7 Mayıs 2013 Salı

Tiyatro: Rasat Zamanı


Bu sezon tiyatro'ya daha sık gideceğiz dedik, öyle de yapıyoruz, ara ara gitmeye çalışıyoruz, hayatımda en çok tiyatro'ya gittiğim sene, 24 yaşındayken oluyor, tiyatro ucuz, tiyatro daha sıcak, tiyatro daha samimi, oyuncuların sadece bizim için oyun oynamaları insanı mutlu ediyor, önemli hissettiriyor.

Bu sezon gittiğim en güzel oyun buydu. Rasat Zamanı, Barış Falay - burada Barış Falay'ı anlatmak ayıp olur, tanımayan yok, büyük oyuncu, tiyatro geçmişi çok fazla, hep oynuyor-, Ufuk Aşar, Fatih Sevdi, Levent Muratoğlu, Ahmet Mete Elgün, Şafak Karali diğer oyunculardan bazıları. Oyun kısaca deprem gerçeğini umursamayan, hazırlıkları ciddiye almayan, yeteri kadar önemsemeyen yaklaşım biçimlerini mizahi bir biçimde ele alıyor. Kocaeli'de yaşayan herkesin sadece bu yüzden bile gitmesi gereken bir oyun.

Özellikle ilk sarhoş sahneleri, Pazarlamacı sahneleri, arkada atlayan adam en güzel sahenelerdi, tabii kadınların muhabbetleri, klasik mahalle sohbetleri ise çok samimi.

Gidip 1.5 saatinizi ayırıp, sadece 5 TL vererek bu oyunu izliyorsunuz ve oyun süresince hem gülüyor, hem de inanılmaz şekilde salondan mutlu ayrılıyorsunuz. Tüm ekibi ve oyuncuları kutlarım. Bu arada salon doluydu, gelen kitle gayet iyiydi, zaten tiyatro'ya gelen kitle hep daha farklı oluyor.

Daha geniş bilgi için tıks

Tiyatrolara gitmeye, tiyatroları yaşatmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: