24 Aralık 2010 Cuma

Fenerbahçe Ülker 93 Cholet Basket 61


Fenerbahçe Ülker Euroleague son maçında sahasında Cholet Basket'i 93-61 yendi ve gruptan 2.sırada çıkarak top 16'ya kaldı. Mücadele'den kısa kısa dikkat çeken notlara bakacaksak ;

Karşılaşmayı 10.245 kişi izledi. Son maç tamamen dolu tribünler önünde oynanabilirdi ancak yine de benim beklediğimden daha yüksek bir sayı.

Mücadele'ye berbat başladıktan sonra Mirsad'ın iyi oyunu ile kendimize gelmeye başladık. Mirsad 23 dk içinde 10 sayı 8 ribaund 3 asist 3 top çalma 1 blok ile oynadı. Resmen takımı ve taraftarları ateşledi. Mirsad'ın 34 yaşında olduğunu hatırlatalım.

Ukic'e ayrı bir paragraf açmak lazım. Son 2 maç Ukic oynamadı ve 2 mağlubiyet aldık. Fenerbahçe için çok önemli bir basketbolcu. Geldi kalitesini ortaya koydu. Mücadele'yi de 7 sayı 5 asist ile tamamladı.

Emir Preldzic iyi oynayan oyunculardan biriydi. Hatta bu sezonun en iyi oyunu diyebiliriz. 11 sayı 11 asist ile oynadı.

İlk yarı sayı atamayan, çok kötü şut atan, savunma da iyi oynamayan Lavrinovic 2.yarı 18 sayı atarak maçı koparan isimlerden oldu. Lavrinovic'in de kendine gelmesi galibiyet'ten daha önemli belki de. Aynı şekil Emir'in de.

Kaya Peker 13 sayı, Ömer Onan 8 sayı, Oğuz Savaş 8 sayı, Kinsey 9 sayı, May 4 sayı, Greer 5 sayı atarak skora katkı sağladılar.

Zevk veren, mücadele eden, istekli oynayan bir Fenerbahçe Ülker'i izlemek güzel. Şimdi Top 16'da güzel bir kura çekip önce Top 8 sonra daha ileri Barcelona yani Final Four. Bu takım bunu yapacak kapasitede. Yeter ki mücadele etmekten vazgeçmesinler.

Hiç yorum yok: