26 Şubat 2012 Pazar

Eskişehirspor 2 Fenerbahçe 1 / Mücadele Etmediğimiz 8.Deplasman


Yine deplasman yine yenilgi. Fenerbahçe 28.hafta maçında deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 yenildi.

Klasik maç yazılarından. Yine Sıkıldık. Üzülüyoruz. Bıktık. Fenerbahçe'den değil. Fenerbahçe'nin böyle oynamasından. Bütün hafta hazırlandığımız maçı sıfır mücadele ile tamamlıyoruz. Bu sezon Sivasspor, Galatasaray, Orduspor, Antalyaspor, İstanbul B.Ş.B.Spor, Samsunspor, Karabükspor deplasmanlarında takım mücadele olarak çok kötüydü. Ve o maçlarına arasına şimdi Eskişehirspor maçı da eklendi.

3 Temmuz süreci. Evet berbat, evet kötü, evet olumsuz etkileyebilir ama 90 dk da insan onu unutabilir. Unutmasa bile sırf başkanı için, gece çağlayan'a giden taraftarlar için, sabah olunca oradan Eskişehirspor deplasmanına gidenler için bu maça çıkacaksın ve kazanacaksın. Ya da hepsini geçtim o forma için, o arma için kazanacaksın. Mücadele edeceksin. 

Fenerbahçe'li oyuncuların bütün hafta bu maça hazırlanıp böyle bir oyun oynamasının nedeni olamaz.

Perşembe Ülker Arena, Cuma Çağlayan, Cumartesi Eskişehir, Pazar Ülker Arena, Salı Caferağa, Çarşamba Burhan Felek ve Cumartesi Şükrü Saracoğlu'na gitmiş-gidecek onlarca taraftar tanıyorum. Bu taraftarlar bu takımların hepsinden mücadele bekliyor.

'' Ne kupa büyüklüğü, ne şampiyonluk büyüklüğü '' sözünü-tezahuratı boşuna kullanmıyoruz-söylemiyoruz. Gerçekten kupalar önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe'nin sahaya koydukları. Mücadele etmesi.

Takımın en iyi 2 oyuncusu Alex ve Sow. Geçtiğimiz haftalarda Alex'siz kadronun da artık yavaş yavaş kurulması gerektiğini söylemiştim de Alex her hafta bizi söylediğimize pişman ediyor. Yine müthiş oynadı.

Sow gerek Alex ile pasları, gerek topu hemen kaptırmaması, gerek attığı gol ile yine çok iyi olduğunu gösterdi. İnşallah takım oynamaya başladığında o da çok daha iyi olacak.

Hakem mi? Çok kötüydü. Ancak takım böyle olduğu sürece çok konuşmak da anlamsız.

Deplasmanda 15 maç yapmışız. 5 galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgi. 45 olası puanın sadece 19'unu almışız. Yine de haftayı 2.sırada tamamlıyoruz. Bu da ayrıca ilginç. Ligin kalitesini ortaya koyuyor bence.

Aykut Kocaman'ın maç sonu açıklamaları güzel ama artık bir taktisyenlik yapması lazım. Her maça direkt aynı kadroyu çıkartmak, geriye düşünce aynı değişiklikleri yapmak ile olmuyor. Aykut hocanın bu deplasman olayına çözüm bulması lazım.

Deplasmana giden taraftarları şehre sokmayanlara ve deplasman tribününe kapasitesinin üstünde bilet satanlara yazıklar olsun. Bu taraftar yıllardır çile çekiyor, yıllardır çözüm getirilmiyor. 

Cumartesi günü Gençlerbirliği ile oynuyoruz.

Hiç yorum yok: