15 Aralık 2010 Çarşamba

Kocaelispor 2 Sakaryaspor 0


Kocaelispor ile Sakaryaspor 2008 yılından sonra ilk kez karşılaştılar ve mücadeleden Kocaelispor Ali Bayraktar ve Serdar Topraktepe'nin golleriyle 2-0 galip ayrıldı. Böylece Sakaryaspor aralarında oynanan son 9 maçta 2.yenilgisi aldı. Bu sonucun ardından Kocaelispor 20 puana yükselerken Sakaryaspor 25 puanda kaldı. Kocaelispor'un ligde -6 puan ile başladığını da unutmayalım.

Mücadele öncesi şehir merkezi ve stat çevresi güzel atmosfere sahne oldu. Stadın oraya gittiğimizde etraf kalabalık olsa da söylenenin aksine bilet kuyruğu yoktu. Direk gittim maç biletini aldım. Maç biletleri ; 5-10-15-20 Tl'ye satıldı.

Kocaelispor'un taraftar grubu Hodri Meydan bile bu maça kombine ile değil bilet alarak girdi. Nedeni ise maçın hasılatının futbolculara prim olarak dağıtılacak olması. Sonuçta aylardır para almayan, alsa bile 3-5 kuruş alan futbolcular bu durumda. Çok güzel bir hareket.

Stat çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Sakaryaspor taraftarları bekleniyordu. Ben içeriye girdiğimde hala gelmemişlerdi. Yaklaşık 500-600 kişi Sakarya'dan İzmit'e trenle oradan da belediye otobüsleri ile stada geleceklerdi.

Saat 12.45 gibi stada girdiğimde deplasman tribünü bomboş, Maraton tribünü, Numaralı tribünü tamamen dolu, kale arkası tribünleri yarı yarıya doluydu. Zaman geçtikce Maraton ve Numaralı iyice dolarken, kale arkası da büyük ölçüde doldu.

Futbolcular tribünlere çağrılıyorken özellikle Ercan Agaçe ve Serdar Topraktepe yoğun ilgi görüyordu. Ayrıca Ercan ve Serdar'ın tribünler çağırınca seyircilere dokunacak kadar mesafeye yaklaşması da herhalde bu maça nasıl baktıklarından olsa gerek, ya da taraftarlara verdiği değerden.

Mücadele başlarken yaklaşık 150 kişinin olduğu Sakaryaspor tribünleri 25-30.dk itibari ile tamamen doldu.

Mücadele'ye bakarsak Kocaelispor baştan sona üstün oynadığı karşılaşma da özellikle Onur Türk, Onur Alkan ve Serdar Topraktepe ile etkili oldu. Sakaryaspor'da Ercan Güneri ile etkili olmaya çalışıyordu. Özellikle Kocaelispor zaman zaman inanılmaz iyi paslaşıyordu. Hele yaptıkları mücadele görülmeye değerdi. Zaten Kocaelispor'un sezon başından beri bu kadar iyi olmasının sebebi mücadele. Ayrıca Serdar Topraktepe diye bir adam var ki topu aldığında vermiyor. Bugün yine müthiş işler yaptı.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçın 56.dk'sında Onur Türk sağ kanattan müthiş geldi Serdar'a harika bir pas çıkarttı, Serdar rakibi geçti ve sıfırdan içeriye ortaladı boş kaleye kafa vuran Ali Bayraktar skoru 1-0 yaptı. Bu golden hemen sonra 2 net atak yakalayan Kocaelispor sonuç alamadı. Ara ara gelişen Sakaryaspor atakları ise cılız ataklar olduğundan sonuç çıkmadı. 70.dk ise Gökhan Meral sol kanattan şahane geldi, pasını Onur Alkan'a verdi, Onur sağ kanattaki Serdar'a çıkarttı ve Serdar rakibini de çalımlayarak topu sağ ayağıyla ağlara gönderdi. 2-0. Maçın sonlarda Sakaryaspor Sertan Eser ile etkili olmaya çalışsa da sonuç çıkmadı ve mücadele 2-0 sona erdi.

Karşılaşma da zaman zaman ortam gerildi. Maçtan önce küfürleşmeler, devre arası Sakaryaspor'lu futbolcuların tahrikleri sonucu 2 takım oyuncuları arasında kavga, bu arada sahaya giren 2-3 taraftar, bütün stadın Sakaryaspor'lulara küfürleri, Sakaryaspor yedeklerine yabancı madde yağmuru dikkat çeken anlardı. Onun dışında pek birşey olmadı. Küfürleşmeler bu maç için olağan şeyler.

Kocaelispor tribünleri iyi değildi, alıştığımız Hodri Meydan yoktu tribünlerde, zaman zaman kale arkası stadı yönetti. Sakaryaspor taraftarları ise zaman zaman 3'lülerle zaman zaman normal tezahuratlar ile sesini bize duyurmayı başardı. '' Seviyorum seni ... '' bestesini net şekilde duyduk.

2-0'dan sonra bütün stadın apaçi marşını söylemesi, meksika dalgası yapması, Sakaryaspor'a küfür etmesi güzel detaylardı.

Karşılaşma sonrası Kocaelispor'lu futbolcuların santra noktasında tüm taraftarlara 3'lü çektirmesi ve daha sonra tek tek tribünleri dolaşması da görülmeye değer anlardı.

Sonuç olarak Kocaelispor-Sakaryaspor maçı hafta içi olmasına rağmen, gerek sahada ki mücadele, gerek atmosfer bakımından her zaman olduğu gibi yine güzel anlara sahne oldu.

2.yarı 34.hafta oynanacak Sakaryaspor-Kocaelispor maçını Sakarya'da takip eder bir de o açıdan yazarız Marmara Derbisini.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

2-0'dan sonra bütün stadın apaçi marşını söylemesi, meksika dalgası yapması, Sakaryaspor'a küfür etmesi güzel detaylardı. ayıp bee ayıp sakaryaspora küfür etmesi güzel detaymış lafa bak!Şimdi ben buraya küfür yazsam güzel bir detay olurdu ama değmez...

KS.

ygtylmz dedi ki...

Orayı ben yanlış yazmışım. Güzel detay değil. Sadece ilk 2 söylediğim madde güzel olduğu için 3. maddeyi değiştirmem lazımdı.