23 Kasım 2010 Salı

Maç Günlüğüm # 49


- Bizim için heves değilsin sen FENER aşkın bize YETER ...

- İnanılmaz hasta olduğum, evde yattığım, sürekli ilaç aldığım bir gün geçirdikten sonra tek umudum sabah iyi olup maça gitmekti. Akşam bana göre erken olan bir saatte uyudum. Sabah uyandığımda hastalığımda pek fazla değişme yoktu. Yine hastalık devam ediyordu. Ancak ne olursa olsun maça gitmeye karar verdim. Benim  durumumda başkası olsa değil İzmit'ten maça gitmek, İstanbul'da otursa bu maça gitmezdi herhalde.

- Saat 17:00 gibi Kocaeli Gfb üyeleri ile beraber izmitten yola çıktık. Yollar dolu olsa da , trafik olsa da saat 19:00 gibi stadın orada olduk. Araba da gidene kadar konuşulan konu 3000.golü kimin atacağıydı ? Alex diyorduk. Alex atsın istiyorduk.

- Stadın oraya geldiğimizde dışarıda daha fazla kalmadan stada girdik. Kadıköy'e 50'den fazla gitsem de her gidişim de daha mutlu oluyorum. O merdivenleri hızlı adımlarla geçiyorum, bir an önce stada girip yerimi almak istiyorum.

- Maraton üst Tribün B blok üst tarafta maç saatini beklerken tribünlere bakıyorduk. Rakiplerin puan kaybetmiş, kazanırsan güzel bir avantaj yakalayacaksın, Fenerbahçe tarihinin 3000.golüne canlı şahit olacaksın ancak tribünlere gelmiyorsun. Kimse bana maddi sıkıntıdan, ailevi olaylardan, iş durumundan, yüksek bilet fiyatlarından bahsetmesin. Fenerbahçe orada sahada mücadele ediyorsa sende tribünde olacaksın. Facebook'ta, Twitter'da '' Hep Destek Tam Destek '' yazıyorsanız o maça da geleceksiniz. İstanbul'da 10 milyon insan var, 3 milyon Fenerli desek, 1 milyon maddi durumu uygun desek, 500 bin kişinin durumu, yaşı, şartları müsait desek o 55 bin kişilik stadı doldurması gerekiyor. Ama ben biliyorum neden dolmadığını millet bizim gibi değil. Fenerbahçe'ye her yerden sallarken stada gitmeye üşeniyorlar. Yıllardır süren '' Hep Destek Tam Destek '' son günlerde ve aylarda yalan olmuştur ! Ayrıca kombinesi olanlar maça neden gelmiyor hadi onu geçtim neden başka tanıdıklarına vermiyorlar anlamıyorum !

- Mücadele'yi iyi oyun, atılan 5 gol, rakibe verilen gol pozisyonları ve yenen 2 gol ile bitirdik. 3 puan almak güzeldi.

Tribün performansına bakarsak ; Özellikle boş tribünlerde tv'ye çok iyi ses gidiyor. Bunu dün akşam eve geldiğimde maçın 90 dk'lık tekrarını izlerken net şekilde gördüm. Bütün tezahuratlar tv'den anlaşılmış. Ancak tribünde olan biri olarak tribünün çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Zaman zaman takımın gazıyla iyi olan tribünler genel olarak sönüktü. Taraftar tribünü'nde 1350 kişi'den sadece 600-700 kişi devamlı tezahurat yapıyor. Diğerleri yapmıyor. Tribünün en iyi anıysa 2.yarının başından 65.dk'ya kadar olan kısımdı. Feder'in de 2.yarı bizim bloklara gelmesiyle beraber '' Hep bu dünya hep yalan ... '' tezahuratı mükemmel yapıldı. Artık ayakta zor durduğum için 2.yarı aşağıya inip maçı izleyecektim ancak öyle güzel bir tribün vardı ki 2.yarı daha çok bağırdım desem yeridir. Resmen o tezahuratı söylerken gülünür mü ? Evet gülünür. Şahaneydik. Genel olarak iyiydik. Ancak beste seçimlerinde yine sıkıntılar var. İnşallah bunlar da hallolur.

- Tribün de kavga eden insanlar gerçekten amacınız ne ! Neden kavga ediyorsunuz ve o tribünü bozuyorsunuz. Gidin dışarı da ne yapıyorsanız yapın. O tribünde kavga etmeye hakkınız yok. 1 kavga dışında başka kötü olay yoktu.

- Muro yani Mustafa Üstündağ'ın sette olması tribüne renk kattı. Devre arası yaptırdığı '' Hindi Baba '' güzel oldu :)

- Statta en çok sevdiğim anlardan birisi de bütün stadın ayağa kalkarak tezahurat yapması veya rakibin bir oyuncusunu, tüm takımı veya maçın hakemini ıslıklamasıdır. Müthiş bir ambians oluyor.

- Futbolcu'yu yuhalayanlar ve ıslıklayanlara ise diyeceğim şu ki ; Islıklamak için harcadığınız enerjiyi biraz Fenerbahçe için tezahurat yapmaya harcasanız herşey çok daha güzel olur !

- Mücadele sonrası Kadıköy'de klasik mekan ; Nazlı'nın Yeri'nin tam karşısında yer alan Lider kokoreç de yemek yedikten sonra yollara düştük ve saat 23:30 civarı İzmit'te eve girdik.

- 3 puan ile bitirdiğimiz bir maçı daha geride bıraktık. Mutlu döndük.

- Haftaya Olimpiyat stadına gidiyoruz. Henüz galibiyetimiz ve beraberliğimiz yok. İnşallah bilet fiyatları uygun olur, tribünler dolar ve maçı kazanarak oradan döneriz.

- Maç günlükleri devam edecek ...

2 yorum:

muyek dedi ki...

yigitcim sen izmitten kadikoye helikopterle falan mi gidiyorsun, butun mac yazilarini okuyorum her yazida 5 de ciktik 7 de ordaydik, 3 de ciktik 5 de ordaydik diyorsun da ben kartaldan kadikoye bile 2 saatte zor gidiyorum aksam 9 dan once :)

Trafige mi takilmiorsunuz ya da yollar mi cok bos oluyor sansiniza sirrini bize de anlat :)

ygtylmz dedi ki...

Trafiğe pek takılmıyoruz :) Bir de arabayı kullanan abi çok iyi şöför :) Ayrıca sana daha bombasını söyleyim. geçen sene Tokatspor maçı 18:10'da msn'de konuşuyorduk; maça gidelim, gitmeliyiz, Olimpiyat stadı uzak ama falan ancak 18:30'da İzmit'ten hareket ettik ve 20:00'da ki maça yetiştik :) İçeri girdik 1 dakika sonra İstiklal Marşı okundu. Yani hem yetenek, hem şans var yanımızda :)