 3 Fenerbahçe 2

Ligin ilk yarısında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında ilk yarı şahane bir mücadeleye sahne olmuştu. Trabzonspor maça hızlı başlamış 14 ve 15.dk bulduğu gollerle 2-0 öne geçmişti. 28.dk Lugano durumu 2-1 yaparken 29.dk Glowacki duran top sonucu güzel bir kafa vuruşu ile ağlara göndermişti. Fenerbahçe'nin 41.dk Mehmet Topuz ile bulduğu gol hem ilk yarının hem de maçın sonucu belirlemişti. 3-2 . 

16 Mayıs 2010 Fenerbahçe 1 Trabzonspor 1

Bu maçı yazmak bile gelmiyor insanın içinden. Fenerbahçe 90 dk boyunca mükemmel oynamış, Trabzonspor'da sadece Egemen ve Onur mücadele etmiş, Guiza ve Burak'ın karşılıklı golleri sonucu 1-1 sonuçlanmış ve Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmişti. Fenerbahçe'nin son yıllarda oynadığı en iyi Ts maçıydı.

20 Aralık 2009 Trabzonspor 0 Fenerbahçe 1

Keşke bu maçı kaybetseydik ve diğer maçı kazansaydık da bu kadar gürültü olmasaydı. Guiza'nın, Umut'un gol kaçırma rekoru kırdığı maçta Fenerbahçe Alex'in asisti ve Guiza'nın golüyle 1-0 kazanmış ve ligin ilk yarısını galibiyetle kapamıştı.

30 Mayıs 2009 Trabzonspor 1 Fenerbahçe 2

Yine bir Mayıs iyi ve yine güzel bir maç. Trabzonspor kazansa Şampiyonlar Ligi'ne gidiyordu. Umut'un golüyle 1-0 öne geçtiler. 45.dk Guiza'nın beklenmeyecek pası ve Alex'in güzel dokunuşu ve uzatma dakikalarında Guiza'nın golü. Fenerbahçe 2-1 kazanırken sadece ligi 4.sırada bitiriyordu. Volkan'ın bu golden sonra kalesinden koşup sevince katılması ise herhalde tatil için olmalıydı.



25 Ocak 2009 Fenerbahçe 0 Trabzonspor 0

Mücadeleyi hatırlayanlar vardır. Bu kadar pozisyonun kaçtığı, bu kadar hataların yapıldığı bir maçın 0-0 bitmesi gerçekten de mucize. Özellikle Umut'un kaçırdığı pozisyonlar saç baş yoldurmuştu. Volkan ve Tony Sylva mükemmel maç çıkarmışlardı. Yine ligin ilk yarısının son maçıydı.

10 Mayıs 2008 Trabzonspor 2 Fenerbahçe 0

Yine ligin son maçı, yine Mayıs ayı. Fenerbahçe'nin de Trabzonspor'un da herhangi bir iddiası yoktu. Yerleri belliydi. Biri 2. , biri 6. . Mücadele'de Fenerbahçe iyi oynadı desek abartmış olmayız. Yattara ve Umut'un golleriyle Trabzonspor kazanıyordu ancak Fenerbahçe özellikle Semih ve Deivid ile inanılmaz gol pozisyonlarından yararlanamıyordu. Bu maçta dikkat çeken bir özellikle ise Trabzonspor'un sahaya sadece 2 yabancı ile çıkmasıydı.



22 Aralık 2007 Fenerbahçe 3 Trabzonspor 2

Zico Ersun Yanal'a karşı. 2010/2011 sezonu ilk maçında olduğu gibi ilk yarıda atılan goller ile biten bir maç. Fenerbahçe 4.dk Deivid'in ceza sahası dışından mükemmel golüyle 1-0 öne geçmişti. Son yılların en iyi Fb-Ts maçı golü bu olabilir. Fenerbahçe 17.dk Hüseyin'in hatası ve Semih'in araya girmesi ile bir gol daha bulup durumu 2-0 yapıyordu. Bu golden 4 dk sonra Yattara'nın ortası ve Ceyhun Eriş'in golü skoru 2-1 yapıyordu. Fenerbahçe ile Trabzonspor maçlarında gollerin arka arkaya geldiğini de bu maçta bir kez daha gördük. Fenerbahçe Alex'in müthiş zekası ile kazandığı topta durumu 3-1 yapıyor ancak bu golden 1 dk sonra Fenerbahçe savunmasının hatası, Umut'un asisti ve Ceyhun Eriş'ün golü. 3-2. 2.yarı da başka gol olmuyor ve maç yine ilk yarıda bitiyordu.

13 Mayıs 2007 Fenerbahçe 2 Trabzonspor 2

Yine Mayıs ayı, yine Trabzonspor. Berabere kalıyoruz ve şampiyon oluyoruz. Mücadele cezamız nedeniyle İzmir'de oynanıyordu. Fenerbahçe o zamandan beri bize kalp krizi geçirtmeye çalışıyor. 2.dk Hüseyyin atıyor ve Trabzonspor 1-0 öne geçiyordu. Neyse ki 2 dk sonra Tuncay durumu 1-1 yapıyordu. 42.dk Yattara Fenerbahçe maçlarını sevdiğini gösteriyor ve ilk yarının sonucunu belirliyordu. 1-2. Fenerbahçe bastırıyordu, gol gelmiyordu bir türlü. 74.dk Alex ceza sahasında düşürülünce karar penaltı oluyordu. Yine o Alex topu üstten dışarıya atıyordu. Fenerbahçe kariyerinde kaçırdığı 3 penaltıdan biri. Ancak 85.dk Deivid çıkıyordu sahneye ve kafa vuruşu ile durumu 2-2 yapıp Fenerbahçe'yi şampiyon yapıyordu.

26 Kasım 2006 Trabzonspor 1 Fenerbahçe 2

100.yılımızda deplasmanda güzel bir galibiyet. Fenerbahçe 18.dk Appiah'nın golüyle 1-0 öne geçiyordu. İlk yarı bu sonuçla tamamlanıyordu. Trabzonspor iyi oynayıp 67.dk Umut'un golüyle durumu 1-1 yapıyordu. Fenerbahçe 73.dk Mehmet Aurelio'nun duran top sonucu ön direkten attığı gol ile durumu 1-2 yapıyordu. Karşılaşma bu sonuçla tamamlanıyordu. Trabzonspor o sezon ilk yarıda sadece 5 maç kazanıyordu. Fenerbahçe ise 11 maç kazanmıştı. 

29 Nisan 2006 Trabzonspor 2 Fenerbahçe 3

Yine 3-2'lik bir maç. Yine ligin sonları. Tek fark bu sefer her 2 yarıda da gol oluyordu. Trabzonspor ilk yarıyı Fatih Tekke'nin attığı golle 1-0 öne tamamlıyordu. 2.yarı müthiş bir Fenerbahçe ve peş peşe gelen golle. 56.dk Tuncay, 66 ve 79.dk Semih'in golleriyle durum 1-3 oluyordu. Fatih Tekke 1 dk sonra durumu 2-3 yapsa da , başka gol olmuyor ve mücadele 2-3 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona eriyordu.

Son 10 maç toplam 30 gol atılmış. Fenerbahçe 16, Trabzonspor 14 gol atmış. Fenerbahçe 5 galibiyet, Trabzonspor 2 galibiyet almış. 3 maç ise berabere bitmiş. Son 10 maç en çok gol atan 3 oyuncu var ve 3'er gol atmışlar. Bunlar Umut, Guiza, Yattara ve Semih . 2 gol atan 5 oyuncu var. Fatih Tekke, Tuncay Şanlı, Deivid, Alex ve Ceyhun Eriş. Ve Mehmet Topuz, Glowacki, Appiah, Aurelio, Hüseyin ve Burak 1'er gol atarak dikkat çekiyordu. Mehmet Topuz'un 1 tanede kendi kalesine golü var.

İnşallah bu hafta oynanacak mücadele de güzel ve kaliteli geçer.

1 yorum:

kastanyet dedi ki...

Elin sağlık, iki takım arasında ki rekabet gerçekten her geçen gün daha kaliteli olmaya başlıyor bence.