13 Nisan 2016 Çarşamba

Fenerbahçe 75 Real Madrid 69


Mücadelenin ilk saniyesinden son saniyesine kadar mücadeleyi bırakmayan, saha içinde Obradovic gibi bir ismin tüm isteklerini sahaya yansıtan, Real Madrid'in üzerine kabus gibi çöken bir Fenerbahçe vardı.

Sezon boyunca görmediğimiz ilk 5'le bile Real Madrid karşısında üstün olan Fenerbahçe, sezon boyunca pek katkı alamadığımız Kalinic ve Kostas'dan bile katkı alarak maçı kazanmayı başardı.

Mücadelenin başında Bogdanovic, kritik yerlerde attığı sayılarla Antic, müthiş bir tecrübe ile yine kritik yerde yaptıklarıyla Sloukas, savunmada en ihtiyacımız duyduğu anlarda Udoh başta takım halinde müthiş bir Fenerbahçe izledik.

İlk yarı 29 sayıda tuttuk Real Madrid'i. Bu sezon 25.maçında attıkları en düşük 2.sayı. Daha önce Barcelona deplasmanında 28 sayıda kalmışlardı.

Sezon boyunca ağırlıklı olarak asistler üzerinden oynayan Real Madrid mücadeleyi 10 asist ile tamamladı.

Avrupanın en iyi şutörlerinin olduğu Real Madrid mücadeleyi 8/34 üçlük ile tamamladı.

Günler öncesinden mücadeleye sarı giyerek gelin denilmesine rağmen televizyondan gördüğümüz kadarıyla kırmızı t-shirt, pembe-beyaz t-shirt ile beraber gelenler vardı. Bunun cidden bilerek yapıldığını düşünüyorum. İnat uğruna. Onun dışında tribünler beklediğimden çok daha fazla sarıydı.

Pota Arkası. Özellikle pota arkası ile ilgili söyleyeceklerim var. Maç boyunca müthiş bir katkı verdiklerini düşünüyorum, Real Madrid benchinin hemen yanındaydılar, müthiş bir etki yaptılar. Real Madrid serbest atışları anında bile kaldırdıkları parlak kartonlar bile önemli bir detaydı. Güzel çabaydı. Hatta bundan sonra Perşembe belki de Euroleague'de bu sezon oynayacağımız son maçımızda zaten iyi olacaklarından şüphem yok ancak özellikle seneye yönetim ile iş birliği içinde olarak o tribünün herhangi bir tribün grubuna üye olmayan bu tarz taraftarlardan oluşması salon atmosferine ciddi katkı sağlar. Ve belki de bu sarı tribün olayı bu maçla beraber başlayıp bundan sonra her maçta artarak devam eder.

Obradovic ile ilgili İsmail Şenol'un maç yazısında söylediği ''Onu öngörmek mümkün değil, sadece yaptıklarını analiz edebilirsiniz. '' sözü de her şeyi özetliyor.

Serinin ikinci maçı Perşembe günü 20:45'de yine Ülker Arena'da.

Yazıyı da bitirelim.

Şöyle 1...

Hiç yorum yok: