20 Aralık 2010 Pazartesi

Fenerbahçe 1 Sivasspor 0


- Fenerbahçe Süper Lig 17.hafta mücadelesinde Sivasspor'u Alex'in 77.dk attığı frikik golüyle 1-0 yendi ve ilk yarıyı 33 puan ile kapattı.

- Mücadele'ye Volkan, Yobo, Bekir, Gökhan, Santos, Mehmet, Cristian, Gökay, Dia, Alex ve Niang ilk 11'i çıktı.

- Mücadele'ye başlar başlamaz tribünde isyan noktasına geldim. Fenerbahçe Kadıköy'de ligin kötü takımlarından Sivasspor ile oynuyordu ancak top hep Sivasspor'daydı. Bu işte bir terslik vardı. Daha sonra oyunda yavaş yavaş top hakimiyetini sağladık. Ancak yine de istenilen seviye de değildik. En azından ben böyle bir seviye istemiyorum. 8.dk Yobo'nun, 9.dk Dia'nın pozisyonları ile başladık bir şeyler üretmeye. 11.dk Bekir'in vuruşunu çizgiden çıkardılar. 21.dk Niang'ın kafa vuruşu yandan auta çıkarken, 42.dk Alex'in kendi yarattığı pozisyon ile gole yaklaştık. 45.dk ise Dia'nın şutunu kaleci çıkarırken ilk yarı sona eriyordu. 

- Burayı okuyan biri iyi ya baya atak yapmışız der ama bunlar gelip geçici ataklardı. Oynanan oyun gerçekten çok kötüydü. Mücadele vardı belki ama futbol yoktu.

- 2.yarı Mehmet Topuz'un kafası, Andre Santos'un şutu, Stoch'un şutu, Gökhan Gönül'ün şutu dışında da pek etki yoktu. Yine belki net ama çok organize olmayan ataklar.

- 77.dk ise Alex De Souza kendi kazandırdığı serbest vuruşu yine Alex De Souza kullandı ve Fenerbahçe'yi hem 1-0 öne geçirdi, hem de maçı kazandırdı. 

- Takımımız da oyunculara tek tek bakacaksak ; Volkan Demirel pek pozisyon gelmedi, gelenleri de kurtardı, Gökhan Gönül iyi oynadı, ileri çok çıktı, zaman zaman kritik müdahaleleri var, Yobo'da iyi oynadı zaman zaman gol bile aradı, Bekir çok temiz bir futbol oynuyor, basit ama iyi oynayanlardan, Santos bana göre Alex'den sonra  maçın yıldızı, gol pozisyonlarında var, Sivasspor ataklarında kesme işlemi yaparken var. Çok iyi oynadı, Mehmet Topuz iyi oynadı, iyi mücadele etti, ancak hep söylüyoruz daha çok şut, daha çok sorumluluk, bunu yapması lazım, Gökay'da tıpkı Bekir gibi temiz oynayanlardan, zaman zaman hata yapsa ve Alex'den veya başka bir abisinden fırça yese de ileride iyi olur. Tabi fizik problemi çok büyük etken, bakalım ne olacak, Cristian yine iyiydi, taraftarlar geçmişi hatırlayarak küfür ediyorlar ancak gerçekten son haftalar takımın en iyi oyuncularından, Dia iyiydi ancak son vuruş yapamama veya son pası atamama sorunu var, hele zaman zaman ayağından açtığı toplar sıkıntı yaratıyor, Alex hiçbir şey yapmamış olsa bile gol attı ve maçı kazandırdı, Niang son haftaların en kötü isimlerinden, bu hafta da iyi değildi. Sonradan oyuna giren Stoch, Semih ve Selçuk için ne desek boş.

- Fenerbahçe mücadele boyunca sarı kart görmedi. Emre ve Lugano yok. Bu yüzden olmasın ?

- Fenerbahçe en azından Kadıköy'de maça böyle başlamamalı. Daha istekli, daha hırslı ve daha çok pozisyonlu başlamalı. Gerçi öyle başladığımız maçların da 2.yarı ne duruma geldiğini biliyoruz.

- Kadıköy'de üst üste 4.galibiyetimizi aldık. Kadıköy'de 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik aldık. 24 gol attık ve 8 gol yedik. 

- Sıkıntı deplasmanda.

- Salı günü Bucaspor ile Türkiye Kupası maçı oynayıp 23 günlük bir tatile çıkacağız.

- İnşallah 2.yarı daha iyi mücadele eden ve daha istekli bir Fenerbahçe görürüz.

Hiç yorum yok: