26 Nisan 2016 Salı

Çağla Büyükakçay ve Şampiyonluğu







 Bu fotoğraf WTA'in resmi Instagram hesabından paylaşıldı. Çağla Büyükakçay kariyerinde ilk şampiyonluğunu İstanbul Cup'da kazandı. Başa alalım.

Yıllar önce başladı tenis sevgim, önce bahis yaptığım maçları izliyordum. Daha sonra Grand Slam gibi turnuvalar. Şimdi ise tv'nin verdiği tüm maçları neredeyse izlemeye çalışıyorum. Özellikle ilk 30 oynadığı zaman kaçırmak istemiyorum. Yazın gideceğim tatilde otelde kort olmasına dikkat ediyor, müsait olduğum zamanlar hâlâ tenis oynuyorum. Acayip keyifli. Öyle ''zengin sporu'' falan da değil. Bir raket alıyorsunuz sonra kort bulup oynuyorsunuz. Günümüzde halısaha gibi kiralanan -saati 20-30 TL- ya da çevrenizde sitelerin, okulların, üniversitelerin içinde ücretsiz girebileceğiniz kortlar mevcut. Yani raket aldığınız takdirde bir arkadaşınızı bulup rahatlıkla tenis oynama şansı yakalıyorsunuz. Zaten bir kere oynarsanız bir daha bırakamazsınız. Sürekli oyunun içinde olduğunuz için hem spor açısından, hem keyif açısından müthiş bir olay. Tenis oynayın, pişman olmazsınız.

Dönelim Çağla'ya. Çağla 1989 Adana doğumlu. 8 yaşında tenis oynamaya başladı. Annesinin büyük desteği ile İstanbul'a geldi ve tenis oynamaya devam etti. 12 yaşında şampiyonluklar kazandı, 14 yaşında Enka Spor'a girdi. 2009 yılında ITF turnuvası kazanan ilk kadın tenis oyuncusu oldu. 2014 yılında Malezya'da çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Ve 2016'nın Nisan ayında WTA şampiyonu olarak Türk tenis tarihine geçmeyi başardı. Kariyerinde bu noktaya gelişi uzun ve zor oldu ancak buraya gelmesi bile başarıdır.

Çağla 26 yaşında, henüz kariyerinde tek bir Grand Slam ana tablo maçı yapmamış olması büyük eksiklik. Açıkcası Çağla'yı yıllardır izleyen biri olarak hatalarıyla ve oyundan kopmasıyla tanıdım. Müthiş vuruşlar yapıyor dediğim maçları bile bir anlık dağılma sonucu kaybediyor ve eleniyordu. Özellikle 2015'in Mart ile Ağustos ayları arasında 20 maçta 3 galibiyet almıştı. Üstelik bunu hep favori çıktığı maçlarda başardı. Ancak o günden sonra Ekim ayında Amerika'da başladığı yolculuktan sonra oynadığı 40 maçta 14 yenilgi aldı. Bir de WTA şampiyonluğu.

Çağla şimdi üzerinde daha büyük baskı ile beraber kortlara çıkacak. Roland Garros elemelerine katılacak, Wimbledon ve Amerika Açık'da ana tabloda yer alacak.

Çağla bundan sonra başardığı şeylerin tesadüf olmadığını kanıtlamak, tenisin çok uzaklarda görüldüğü bir ülkede çocukların tenise başlamasını sağlamak, kariyerini sonlandırdığında üzüntü yaşamamak için çok çalışmak ve bunları başarmak zorunda. Omuzlarındaki yük ağır ancak arkasındaki destek de çok büyük. Çağla için tenis kariyeri şimdi başlıyor...

Hiç yorum yok: