30 Kasım 2010 Salı

Barcelona 5 Real Madrid 0


- 5-0 ağır skor. Hele hele El Classico olursa çok daha ağır. Goller 10.dakika Xavi, 18.dk Pedro, 55 ve 57.dk Villa ve 91.dk Jeffren'den.

- Mücadele'yi 98.255 kişi seyretti. Şanslı kişiler.

- Mücadele boyunca rakibine karşı mükemmel oynayan Barcelona. Herşeyi iyi yaptılar. Galibiyeti hakettiler kelimesi az kalır. Direk şampiyonluğu versinler.

- İstatistikler yalan mı değil mi bakalım ; % 67 topla oynama , 644 pas öne çıkan istatistikler. Xavi'den tek başına 110 pas. Ayrıca gol pozisyonunda da ciddi bir Barcelona üstünlüğü var. Ayrıca mücadele de 12 sarı kart 1 kırmızı kart çıktı.

- Barcelona'da Xavi, İniesta, Messi, Villa, Pedro, Sergio, Abidal, Pique, Puyol, Alves, Valdes yani bütün takım öne çıktı. Hepsi mükemmel oynadı. Birini ayırmak bu takıma ayıp olur.

- Atılan ilk golde İniesta'nın pası, 2.golde Villa'nın içeriye girişi ve golden önce yapılan 22 pas, 3 ve 4.gollerde Messi'nin harika pasları ve Villa'nın mükemmel bitiricilikleri ve son golde Bojan'ın şahane ortası ve Jeffren'in güzel fırsatcılığı ile gelen gol. Yani atılan 5 golde şahane.

- Barcelona'lı oyuncuların maça nasıl konsantre olduklarını tüm dünya gördü. Bu konsantre'yi sahaya yansıttıkları taktirde yenemeyecekler hatta fark atamayacakları takım yok.

- Mücadele içinde ortam zaman zaman karıştı. Guardiola Ronaldo'ya topu vermeyince Ronaldo Guardiola'yı itti. Valdes kalesinden koştu. Bıraksalar Ronaldo'yu dövecek. Diğer oyuncuların da hocalarına karşı yapılan hareketten sonra hemen Ronaldo'ya karşı diklenmeleri güzeldi. Hocasına sahip çıkıyorlar.

- Sergio Ramos'un son saniyeler de yaptığı hareket için aslında yoruma gerek yok. Büyük bir ayıp ! Resmen tekme attı. En az 3 maç ceza almalı . Ayrıca bu pozisyon dışında Real Madrid'li oyuncuların rakibine her pozisyonda tekme atması da gözlerden kaçmadı. Yenilince çirkefleşen bir Real Madrid. Daha önce görmüştük. Sadece Casillas'a saygı duyuyorum. Sonuna kadar. Maçtan önce gereksiz açıklama yapsa da saygıyı hakediyor.

- Mücadele öncesi yapılan şahane koreografi ve maç boyunca aktif şekilde tezahurat yapan Barcelona taraftarları iyi günündeydi.

- Sonuç olarak kariyerinde ilk kez 5 gol yiyen Mourinho'yu görmek, 5 farklı galibiyeti almak, lider olmak, ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımları olmak güzel.

- Haftaya Espanyol deplasmanı var.

Hiç yorum yok: