5 Şubat 2012 Pazar

Lefter Küçükandonyadis Tribünü


Tribünler inledi binlerce kere, ver Lefter'e yaz deftere, bitti kalem doldu defter, Efsaneler ölmez LEFTER ...

Yukarda yazılan tezahuratı bir çok insan statta, Lefter'in cenaze töreninde, evde, sokakta söyledi ya da dinledi. Ancak bu sadece bir tezahurat değildir. Efsaneler ölmez Lefter derken laf icabı demiyoruz. Gerçekten öyle düşündüğümüz için diyoruz. Lefter asla ölmez.

Gelelim konumuza. Geçtiğimiz aylarda Manchester United takımın başında 25.yılını kutlayan efsane teknik direktörleri Sir Alex Ferguson'ın adını bir tribüne verdi. Müthiş klas hareket. Futbol takımı için cefalar çeken, futbol takımı içi gece gündüz çalışan Ferguson için gurur verici bir şey. Vefalı taraftarları ise duygulandıracak bir olay. İngilizler bu işleri çok iyi biliyor.

Peki biz neden yapmıyoruz. Sponsor isimleri olan tribünlere futbol takımımızın tarihi boyunca en büyük oyuncusunun adını neden vermiyoruz? Migros, Fenerium, Türk Telekom tribünü demek çok mu güzel? Arkadaşınızla konuşurken '' Abi ben bu maç Lefter tribünündeyim. '' demek daha güzel olmaz mı? Futbolcularımız o sahaya çıkınca tribüne bakınca Lefter'in adını görse daha güzel olmaz mı? 

Sonuç olarak Lefter'in vefat ettiği ilk günler stadyumun adının değiştirilmesini istiyorduk ancak bu çok mümkün görülmüyor. Ancak bu isteğimiz mümkün. Zor bir şey de değil bana göre. Manchester United yapıyorsa Fenerbahçe'de yapar. Migros, Telekom, Maraton ya da Fenerium tribününün adı Lefter Küçükandyonyadis Tribünü olsun ! 

Fenerbahçe'yi seven, Fenerbahçe için her türlü fedakarlığı yapan milyonlarca Fenerbahçelinin buna karşı çıkacağını sanmıyorum. Vefa sadece semt adı olarak kalmasın. Bundan sonra biletlerimizi '' LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS TRİBÜNÜ '' nden alalım ve Fenerbahçe diye '' LEFTER TRİBÜNÜ '' içinde bağıralım.

Yönetimden bununla ilgili bir adım bekliyoruz.

Hiç yorum yok: