14 Aralık 2010 Salı

Manchester United 1 Arsenal 0


İngiltere Premier Lig çok farklı. Bazı insanlar beğenmiyor ancak topun bu kadar oyunda kaldığı, hakemlerin genelde iyi olduğu, statların dolu olduğu, oyuncuların sadece futbol oynamak istedikleri, güzel gollerin atıldığı, güzel statların olduğu bir lig İngiltere Premier Ligi. Beğenmeyenlere de saygı gösteririm ancak haklı olabilirsin demem.

Yine tribünlerin dolu olduğu, yine zeminin iyi olduğu iyi bir maç. Manchester United-Arsenal. 

Sahaya Van Der Sar, Evra, Ferdinand, Vidic, Rafael, Anderson, Park, Carrick, Nani, Fletcher ve Rooney ilk 11'i ile çıkan Manchester United ve Szczesny, Sagna, Koscielny, Song, Squillaci, Clich, Rosicky, Nasri, Wilshere, Arshavin, Chamakh ilk 11'i çıkan Arsenal.

Mücadele başından sonuna kadar defansif olarak iyi oynayan Manchester United, mücadele başından sonuna kadar pozisyon bulmakta zorlanan Arsenal. Mücadele boyunca etkili oynayan Anderson, Rafael ve Vidic. Arsenal tarafında iyi oynayan Koscielny ve 20 yaşında ki kaleci Szczesny. Arsenal'in maç boyunca Chamakh ve Walcott dışında pozisyon bulamaması, Manchester United'ın Anderson, Nani, Rooney ile pozisyonlar bulması.

Nani'nin kaleye çektiği şutun pasa dönüşmesi ve Park'ın bir daha hayatı boyunca yapamayacağı vuruşu yapmış olması ve skorun 1-0'a gelmesi.

Nani'nin pozisyonlarda bencilliği, mücadele öncesi çok şey beklenen Arshavin ve Nasri'nin etkisiz olması, Chamakh'ın mücadele boyunca hiçbir şey yapmaması, sene başından beri eleştirilen Koscielny'in en iyi isimlerden olması, 20 yaşında kariyerinin ilk lig maçına çıkan Szczesny'nin iyi performansı. Anderson'un hem savunma da hem ofansta çok iyi oynaması.

Ferdinand'ın Song'u uçan tekme ile sakatlamaya çalışması. Sadece formasının parçalamayı başarması.

Arsenal aleyhenine verilen ucuz penaltı sonrası Rooney'nin penaltı'yı çok kötü kullanması, anlamsız yere abanması.


Tribünlere gelen 75.227 kişinin iyi destek vermesi, özellikle stadyum da oldukça fazla bayan olması.

Hakem Howard Webb'in bir kaç tane yanlış kararı. En azından sarı kartlar konusunda yanlış kararları. Spiker'in maç boyunca Howard Webb pozisyona yakın demesi ve gerçekten de her pozisyonun hemen bir kaç adım arkasında olması.

İstatistikler olarak ; % 54 topla oynama da Arsenal, 11 gol girişimi olarak Manchester United, 5 korner olarak Manchester United ve % 78 pas isabet oranı ile Arsenal üstünlüğü.

Sir Alex Ferguson'ın maç boyunca sadece 1 değişiklik yapması - Gigs-Anderson - 

Mücadele sonrası İngiliz basını'nın her 2 takımdan en iyi 3 oyuncuyu ; Manchester United ; Park, Vidic, Rafael, Arsenal ; Szczesny, Sagna ve Koscielny olarak açıklaması.

Manchester United'ın 1 maç eksiği olmasına rağmen 34 puanla ve Arsenal'in 2 puan önünde lider olması. Ayrıca Manchester United'ın evinde 9 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik alması ve 25 gol atıp sadece 6 gol yemesi.

Arsenal'in etkisiz futbolunun yanında izleyenler de 3 gün oynansa Arsenal yenemez görüşünün oluşması, ayrıca yıllardır büyük maç kazanamaması konuşulması gereken diğer olaylar.



Beckham ve Neville başkan . Unutulmazlar ...

Hiç yorum yok: