26 Nisan 2016 Salı

Kocaelispor 3.Lig'de


Ve oldu. Kocaelispor 2 yıllık aranın ardından tekrardan profesyonel liglerde. Aslında kent inanmaya geçen sezon başladı. Kocaelispor için öncesinde işler kötü gidiyordu, maçlarına taraftar gitmiyor, kentte bir hava yoktu. Ancak geçen sezon ile beraber müthiş bir hava yakalandı kentte. Güzel bir kadro kuruldu, mücadele eden futbolcular. Sahasında dolu tribünler, iyi bir başkan, yönetim kurulu ile beraber hedef üst liglerdi.

Özellikle geçen sezon sahasında aldığı galibiyetler ile beraber son haftalara kadar 3.lig mücadelesi vermiş ancak Tekirdağspor deplasmanında kaybederek bu hayallere virgül koymuştu. 

Bu sezon ise çok daha kararlı, çok daha emin başladı. İç saha, deplasman farketmeden maçlarını kazanan bir Kocaelispor vardı. Çok da iyi oynuyordu. Tribüne gittiğimiz zaman ''Vay be ne güzel oynuyorlar.'' diyor, maç sonunda skor tabelasında genelde handikap oluyordu.

Sezonu lider tamamladıktan sonra bir diğer grubun 1.sırada yer alan takımı Sultangazispor ile beraber play-off maçı oynanacaktı.

Kocaeli şehri Eskişehir'e aktı, yüzlerce otobüs, araç ile beraber 10 binin üstünde taraftar. Stada giren kadar giremeyenlerin olduğunu da öğrendik.

Kocaelispor maçın başından sonuna kadar etkiliydi ve Sinan Pektemek ve kaptan Hamza Mutlu'nun golleriyle 2-0 kazanarak 3.lige merhaba dedi.

Artık iş daha zor. Ancak gerçekler var. Bahri Yavuz gibi çok başarılı bir başkan, Hodrimeydan taraftar grubu başta inanmış bir şehir, inanmış futbolcular. 

Kocaelispor için güzel günlerin başlangıcı olsun. Seneye hiç durmadan 2.lige çıkılırsa yeni stat bittiği zaman süper lig hayal olmaz. En azından Kocaelispor adı tüm Türkiye'de duyulmaya başlandı...


Hiç yorum yok: