8 Aralık 2010 Çarşamba

Kısa Kısa Notlar İle Şampiyonlar Ligi # 6.1


- Şampiyonlar Ligi'nde 4 grupta grup maçları sona erdi. A-B-C ve D gruplarında oynanan 8 maçta toplam 26 gol atıldı, 21 sarı kart gösterildi, 2 penaltı golü atıldı ve 1 kendi kalesine gol atıldı.

A grubunda Tottenham ve İnter bir üst tura çıkarken son maçlarda Werder Bremen İnter'i resmen ezdi. Prödl, Arnautovic ve Pizarro'nun golleriyle İnter'i 3-0 yendi ancak galibiyet parası dışında bu herhangi bir işe yaramadı. Grubun diğer maçı Twente ve Tottenham arasından oynandı ve 3-3 sona erdi. Twente kalecisi Wisgerhof'un inanılmaz hatası sonucu Tottenham 1-0 öne geçti, daha sonra Twente 22 dk. Landzaat'ın penaltı golüyle 1-1 beraberliği yakaladılar, 47.dk Lennon'ın şahane pasını Defoe ağlara gönderdi, 56.dk Rosales güzel bir kafa vuruşuyla toğu ağlara gönderdi ve durumu 2-2 yaptı, 59.dk Palacios pas vermedi ancak çektiği şutu iyi takip eden Defoe topu ağlarla buluşturdu ve durumu 2-3 yaptı ancak bu golden 5 dk sonra Chadli'nin frikik golü maçın sonucunu belirledi. 3-3. Grupta 3.sırayı Twente aldı ve yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam ediyor.

Cüneyt Çakır Werder Bremen-İnter maçını yönetti ve oldukça iyi bir maç çıkardı. Yardımcılıklarını ise Bahattin Duran, Tarık Ongun, Süleyman Abay, Tolga Özkalfa ve Hüseyin Göçek yaptı. Tam kadro iyi bir maç çıkardılar, tebrik ediyoruz.

- B Grubunda Schalke ve Lyon bir üst tura çıkarken Benfica yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam edecek. Son hafta maçlarında ise Schalke deplasmanda Benfica'yı Jurado ve Howedes'in golleriyle 2-1 yendi, Benfica'nın tek golü Luisao'dan geldi. İlk golde Raul'un asisti şahane. Benfica'nın son dakika bir topu da direkten döndü. Grubun diğer maçında ise Lyon sahasında 1-0 öne geçtiği maçta Hapoel ile 88.dk attığı gol ile 2-2 berabere kaldı. Hapoel'li Zahavi'nin attığı rövaşata golü dün gecenin değil Cl'de bu sezon atılan en güzell gollerden.

Benfica'nın böyle önemli bir maçında neden stadyum boş olur anlam veremedim. Diğer maçın sonucuna göre üst tura çıkma şansları varken stadyumun boş bırakılması ilginç.


C Grubunda Manchester United ve Valencia bir üst tura çıkarken Rangers yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam edecek. Son hafta maçlarında Manchester United ile Valencia Hernandez ve Anderson'un karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. Rooney'nin mücadele de 1 şutu var ki görülmeye değer, çataldan dönüyor.


Manchester United-Valencia maçını tribünlerde 74.513 kişi izlemiş. Stadın kapasitesi 75.957. İngilizlerin futbola ne kadar önem verdiklerini ve nasıl bir gözle baktıklarını sadece bu maç gelen seyirci sayısından anlayabiliriz. 


- C Grubunun diğer maçında Bursaspor ile Rangers Miller ve Sercan'ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Rangers'ın yaptığı katı savunma, Bursaspor'un etkili oyunu, Sercan'ın inanılmaz kötü bitiricilikleri, Bekir Ozan'ın iyi oyunu ve Bursaspor tribünlerinin özellikle maç öncesinde olmak üzere iyi performansı. Tribünlerin böyle bir maçta boş kalması ise yakışmayan bir hareket olarak dikkat çekti.


D grubunda Barcelona ve Kopenhag bir üst tura çıkarken Rubin Kazan yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam edecek. Barcelona son hafta maçını Fontas ve Vazguez'in attığı gollerle 2-0 kazandı. Sahaya Pinto, Adriano, Pique, Fontas, Maxwell, Sergio, Thiago, Dos Santos, Mascherano, Jeffren ve Bojan ilk 11'i ile çıkan Barcelona'nın bu kadar eksik kadroya rağmen yaptığı istatistikler görülmeye değerdi. Mücadele'yi 991 pas, % 87 pas isabet oranı ve % 78 topla oynama oranı yakaladı. Mücadele'yi 50.436 kişi izledi. Grubun diğer maçında ise Kopenhag Panathinaikos'u 3-1 yendi. Kopenhag'ın gollerini 26.dk güzel bir vuruşla Vingaard, 50.dk penaltıdan Gronkjaer ve 73.dk kendi kalesine Cisse attı. Panathinaikos'un tek golü 90+2'de Kante tarafından geldi. Mücadele'yi baştan sona üstün götüren Kopenhag hakkettiği bir galibiyet aldı. Tribünler tamamen doluydu.


Şampiyonlar Ligi'nde grup heyecanı bu gece oynanacak 8 maçla tamamlanacak. 

Hiç yorum yok: