3 Kasım 2010 Çarşamba

Kısa Kısa Notlar İle Şampiyonlar Ligi # 4.1


Şampiyonlar Ligi'nde 4.haftanın ilk 8 tamamlandı.8 maçta ; 21 gol atıldı, 28 sarı kart, 1 kırmızı kart çıktı, hiç penaltı olmadı. Geceden dikkat çekenler ise ; 

A Grubu

Tottenham - İnter maçında Tottenham'ın saha zemini, Van Der Vaart'ın attığı ilk golde bitiriciliği, Modric'in güzel asisti, Bale'in ilk yarıdan başlayan iyi futbolu, Crouch'un boş kaleye golü atamaması, Sneijder'in güzel frikiği aynı güzellikte Cudicini'nin güzel kurtarışı, Crouch'ın zıplamadan yaptığı kafa vuruşları, Bale'in mükemmel gelişi ve harika asisti, Crouch'un boş kaleye topa dokunması, Eto'o 'nun harika hareketleri ve güzel golü, Bale'in 90.dk olmasına rağmen bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile orta sahada rakibinin sağından atıp solundan geçip gitmesi, topu ortaya çevirmesi, Pavlyuchenko'nun boş kaleye attığı golü ve 4-3'lük ilk maç sonrası Tottenham'ın 3-1 ile rövanşı alması. Werder Bremen - Tottenham maçına bakarsak ; Karşılıklı pozisyonlar şeklinde geçen maç, Werder Bremen'in Almeida ile direkten dönen topu, 2 takımının kalecileri Mielitz ve Mihaylov'un müthiş maç çıkarmaları, Twente'nin kimsenin ne olduğunu anladaman 81.dk Chadli, 84.dk De Jong ile attığı 2 gol, Werder Bremen savunmasının boşlukları, konsantrasyon eksikliği, mücadelenin 0-2 bitmesi. Bu sonuçların ardından Tottenham 7 puanla lider, 2. İnter 7 puan, 3. Twente 5 puanla ve son sırada 2 puanla Werder Bremen bulunuyor.

B Grubu

Benfica-Lyon maçında maçtan önce ortak görüşün maçın alt biteceği yönünde olması, maçın başında Lyon'un 2 kez ağları sallaması, ancak ofsayt bayrağının kalkması, 2.bayrağın hatalı olması, Benfica'nın 20.dk Kardec'in kafasından öne geçmesi, bu golden 12 dk sonra Benfica kontra atağında Caentro'nun sol kanatta ısrarla topu istemesi ve aldıktan sonra güzel bir vole ile topu ağlara göndermesi, ilk yarı biterken Benfica'nın Garcia ile yine bir kafa vuruşu ile farkı 3'e çıkarması, Caentro'nun Bale'den sonra gecenin yıldızı benim demesi, 67.dk yine ısrarla topu istemesi ve güzel bir aşırtma vuruşu ile topu ağlara göndermesi, 4-0 olan skorun ardından Lyon'un Gourcuff, Gomis ve Lovren ile 3 gol bulması ve maçın 4-3 sona ermesi, Benfica'nın 4 golünde de asisti Carlos Martins'in yapması ve Cl rekoru kırması.  Hapoel-Schalke maçında Hapoel'in etkili futbolu, ara ara gelen Schalke atakları, bu ataklarda başrolü Farfan'ın oynaması, Hapoel'in 2.yarı kaçırdığı net gol pozisyonları,kalecinin kurtarışları ve golsüz sona eren bir karşılaşma. Bu sonuçlarından ardından Lyon 9 puanla lider, 2. Schalke 7 puanda, 3.Benfica 6 puanda ve son sırada 1 puanla Hapoel bulunuyor.

C Grubu

Bursaspor-Manchester United maçında tribünlerin tamamen dolu olması, müthiş destek, maçtan önce hazırlanan 1326 Bursa Koreografisi'nin güzel yapılamaması, maçtan sonra basında sadece Bursa diye koreografi açıldığının haberleri, Bursaspor'un yine etkisiz, yine heyecanlı futbolu, Manchester'ın maça iyi başlaması, Nani'nin sakatlanarak çıkması, Bursaspor'un maç boyunca çektiği bütün şutların etkisiz ve kalecinin üstüne gitmesi, ilk yarı 0-0 sona erdikten sonra 2.yarı 48.dk Fletcher'ın net bir vuruşa golü atması, İnsua ile Ergic ile Bursaspor'un gole yaklaşması ancak yine etkisiz vuruşları, Obertan'ın attığı 2.golde güzel kontrolü, çalımı ve vuruşu, 2-0 olduktan hemen sonra Bursaspor'un İbrahim Öztürk'ün rövaşatası ile beraber ilk Şampiyonlar Ligi'ne yaklaşmasını, 77.dk Scholes'un harika pasında Bebe tam vuruş yapacakken Ali Tandoğan'ın kendi kalesine golü atması, skor 0-3 olduktan sonra Bursaspor tribünlerinin coşması, skor 0-0'ken tribün yapmadıkları, Bursaspor'un 4 maç sonunda gol atamamış ve puan alamamış olması. Valencia-Rangers maçında tribünlerin tamamen dolu olmaması, maçın başında Rangers'ın direkten dönen topu, Valencia'nın daha sonra maça damga vurması, kalecinin iyi kurtarışları, Soldado'nun iğne deliğinden geçen gol olan pozisyonu, Rangers kalecisi Mcgregor'un iyi oyunu ancak zaman zaman yaptığı hataları, Soldado'nun güzel golü, golün kaleci tarafından çıkarılacakmış gibi olması, skorun 2-0'a gelmesi, Tino Costa'nın 90.dk direğe çarpıp giren topu, alt oynayan bizlerin tek golden kuponunu yatırması, Valencia'nın rahat galibiyeti.  Bu sonuçlarından ardından Manchester United 10 puanla lider, 2.sırada 7 puanlı Valencia, 3.sırada 5 puanlı Rangers ve son sırada puansız Bursaspor yer alıyor.

D Grubu

Grubun ilk maçı Rubin Kazan ile Panathinaikos arasında oynandı, baştan sona devam eden Rubin Kazan üstünlüğü, boş pozisyonlarda yapılamayan goller, Cisse'nin bencillikleri, Silva'nın lakayit vuruşu, Gökdeniz'in şahane ortası, kalecinin ayakları ile kurtarışı, duran toplar sonunda kaçan goller, 02 oynayan ben ve benim gibilerin şanslı bir şekilde kuponu tutturması. Grubun diğer maçı olan Kopenhag-Barcelona maçını ise burada değerlendirdik ...

Geceden dikkat çekenler bunlardı. Şampiyonlar Ligi'nde heyecan bu gece oynanacak 8 maçla devam edecek ...

Hiç yorum yok: