31 Ocak 2011 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 57


- Bir tek sana tutuldu bu kalpler ...

- Fenerbahçe için sezonun en kritik maçı olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı için saat 14:15'de evden çıkıyorduk. İstikamet ; Kadıköy .

- Saat 15:05 otobüsüne biletlerimizi aldık. Arda Başaran ile birlikte. Otobüste bir çok Fenerbahçeli vardı. Tezahurat yapabilirdik ama yapmadık. Fazla trafiğe takılmadan saat 16:50 gibi Kadıköy'de olduk. 

- Kadıköy rıhtımdan başlayan, stada kadar devam eden müthiş bir kalabalık. Herkes formalı ve atkılı. Etraf Gs maçı gibiydi. Boğa'nın orası ise inliyordu. Feder boğanın orayı inletiyordu. Tanıdıklar Feder derneğinde olduğu için oraya çıktık. Müthiş bir ortam vardı. Beşiktaş maçının sonlarını da orada izledik. Alkol + Tezahuratlar derken Beşiktaş'ın yenilmesi insanların daha da mutlu olmasını sağlıyordu. Fazla durmadan orada ayrıldık ve stadın oraya geçtik.

- Feder Derneğinde tavan atkılarla dolu. İçlerinde şahane atkılar vardı. Efsane atkılar vardı. Qpr atkısı bile vardı.

http://www.scugnizzi.org/ blog'dan Emre'nin de katılmasıyla Nazlı'nın yerinin karşısında klasik mekanımıza gittik. Lider Kokoreç. Söylediklerimiz geç gelse de karnımız doydu. Bu arada Nazlı'nın yerinde atmosfer iyiydi. Meşaleler, tezahuratlar ...

- Saat 18:20 gibi stada girdik. 14 Şubat 2009 tarihinde oynanan Hacettepe maçından sonra ilk defa Migros tribününe giriyordum. Özlemişim. Sonuçta Kadıköy'de ben maçlara o tribün ile başladım. Benim için Migros farklı olsa da yıllardır girmiyoruz. Soğuk geliyor artık.

- Tribün doluydu, atmosfer şahaneydi. Futbolcuları tribünlere çağırıyorduk. Arada şarkılar derken herkes maça hazırlanıyordu. Türk Telekom ile yaptığımız '' Bir kurşun atacağım ... '' tezahuratı çok güzel oldu. Ayrıca '' Dişe diş, Kana kan, İntikam intikam '' da iyi söylendi.

- Futbolcuların anons edilmesi ise harika oldu. Trabzonspor'lu futbolcular anons edilirken inanılmaz bir tepki geliyordu. Bana Türkiye-İsviçre maçını hatırlattı. Fenerbahçe'nin anonsu ise inanılmaz oldu. İnşallah biri video çekmiştir ve paylaşır. Hakkı Akkaya coşkulu, tribünler ondan da coşkulu. 

- Takım sahaya çıkmadan 2 dk önce Türk Telekom tribününde 1907 Unifeb, Cefakar Kanaryalar ve Vamos Bien tarafından yapılan Koreografi gözüküyordu. Yine güzel bir işe imza attılar. Ve stadın yıkıldığı başka bir an. Takım sahaya çıkarken 50 bin kişi tarafından söylenen '' Fenerbahçe sen çok yaşa canım feda olsun sana ... '' tezahuratı.

- Genç Fenerbahçeliler'in yaptığı '' Size her yer tava '' pankartı kötüydü. Kötü fikir.

- Takımlar sahaya çıkmış, taraflar seçilmiş ve maç başlamıştı. Omuz omuza ile inliyordu stat. Ve peşinden '' Ne Beşiktaş ne Cimbom ne de Trabzon ... '' .

- Mücadele'yi 2-0 kazanıyorduk.

- Anonsçunun Niang gol attıktan sonra çıldırması paha biçilemez. Mükemmeldi.

- Zaman zaman tribünler inanılmaz bir atmosfer oluşturuyordu. Türkiye'nin en iyi atmosferi Kadıköy'dedir diye boşuna demiyoruz. Tezahurat yaparak atmosfer oluşturulmuyor. Aynı basketbol maçlarında olduğu gibi. Mantıklı tezahuratlar, coşkulu insanlar. 

- Tribün ve tezahurat konusunda ise iyi değildik. Hele 2.yarı '' Seviyorum seni, Hep bu dünya yalan dolan ve Yer yüzünde ... '' gibi inanılmaz kötü beste seçimleri yaptık. Resmen tribünler uyudu. 61.dk ise yine stat çıldırdı. Trabzonspor'lular 61.dk coşkusunu da yaşayamadılar. Yaşatmadık.

- Hakem ise maçı katletti. Gerçekten çok kötü yönetti. Maçı kaldıramadı. Tribün baskısının geldiği an hemen 1 dk içinden Glowacki'yi attı. Gereksiz sarı kartlar gösterdi. Tribünleri delirtti.

- Trabzonspor taraftarlarının sesini Migros tribününde olmama rağmen duymadım. Bu bile tribünlerin ne kadar iyi olduğunu gösteriyordu.

- Fenerium alt ve Maraton alt kariyer maçlarını çıkardılar. Ayağa kalktılar, tezahurat yaptılar .. Müthiştiler.

- Maç sonunda futbolcuların 4 tribüne de tek tek gidip tezahurat yapması şahaneydi. Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener laylalaylay ... Mükemmeldi. 

- Futbolcular '' Bütün maç bizi mükemmel desteklediniz, bu da bizden size bir nevi teşekkür. '' dedi. Başka şekilde yorumlanmamalı.

- Localar ve Türk Telekom tribününde olan insanlara da bir şeyler diyelim. Karşılaşmanın 90.dksı olmuş pankartları neden çekiyorsunuz. Hem Okul Açık ve Maraton üst pankart açmak istedi ancak gereksiz bir müdahale yapıldı. Grup Ck'dan insanlar aşağıya inerek olaylara müdahale etti. Neyse ki bir Kayserispor maçı daha yaşanmadı ve maç güzel bitti.

- Mücadele edip, 3 puan alıp evimize dönüyorduk. Saat 14:15'de başlayan yolculuk saat 23:30'da sona eriyordu.

- Kayserispor maçı ile futbol maçlarına gitmeye devam edeceğiz. Arada başka maçlar olabilir.

Hiç yorum yok: