28 Nisan 2016 Perşembe

Trabzonspor Medical Park 77 Fenerbahçe 95


Normalde bu maçı yazmazdım ama bazı maçlar yaşanıyor, detaylar hoşuma gidiyor. Zaten mücadelenin başında olan bir detay benim maçı izlememi sağlıyor. Ve not düşmek istiyorum.

Fenerbahçe favori çıktığı maçı rahat bir şekilde kazandı.

21-13 başladıktan sonra gelen Obradovic molası sonrası Obradovic'in oyunculara ''Hepinize yazıklar olsun, utanmalısınız.'' şeklinde serzenişleri sonrasında Fenerbahçe'den 30'a 11'lik bir seri geldi. Yine 2.yarıda Trabzonspor maça ortak olduktan sonra Obradovic molası geldi. Yine sert uyarılar. Ve bu molanın ardından da 12-0'lık seri yakaladık. Obradovic.

Sanırım tarihte yapması gereken an, yapması gerekenleri yapabilen çok takım ya da isim görmedim. Formula 1 izleyenler Schumacher'in gerilere düştüğü an neler yapabildiğini ya da tenis izleyenler Federer'in yapması gereken an neler yaptığını ya da basketbol izlerken Kobe'nin yapması gereken an neler yaptığını biliyordur. Barcelona, Bayern Münih, Real Madrid gibi takımların da isteklerini nasıl sahaya anında yansıttıklarını biliyoruz.  Bu takımın da ''Obradovic'' etkisiyle bu özelliği oluştu. Basket mi lazım? Atıyoruz. Savunma mı yapmak zorundayız? Yapıyoruz. Sert mi olmalıyız? Sert oluyoruz. Ne zaman ne isterse yapabilen bir Fenerbahçe. Bilgisayar oyunu gibi. Ben futbol menejerlik oyunlarında bunu yapıyordum. Şimdi gerçek hayatta bunu bu kadar yakından takip etmek tuhaf geliyor.

Takımda herkes çok rahattı. Melih 4/5 üçlük ile 18 sayı, Muhammed 4/5 üçlük 18 sayı, Sloukas 7 sayı, 7 asist. Bogdanovic, Datome gibi oyuncular kasmadan rolantide oynadılar zaten.

Takım halinde % 55.5 ile ikilik, % 57.6 ile üçlük atan bir Fenerbahçe vardı. Üçlük yüzdemizin ikilik yüzdesinden daha iyi olduğu bir maç. Sezon boyunca 18 asist ortalamasına sahip Fenerbahçe 24 asist yaptı.

Trabzonspor'da 7/8 üçlük, 6/10 ikilik ile 33 sayı atan bir Hardy. Takım oynamasa da Hardy acayip bir maç çıkardı. 

Bir ara 55 saniyede 4 üçlük ile 12 sayı geldi. Acayip bir üçlük yüzdesi vardı maçta.

Udoh yine blok yaptı. Ligde çıktığı son 9 maçta blok yapmayı başardı. Bu sezon oynadığı 23 maçın 16'sında blok istatistiği yakaladı. Savunma. Ayrıca forma giydiği 23 maçta da en az 5 sayı ile olmak üzere skor yaptı.

İsmail Şenol ile Kaan Kural basketbol camiasının en özel ikililerinden. Hatta 1 numara olabilir. Yine müthiş keyifli maç anlatıp, yorumladılar.

Maç sonrası Obradovic ve Melih'in Galatasaray'ı tebrik etmesi güzel detaydı.

Maçın seyircisiz olması haftasonu yaşanan futbol maçından sonra önemliydi. Bir sıkıntı doğabilirdi seyircili olsa.

Ligde Royal Halı Gaziantep deplasmanına giderken, evimizde Akın Çorap Yeşil Giresun ve Muratbey Uşak ile oynayacağız. 3'de 3 yapıp Anadolu Efes'in kaybetmesini bekleyeceğiz. Böyle bir durumda sezonu lider tamamlıyoruz.

Melih'in maç sonunda söylediği gibi asıl beklediğimiz yer Final Four. Sakatlıksız şekilde Berlin'de olmalıyız.

Hiç yorum yok: