31 Ocak 2011 Pazartesi

Fenerbahçe 2 Trabzonspor 0 / Yüreğini Koydu Ortaya


Geçen sezon son maçta kaçan şampiyonlukdan dolayı, Şenol Güneş ve Aykut Kocaman'ın karşılıklı sözlerle kapışması, Trabzonspor taraftarlarının şampiyonluğa 16 maç kaldı söylemleri Fenerbahçeli futbolcuları ve Fenerbahçeli taraftarları inanılmaz motive etti

Trabzonspor futbolcuları ısınırken, Trabzonspor futbolcuları anons edilirken inanılmaz bir tepki vardı. Fenerbahçe anons edilirken hele böyle bir coşku görmedim. En iyi anonslardan biriydi.

Maç öncesi böyleydi. Mücadele'ye de aynen böyle bir coşku ile başladık. Koşuyoruz, mücadele ediyoruz, pres yapıyoruz, top kapıyoruz, pozisyon buluyoruz. Trabzonspor ne olduğunu anlamamıştı. Alex'in kornerinde Lugano'nun golü atılırken statta inanılmaz bir atmosfer oluyordu. Futbolcuların sevinçleri de görülmeye değerdi.


Daha sonra attığımız 2.gol ise inanılmaz bir duygu yaşattı. Resmen gözlerimiz doldu. Orta sahada başlayan pres, güzel paslaşmalar, güzel bir orta ve güzel bir son vuruş ile durum 2-0 oluyordu. Bu golün anonsunda ise Niang'ın 5 kere söylenmesi bizim gözlerimizin dolmasına neden oluyordu.

2-0 öne geçtikten sonra mücadelemiz hakem Bünyamin Gezer'e rağmen devam etti. Takım iyiydi. Trabzonspor top kontrolünü alsa da herhangi bir pozisyona giremiyordu. Egemen'in de erken sakatlanıp çıkması zaten Trabzonspor adına işleri zora soktu.

2.yarı Trabzonspor baskı ile başlayacağı belliydi ama o baskı da sonuç vermedi. 64.dk Selçuk Şahin atılsa da hem futbolcuların hem taraftarların inancı devam ediyordu. Bünyamin Gezer'in eyyam yaptığı ve hemen 2 dk içinde 2 sarı kartla Glowacki'yi oyundan atması ise maçı o an bitiriyordu. 

Daha sonra son dakikalar karşılıklı paslaşmalar ve top kayıpları ile sona eriyor ve Fenerbahçe şahane bir galibiyet alıyordu.


Takımımızda şu oyuncu iyi oynadı demeye gerek yok. Herkes iyi oynadı. Selçuk ve Mehmet Topuz başta Alex, Yobo, Lugano ve diğerleri. Sadece Alex'e bir not düşelim. Maçın sonlarına doğru yaptığı pres, mücadele boyunca koşması, Niang'a attığı toplar, gol pozisyonlarında olması ile hepimizi bir kez daha kendisine hayran bıraktı.

Fenerbahçe kazandı, taraftarlar sevindi ama bu sevinci abartmadan kalan 15 maça konsantre olalım. Bu mücadele, bu arzu devam ederse zaten şampiyon olmamamız için hiç bir sebep yok.

Maç hakkında diğer detaylar maç günlüğünde.

Hiç yorum yok: