11 Ocak 2011 Salı

2010 FIFA Ballon D’Or ; Lionel Messi


2009 yılında olduğu gibi 2010 yılında da dünyanın en iyi futbolcusu Messi seçildi. Xavi ve İniesta ile girdiği yarışı kazandı. Aslında Barcelona kazandı. La Masia'dan yetişen 3 oyuncusu ödül için kapıştı. Ama kazanan isim Messi oldu. Haketti mi ? Haketti. Xavi veya İniesta alsa haketniş sayılacak mıydı ? Evet. İşte böyle 3 isim yarıştı. Messi oyların % 22.65'ini alarak ödülün sahibi oldu. İniesta % 17.36 ve Xavi % 16.48 oy aldı. 


Fifa yılın ilk 11'i de belli oldu. 11'e giren oyuncular arasında şu isim haketmiyor diyebileceğimiz oyuncu yok. Belki David Villa'nın yerine Forlan olsa daha iyi olurdu. Onun dışında hakeden oyuncular. Kimler mi ; Casillas, Maicon, Pique, Lucio, Puyol, Xavi, İniesta, Sneijder, Messi, Ronaldo ve Villa. Müthiş bir 11. Barcelona'dan tam 6 oyuncunun en iyi ilk 11'de yer alması başka bir güzel ayrıntı.


Yılın en iyi teknik direktörü ödülünü ise İnter ile harikalar yaratan Jose Mourinho kazandı. Del Bosque ve ve Guardiola ile girdiği yarışı oyların % 35.92'sini alarak kazanmayı başardı. Sonuna kadar haketti. Del Bosque % 33.08 ile 2. ve Guardiola % 8.45 3.oldu.


Ve bizi gururlandıran an. 2010 Yılının en iyi golüne verilen Puskas ödülünü Hamit Altıntop kazandı. Kazakistan'a attığı müthiş gol yılın en iyi golü seçildi. Gerçekten de şahane bir goldü. Ödülünü ise o gol atılırken Kazakistan kalesini koruyan Sidelnikov'dan alması güzel bir detaydı. Hayatı boyunca unutamaz bir daha. Hamit ise yine atabilir o tarz bir gol.

Bu arada Türkiye'den oy veren 3 kişi kimlere verdi derseniz. En iyi futbolcu ödülünde Hiddink ve Selçuk Manav Xavi, Emre Belözoğlu Casillas'ı seçerken, en iyi teknik direktör seçiminde Hiddink Del Bosque, Emre Löw ve Selçuk Manav Mourinho'yu seçmiş.

Hiç yorum yok: