26 Aralık 2010 Pazar

Fenerbahçe Ülker 83 Tofaş 61


Fenerbahçe Ülker 11.hafta mücadelesinde kendi sahasında Tofaş'ı ağırladı. Mücadele'den çok rahat bir oyunla 83-61 kazandı. 11.maçta 10.galibiyet oldu.

Mücadele'nin başından sonuna kadar etkili bir basketbol oynadık. Ukic'in basketi ile başlayan mücadele Kaya Peker'in, Mirsad'ın, Can Maxim'in ve Preldzic'in etkili oyuncuları ile farka gitti.

Ukic 15 dk oyunda kaldı ve mücadele'yi  6 sayı 2 asist tamamladı. Genç oyuncumuz Erbil 8 dk içinde 2 sayı 2 asist, Mirsad Türkcan 10 sayı 5 ribaund 7 asist, Ömer Onan 6 sayı, Greer 5 sayı, Lavrinovic 8 sayı 4 ribaund , Kaya Peker 7 sayı 3 ribaund, Oğuz Savaş 6 sayı 6 ribaund, Kinsey 3 sayı 2 ribaund, Can Maxim 12 sayı 4 ribaund, Marko Tomas 7 sayı ve Emir Preldzic 11 sayı 3 ribaund 3 asist 4 top çalma ile oynadı.

Mücadele boyunca bazı oyuncuların bitse de gitsek tavırları olmasına rağmen Mirsad'ın bu maçı bile ciddiye alan tavırları, Emir'in her maç olduğu gibi istatistik kağıdının bütün bölümlerini doldurması ve aynı Mirsad gibi maç yapmaktan zevk alması, 3.periyot oyuna giren Can Maxim'in kendine güveni, pasları, mücadelesi ve kısa sürede maçın en skorer ismi olması ayrıca şutunun bir estetistiği olması, Mirsad'ın şahane ve zekice yaptığı asistleri, Ömer'in 3'lükleri maçın öne çıkanlarıydı.

Salonun boş kalması, gelen seyircilerin çıt çıkarmadan oturması, sadece maçın başında ve sonunda bir grup taraftarın tezahurar yapması da diğer detaylardı.

Genel istatistiklere bakarsak ; her iki takımın % 45 şut yüzdesi, % 71 Tofaş'ın, % 63 Fenerbahçe Ülker'in serbest atış yüzdesi, % 53 Tofaş'ın, % 52 Fenerbahçe Ülker'in 2 sayı yüzdesi ve % 18 Tofaş'ın , % 33 Fenerbahçe Ülker'in 3 sayı yüzdesi, Ribaund'lar da 38-33 Tofaş üstünlüğü, Asist'ler de 18-15 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü bulunuyordu. 

Mücadele'nin neden bu kadar rahat ve fark ile bittiğini anlamanız için Fenerbahçe Ülker'in 14 top çalması varken Tofaş'ın sadece 1 tane. Ayrıca Tofaş'ın toplam 22 tane top kaybı varken, Fenerbahçe Ülker'in sadece 6 top kaybı herşeyi açıklıyor.

Sonuç olarak Fenerbahçe çok rahat bir şekilde galip geldi ve Çarşamba günü oynayacağı Galatasaray Cafe Crown maçını beklemeye başladı.

1 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Teşekkürler dostum. Fenerbahçeli blogger'ler olarak, takımımızın maçları hakkında bir şeyler yazmalıyız her zaman. Sadece basına bırakırsak, okurlara haksızlık ederiz. Dün akşam saat 8.00 da ntvspor.net maçla ilgili hiçbir şey yoktu. Sonucu Twitter den öğrendim.