13 Mayıs 2013 Pazartesi

Analar Ağlamasın


Fenerbahçe-Galatasaray maçının sonrasında evine gitmeye çalışan ancak metrobüsten indiği sırada sırf üzerinde Fenerbahçe forması var diye Galatasaray'lılar tarafından bıçaklanan ve vefat eden Burak Yıldırım'ın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Cümledeki takımları silip yerlerine başka takımlar da yazabilirsiniz. Mesele takımlar değil çünkü, mesele her geçen gün daha da artan olaylar.

Yöneticiler açıklama yapıyor, ortalığı geriyor, onlar papermoon'da yemek yerken, taraftarlar kavga ediyor, futbolcular Volkan ile Sabri açıklama yapıyor, kavga ediyor, maç sonrası onlar beraber tatile gitme planları yaparken taraftarlar birbirleri ile kavga ediyor, teknik direktörler açıklama yapıyor, taraftarlar gaza geliyor, birbirleri ile kavga ediyor, basın desen aynı şekilde, ortalığı geren programlar ile dolu, durum böyle de olunca insanlar ağlıyor, insanlar genç yaşta bu hayattan göçüp gidiyor.

Bir gün bir yönetici çıkıp ''Haftasonu maça gelecek taraftarlar rakibe küfür etmekten çok bizi alkışlamaya gelsin'' demiyor, futbolcular maçtan önce çıkıp ''Bu sene onlar şampiyon oldu, seneye de biz oluruz, gelin ve bizi destekleyerek bir derbi galibiyeti daha görelim'' demiyor, teknik direktörler maçtan önce çıkıp ''Futbolda yenmek de var yenilmek de, ortamı germeyin, biz bu işten zevk almak istiyoruz.'' demiyor ve olanlar oluyor...

Yöneticiler hakem hataları olunca çıkıyor barkovizyon gösterisinde hakem hatalarını tek tek sunuyor ama aynı yöneticiler ''bu sene bunlar oldu, şampiyon olamadık, bize hiçbir şey katmıyor, bakın bu sene vuruldu, bu arkadaşımız bu sene vefa etti.'' tarzında açıklama yapmıyor...

Yıllardır süren kavga, yıllardır vurulan insanlar, acı çeken tribünler, ağlayan anneler, babalar, kardeşler, futbol gerçekten bu mu?

Bugün anneniz, babanız kalkıp '' bak oğlum artık maçlara gitmiyorsun, formalarını da çöpe attım, kombineni de kırdım...'' dese kim karşı çıkabilir? Yıllarca büyüttüğü oğlunu gerizekalı insanlar yüzünden kaybetmek ister mi? Onun genç yaşta yanından gitmesini ister mi? İstemez. 

Yöneticiler, futbolcular, teknik adamlar, siyasetçiler, başbakan, milletvekilleri, basın mensupları ve biz taraftarlar şiddetin, kavganın, adam bıçaklamanın herhangi bir yararı olmadığını bilerek ortalığı neden geriyoruz? Neden yıllardır ortalığın gerilmesi için çaba sarfediyoruz? Artık yeter!

Yıllardır süren bu kavganın bitmesi için herkes elini taşın altına koysun ve hatırlamak istemediğimiz olaylar bitsin, herkes maçına gidip zevk alıp, gülüp, ağlayıp evine dönmek istiyor, Lütfen herkes daha duyarlı olsun ve artık analar ağlamasın... Lütfen!

1 yorum:

İlker dedi ki...

Bence bu işi Ne Yöneticiler ve medya vede Futbolcular çözer. Bu Çözecek yine biz taraftarlar olacak. Taraftar grupları bir araya gelerek kendilerini sorgulamalı ve bu olaylar artık çözülmeli ben bir galatasaray taraftarı olarak Bu Anlamsız Galatasaray-Fenerbahçe kavgasından sıkıldım. İllki birilerinin ölmesi gerekiyorsa o da oldu. şimdi neyi bekliyorlar. Artık barış zamanı.Burak İçin Buraklar için ....