15 Nisan 2016 Cuma

Fenerbahçe 68 Nadezhda Orenburg 74


Fenerbahçe kadın basketbol takımı bir kez daha Final Four'da kupaya ulaşmayı başaramadı. Bunu yazmak artık can sıkıyor ama meselenin başka boyutlarına bakalım.

Yıllardır normal sezon zaten kurduğun iyi kadroyla ve formanın ağırlığıyla buralarda rahat şekilde zorlanmadan oluyorsun ancak burada ne oluyorsa oluyor ve o kupa gelmiyor. Özellikle Galatasaray'a karşı kaybedilen kupadan sonra belki de tüm taraftarların ''olmayan ilgisini'' kestiği branş bu kez de kendi evinde kupaya ulaşamadı.

Tarihimizde daha önce 8 kere oynadığımız ve sadece 2 kere kaybettiğimiz Nadezhda karşısında bile maç boyunca etkisiz olup farkla maçı kaybediyoruz.

Kurulan kadro falan çok detaylı bilgim yok. Ara ara FB Tv'de ya da TRT Avaz falan veriyor denk geldiğimde maçları izliyorum. Sırf Fenerbahçe diye. Kazandığında ya da kaybettiğimde herhangi bir değişiklik olmuyor. Zaten şubeye Caferağa'dan gittiğinden beri destek falan verdiğim yok. Caferağa'ya Galatasaray maçlarına, avrupa maçlarına ya da Fenerbahçe futbol takımı ile aynı gün olduğunda gidiyorduk. Destekliyorduk.

Şubede yaşanan skandalları da duyuyoruz. Hamile kalan oyuncular, menejer Didem Akın'ın başarısızlığı falan bahsedilen konular. Ciddi skandallar varmış. Çok hakim olmadığımızdan geçiyorum.

Bu şube neden bir türlü o kupaya ulaşamıyor? Burada suçlu kim? İstifa ya da görevden alma var mı? Bir takımın bu kadar başarısız olduğu yerde herkesin hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etmesi normal mi?

''Fenerbahçe kadın basketbol takımı kapatılsın'' demek şımarıklık. Çözüm önerirsen oturur herkes dinler. Caferağa'ya dönsünler de, bütçe ayrılmasın de, gençlerle devam etsinler de, sadece yerli oyuncular oynasın de ama kapatılsın deme. Zaten sen bu şubenin açık ya da kapalı kalmasına karar verecek kişi değilsin.

Bu şubenin yıllardır Caferağa günlerinde olmak üzere ve hatta yeni salonda da kemik bir taraftar kitlesi var. Her maça geliyorlar, o takımı destekliyorlar. Onlar kapatılsın derse kapatılsın. Bu takım milyonlarca Fenerbahçelinin takımı falan değil. Bu takım benim de takımım değil. Bu takım o taraftarların takımı. Bu takımın en kötü gününde de, en iyi gününde de yanlarındaydılar ve sen twitter'da, facebook'da ''artık takip etmiyorum'' şovu yaparken bu adamlar yarın yine play-off serisinde maça gidecek bu takımı alkışlayacaklar.

Aziz Yıldırım'a da ayıp ediyorlar. Aziz Yıldırım'ı eleştirecek bir çok şey söyleyebilirsiniz ama bu takım için yıllardır çaba harcadığını, para aktardığını, harcama yaptığını birazcık ilgili olan herkes bilir. Bu oyuncular Aziz Yıldırım'a ihanet ediyorlar.

İşin sonucu ne olur. Favori durumda olduğumuz ligde şampiyonluk gelirse hiçbir şey değişmez. Zaten bu takım hep o başarıyı tekrarlıyor. Artık bu Caferağa kemik kadrosu ve Aziz Yıldırım avrupadan kupa gelmesini bekliyor. Bunun için de her türlü yaptırım uygulanabilir.

Uzaktan zaten takip etmediğin branş hakkında ''Artık takip etmiyorum. Gs'ye kaybettikten sonra bitti bu takım.'' şovu yapmak da ''kapatılsın'' demek de ucuz şeyler.

Kısacası ben çözüm istiyorum. Fenerbahçe logosunun düzgün yönetilerek başarıya ulaşmasını istiyorum. Umarım gereken adımlar atılır. 

Hiç yorum yok: