20 Ocak 2011 Perşembe

Fenerbahçe 82 Ekaterinburg 75


- Kazandık ve 10'da 10 yaparak Top 16'ya kaldık.

- Mücadele öncesi Penny Taylor'ın da takımdan ayrıldığı haberi resmi site tarafından da açıklandı. Basketbolcular zaten önceden biliyorlardır.

- 2 dünyaca ünlü yıldız oyuncu gittikten sonra takımın bir mesaj vermesi gerekiyordu. İnsanlar yenileceğimizi düşünüyorlardı. Betsson bile bize 2.22 oran vermiş. 

- Ancak Fenerbahçe mücadele boyunca savaştı, mücadele boyunca koştu, mücadele boyunca istedi ve mücadeleyi kazandı. Maç boyunca taraftarlar tarafından defalarca ayakta alkışlandı. Taraftarlar tezahuratlara katıldı. Mesaj maçını böyle bir oyunla kazanmak önemliydi.

- Savunmamız çok iyiydi. İlk çeyrek rakibe 13 sayı, 2.çeyrek 24 sayı, 3.çeyrek 16 sayı ve son çeyrek 22 sayı şansı tanıdık. 1 ve 3.çeyrekler muazzam oynadık. 

- Angel, Matovic ve Horakova müthiş oynadılar. Matovic 40 dakika sahada kaldı. 7/10 ile 24 sayı attı. 10/10 serbest atış oranı var. Nevriye yine 40 dakika sahada kalan diğer bir oyuncumuz oldu. O da 14 sayı 5 ribaund ile maçı tamamladı. Angel zaman zaman sorumluluk aldı, zaman zaman hatalar yaptı ancak mücadelesinden bir an olsun vazgeçmedi. Maçı istatistiksel anlamda da şahane bitirdi. 26 sayı 7 ribaund. Horakova ise istatistiksel anlamda olmasa da özellikle onun olmadığı dönemler sıkıntı çekmedik değil. O oyundayken işler daha güzeldi. Maçı 9 sayı 8 ribaund ve 4 asist ile tamamladı. Jecobsone ilk maçını oynadı ve 7 sayı ile katkı verdi. Yine de ilerleyen günlerde daha iyi olur. Ayrıca Jecobsone ve Angel'in Ratgeber tarafından istenildiğini unutmayalım. Hoca işi biliyordur.

- Rakipte eski dost vardı. Cappie Pondexter. 2.çeyrek muazzam oynadığı maçı 18 sayı ile tamamladı. Caferağa'dan hakettiği alkışı alarak ayrıldı.

- Şaziye, Nevin ve Vajda'nın süre alamadığı maçı kazanmak, 10'da 10 yapmak, Top 16'ya kalmak, Taurasi ve Penny olmadan da böyle bir rakibi yenmek çok ama çok önemli.

- Top 16'da rakip Galatasaray. İlk maç 1 Şubat Caferağa'da. Ezeli rekabet başlasın.

- Maç hakkında diğer detayları maç günlüğümde yazarım.

Hiç yorum yok: