18 Kasım 2010 Perşembe

Maç Günlüğüm # 48


- Kalbimde sadece Körfezim yatar, Bütün gemiler ise Körfez de batar, Bu alemde kimse bağlamaz bizi, Burası basra değil İzmit Körfezi.

- Kocaelispor-Balıkesirspor maçı için yollara düşerken dillerde Kocaelispor taraftarlarının söylediği bu tezahurat vardı. Güzel tezahurat.

- Evden çıktığımızda saat 11:30'u gösteriyordu. Maçın başlamasına 2 saat var. Mahalleden bindiğim otobüs çarşıdan geçiyor. Çarşı'yı uzun zaman sonra böyle gördüm. Havanın da güzel olmasının etkisiyle etraf cıvıl cıvıldı. Herhalde bu kadar çok Kocaelispor formalı insanı görmeyeli uzun zaman olmuştu. Atkılı insanları zaten saymıyorum. Maça giden insanların yarısından çoğunda atkı vardı.

- Stadın oraya gittiğimizde inanılmaz bir kalabalık vardı. Ve klasik cümleler '' Abi ya bu takım nasıl 2.lig'de oynuyor, süper ligde böyle atmosferler yok. '' , '' Abi Kayserispor süper ligde şampiyonluğa oynuyor Ks maçlarına gelen seyirci sayısının yarısı yok ''. Gerçekten abartmıyoruz böyleydi.

- Bilet fiyatları kale arkaları ; 1 Tl, Maraton ; 3 Tl. Yani çok ucuz. Stadın dolmasının sebeplerinden biri de bu.

- Bilet işini bizden 1 saat önce stadın oraya giden arkadaşımıza çözdürmesek bilet sıkıntısı çekebilirdik. Zira oldukça kalabalık sıra vardı.

- Stadın etrafında pek fazla takılmadan saat 13:00 stada girdik. Fotoğrafta gördüğünüz tribün - Maraton - tıklım tıklım doluydu. Numaralı tribünler doluydu. Kale arkası yarı doluydu. Yani statta toplam 12-13 bin kişi vardı.

- Takımlar sahaya çıkarken yapılan konfeti şov yıllardır tribünlere gelen Kocaelispor taraftarları dahil bizleri eskiye götürdü. Eskiden her maç konfeti şov yapılırdı. Müthişti. Bu da müthişti zaten.

- Kocaelispor mücadeleyi üstün oyunla 2-0 kazandı. Goller Gökhan Meral ve Serdar Topraktepe'den geldi. Kocaelispor'un bu kadar üstün oynaması, mücadele etmesi, rakibe gol pozisyonu vermemesi gerçekten alkışı hakediyordu.

- Kocaelispor tribünlerinden bahsetmezsek olmaz. Hodrimeydan taraftar grubu önderliğinde müthiş bir tribün vardı. Özellikle tezahurat yapmasını bilen, aynı anda zıplayan, aynı anda ellerini kaldıran bir kesim var. Bu da tribünlerin hem ses hem görsellik bakımından iyi olmasını sağlıyor. Ayrıca diğer tribünlere gelen insanlar da tezahurat yapmaya hevesli olunca ortaya müthiş karşılıklı besteler çıkıyor.

- Bilinçsiz seyirciler var. Heryerde olduğu gibi. Her taç atışına itiraz eden, her ofsayt pozisyonuna itiraz eden. Bir de bu itirazlar pozisyonu bile görmeden yapılan itirazlar. Bunlar da olmasa daha güzel ortam olabilir.

- Maçtan sonra yine harika bir sevinç vardı. Her maç ayrı hikaye. Her maç ayrı güzellik. Futbolcuların tek tek tribünleri dolaşması müthiş. Serdar'ın olayını zaten BURADA vermiştik. Sadece maç sonunu yaşamak için bile stada gidilir.

- Kocaelispor şu an hala alt sıralarda ancak bu mücadele, bu istek, bu atmosfer devam ettiği sürece Kocaelispor'un önü açık.

- Kocaelispor için tribünlere gitmeye devam edeceğiz. Kocaelispor'luların sahip çıkmadığı, maçlara 1 tl'lik biletlerden almak varken kaçak yollar aracılığı ile girdiği bir ortamda para verip maça giriyoruz, yeri gelince tezahurat yapıyoruz, gol olunca ayağa fırlıyoruz. Ve eleştirilen yine biz oluyoruz. İlginç.

- Balıkesirspor hakkında da birşeyler yazmak lazım. Özellikle Mustafa Kocabey gibi bir isimi izlemek güzel. Ancak en azından Kocaeli maçında çok kötü top oynadılar. Taraftarları ise Körfez gol gol tezahuratına katıldılar. En azından uzaktan biz öyle gördük. Ya da Kocaelispor tribünleri karşılıklı tezahurat yaparken Körfez gol gol gol'e cevap olarak Balkes gol gol gol diye bağırmış olabilirler. Ayrıca ilk yarının ortalarında Numaralı tribün ile gereksiz bir atışma hiç olmadı. Koltuklar kırıldı, çevik kuvvet geldi. Neyse ki olaylar atlatıldı.

- Bir daha ki maç günlüğüm hangi maç olacak bilmiyorum.

4 yorum:

chora dedi ki...

kocaelispor - balıkesirspor maçıyla ilgili maç günlüğüm girişini yapmışsın ama balıkesirspora dair tek bişi yok:) memleketim balıkesir olduğundan dolayı tatilllerde balıkesirspor maçlarını takip etmeye çalışırım.. dün stadtaydım sakaryasporu 3-0 yendik.. bir üst lige kim çıkar sence? objektif ol:)) ??

muyek dedi ki...

elestiri yapan kim ki, Kocaeli en azindan Bank Asyada olsa keske , 2 lig gercekten yakismiyor su camiaya.

ygtylmz dedi ki...

@ Chora

Kusura bakmayın :) Haklısınız. Yazacaktım aslında ama insan unutuyor. Ekledim şimdi birşeyler. Bir üst lige kim çıkar sorusuna ise cevap veremem. Çünkü çok değişik bir lig. Mesela bu maçta hiçbir şey yapmayan Balıkesirspor gidip Sakaryaspor'u yeniyor, burada hiçbir şey yapmayan Pendik gidip yeniyor, yine burada 2 pas yapamayan Adana Demirspor gidip yeniyor, lider gidip kendi sahasında yeniliyor. Yani çok değişik işler yapıyor. O yüzden kim çıkar sorusuna cevap veremem :)

@muyek

insanlar eleştiriyor vallah. Maç günlüklerini bile eleştirenler var :)

muyek dedi ki...

sen yaz gunluklerini gayet guzel okuyoruz. Kofteci, ucuz yemek yenen gizli kenarda kosede kalmis bufe, donerci bilumum yerleri de yaz :)