11 Aralık 2010 Cumartesi

Law Abiding Citizen


Film izlemeye ve buraya yazmaya devam ediyoruz. Aslında pek izlemiyorum ya. Zaman zaman film izleme isteğim olsa da filmi açıyorum, 10 dk sonra sıkılıyorum. Ama bu sefer öyle olmadı. Gelen öneriler sonucunda 2009 yapımı '' Law Abiding Citizen - Adelet Peşinde '' filmini izlemeye başladım. 1 Ocak 2010 tarihinde Türkiye'de vizyona giren Adalet Peşinde tür olarak Aksiyon, Gerilim, Dram, Gizem, Polisiye ve Suç olarak adlandırılan bir film. F.Gary Gray'in yönetmenliğini yaptığı, Kurt Wimmer'in senaryonusu yazdığı ve Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb, Regina Hall ve Josh Stewart'ın rol aldığı film senaryo ve kurgu olarak şahane şekilde hazırlanmış. Olayların gelişimi, sahneler, oyuncuların kaliteli performansları derken filme resmen bağlanıyorsunuz. Ancak filmin öyle bir sonu var ki izleyen herkese '' bu ne ya ! '' dedirtiyor. Son 10 dakika'ya kadar soluksuz şekilde izlediğiniz film resmen bütün beklentileri yıkıyor. Sonuç olarak izledikten sonra o sona rağmen iyi film diyorsunuz, o son zaten iyi olsa arşivlik bir film olurdu. Yine de izleyin derim. Pişman olmazsınız. Ayrıca Türkiye'de 12 hafta sonunda sadece 47.587 kişi tarafından izlenilmesi de Türkiye'de sinema'ya verilen önemi gösteriyor bence. 

Filmin Özeti ; Başrollerini ünlü oyuncular Gerard Butler ve Jamie Foxx‘ın paylaştığı Law Abiding Citizen gerilim/aksiyon türünde bir yapım.

Filmin konusundan kısaca bahsedecek olursak; Clyde Shelton (Butler) eşi ve çocuğu ile mutlu bir hayat süren bir adamdır. Bir gün iki saldırgan Shelton‘ın evine gelir ve onun gözleri önünde eşi ve çocuğunu öldürür. Avukat Nick Rice (Foxx) saldırganlarla bir anlaşma yapmıştır. Mahkeme saldırganlardan birini ölüm cezasına çarptırırken diğerine çok az bir ceza verir. Karardan hiç memnun olmayan Shelton adaleti kendi elleriyle uygulamaya karar verir. Artık tek bir amacı vardır; bu olayda suçlu gördüğü herkesi birer birer ortadan kaldırmak.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Basrolunde GERARD BUTLER'IN oynadigi boktan bir filmi kimsenin izlememesinin ayip olarak gosterildigi bu gafil yazinin Blog Idman Yurdu'nda kendine yer bulmasi bence BIY erbablarinin bir ayibidir.

Abas dedi ki...

filmin türkiyede izlenmemesinin nedeni bence vizyona girmeden çok önce dvdsinin torrentlere düşmesi..