24 Kasım 2010 Çarşamba

Maç Günlüğüm # 50


- Süper Lig hiç bitmesin !

- Tribünde maç izlemeyi çok seviyorum, Fenerbahçe maçları malum, Kocaelispor da öyle. Bu 2 takımı sürekli statta izliyorum ancak bu sefer daha değişik maçlara gitmek istedik. Önce Kasımpaşa-Gençlerbirliği daha sonra Beşiktaş-Konyaspor maçlarını statta izleyecektik.

- İzmit'ten saat 11:00'de yola çıktık. Saat 12:30'da Kadıköy'de olduk ve arabayı Salı pazarına bırakarak karşıya vapurla karşıya geçtik ve saat 13:30'da Kasımpaşa semtinde olduk. İnanılmazdı semt. Tam bir deplasman. İstanbul değil de başka bir şehirde böyle stat yeri olsun kimse giremez kolay kolay. 

- Fenerbahçe tribünlerinin efsane ismi Pepe Metin abi'nin verdiği biletler ile içeriye girecektik.

- Semtte inanılmaz bir ortam vardı. Şaşırdım. Herkeste forma ve atkı vardı.

- Stada girdiğimizde saat 14:25'ti. İstiklal Marşı okunduktan sonra tribünde yerimizi aldık.

- Tam Protokol tribünü yanında izliyor olduğumuzdan sahaya açı müthişti. Son zamanlarda en iyi açıdan seyrettiğim maç oldu. 

- Hiddink ve Oğuz Çetin de maçı izleyenler arasındaydı.

- Mücadele iyi oldu diyebilirim. Yekta çok iyi oynamasa da yeteneğini ayağına her top geldiğinde gösterdi. Sahada yer alan 21 oyuncudan farklı düşünüyor. Mücadele 1-1 sona erdi.

- Kasımpaşa tribünleri çok iyi değildi. Ben daha iyi sanıyordum. Yaklaşık 2000 kişi tezahurat yapıyor ancak uyumsuzluklar ve yanlış beste seçimleri var. Bir semt takımı olduğunu düşünürsek iyi diyebiliriz.

- Mücadele bittikten sonra istikamet ; Beşiktaş.

- İstiklal Caddesinden yürüyerek geçtik hemen. Stadın oraya gidip önce Biletix gişesinden biletlerimizi aldık.

- Daha sonra Kazan'ın oraya gidip yemek yiyecektik. Kazan'ın oraya gittiğimizde Fenerbahçe'ye küfür ediliyordu. Hemen ayrıldık oradan ve Köfteci Ramiz'e girdik.

- Bu arada yanımıza blogger arkadaşlar katıldı. http://vermante.blogspot.com/ 'dan Semihhttp://mutlakgolpozisyonu.blogspot.com/ 'dan Oğuz ve http://targetstriker.blogspot.com/ 'dan Kutay. Oğuz ile ilk kez görüştük. Diğer arkadaşlarla hep görüşüyoruz.

- Köfteci Ramiz'de köftelerimizi yedikten sonra stada doğru hareket ettik.

- Bu arada Köfteci Ramiz'de hesabı öderken kasada duran adamın '' Konya'dan mı geldiniz? diye sorması, benim '' Hayır, Kocaeli'den geldik '' cevabını vermem, daha sonra adam'ın '' Ama Konyaspor'lusunuz dimi '' diye ısrar etmesi ve bizim dükkanı terk etmemiz. Bu kadar mı belli oluyor Beşiktaş'lı olmadığımız :)

- Beşiktaş'lı taraftarların meşalelerle stada yürümesi güzel bir detaydı.

- Stada girerken pek fazla aranmadık ve çok rahat şekilde içeriye girdik.

- Tribüne girdiğimizde önce stadı inceledik. Ben ilk kez gitmiştim.

- Beşiktaş tribünleri hakkında yorumlara geçelim. Öncelikle maçtan önce sadece yeni açık tezahurat yapıyor. Futbolcuları onlar çağırıyor, tezahuratları onlar yapıyor, karşılıklı tezahurat yaptırıyorlar. İyi bağırıyorlar. Çarşı'nın olduğu Kapalı tribün sadece Quaresma'yı, Hilbert'i çağırdı. Ayrıca Çarşı maçtan önce sadece Galatasaray'a küfür etmek için tezahurat yaptı. Derken maçın başlamasına doğru bütün stat hareketlendi. Karşılıklı tezahuratlar falan derken statta güzel atmosfer oldu. Maça bakarsak ; Öncelikle Çarşı sadece 350-400 kişi ile bağırıyor. En azından sürekli bağıran kesim o kadar. Kapalı tribünde yer alan diğer taraftarlar sadece önemli pozisyonlarda hareketleniyorlar. Derken skor 0-1 olunca Çarşı iyice sustu. Kartal gol gol gol bestesini yaparken üst tarafa özellikle baktım. Kutu diye adlandırılan yer dışında üst katta bağıran 1 kişi bile yoktu. Altta biraz daha fazla. Ama alt katın tamamı bağırıyor diyemeyiz. Daha sonra skor 2-1 oldu yine tat yok. Yine az kişiyle bağırıyorlar. Ama özellikle '' Beşiktaş seninle ölmeye geldik ... '' tezahuratını yapınca bütün stat katılıyor. Önemli bir etken tezahuratın güzel olması. Derken ilk yarı 2-1 sona eriyordu. 2.yarıya '' Kalbimin en orta yerinde ... '' bestesi ile başlayan Çarşı inanılmaz yavaş bir tempoyla bağırıyordu. Resmen inanamıyordum. 250 kişi sadece. - Akşam eve gittiğimde maçın tekrarını izlerken özellikle bu dakikaları seyrettim ve inanamadım. Tv'ye bu tezahuratın bu kadar net ve anlaşılır şekilde gitmesi inanılmazdı. Resmen Lig tv ve akustük etkeni ! - Daha sonra skor 2-2 olunca da tribünler değişmedi. Yine az kişi ile tezahurat yapan bir topluluk vardı. Sadece arada karşılıklı tezahuratlar yapınca atmosfer güzel oldu. Sonuç olarak Çarşı hakkında Tv'de çok iyiler yaaa diyen ben bu dakikadan sonra Çarşı çok iyi demeyeceğim. Çünkü gerçekten çok az kişiyle bağırıyorlar, kendilerini çok zorlamıyorlar. 2 avantajları var ; Stadın akustiği ve bestelerin güzelliği. Onlar da olmasa Çarşı'nın adını duyamazdık. Ayrıca en büyük artıları ise reklamı çok yapıyorlar. Yoksa başka bir fark yok. Çarşı toplam en fazla 500 kişi ile bağırıyor, biz sadece A ve B blokta 1300 kişi bağırıyoruz.

- Zaman zaman hakeme oluşan tepki iyiydi. İyi baskı altına aldılar. Gerçi kaleciye sarı kartı 90.dk çıkarttırdılar ama neyse ...

- Stadın atmosferinden bahsedecek olursak yine ön plana çıkan tezahuratların stüdyo kayıtları olması ve maçın öncesi devre arası ve sonrasında çalması dışında bir artı yok. Kadıköy farklı çok farklı. Resmen stada girince farkı hissedebiliyorsun.

- Konyaspor taraftarları'nın maç içinde 50 kişi ile tezahurat yapması, maç sonunda küfür etmesi dikkat çekenlerdi.

- Kendimizden bahsedersek ; Tribünde Fenerbahçeli olduğumuzu ya da en azından Beşiktaşlı olmadığımızı anladılar. Tam tribünde dururken babam aradı telefondan . '' Bizim maç ne zaman diye sordu ? '' Ben de hafif yüksek sesle '' Pazartesi günü ya bizim maç Bucaspor ile '' dedim. Ayrıca maç içinde gollerde sevinmeyen, skora ve oynanan oyuna rağmen gülümseyen bir topluluktuk. Ama en azından herhangi bir olay olmadı.

- Mücadele 2-2 sona erdikten sonra tribünde fotoğraflar çekildikten sonra stattan ayrıldık.

- Motorla karşıya geçtik ve Kadıköy'den araba'ya atlayarak hareket ederek saat 23:30'da İzmit'te olduk.

- Kasımpaşa-Gençlerbirliği ve Beşiktaş-Konyaspor maçlarını 1-1 ve 2-2'lik skorlar, atılan 6 gol, maç başına 3 gol ortalaması ile kapattık.

- Statta maç izlemek güzeldi. Hem Kasımpaşa stadı hem Beşiktaş stadı.

- Bir maç günlüğüm daha geride kaldı. Cumartesi günü İstanbul B.Ş.B.Spor-Fenerbahçe maçı günlüğü ile burada olacağız.

- Herkese hayatta başarılar.

Hiç yorum yok: