28 Kasım 2010 Pazar

İstanbul B.Ş.B.Spor 0 Fenerbahçe 1


- Süper Lig 14.hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda İstanbul B.Ş.B.Spor ile karşılaştı. Lig tarihinde İstanbul B.Ş.B.Spor deplasmanında berabere bile kalamamıştık. 3 maç yapıp ve 3 maçı da kaybetmiştik. Maça böyle bir havada çıkacaktık.

- Sahaya geçen haftadan sadece 1 farklı isimle çıktık. O da Santos'un yerine oynayan Caner'di. Sahaya Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Caner,  Mehmet, Cristian, Gökay, Stoch, Alex ve Niang ilk 11'i çıktık.

- Mücadele'ye ev sahibi takım iyi başladı. İbrahim Akın'ın şutu, Holmen'in karşı karşıya pozisyonu derken Fenerbahçe ilk tehlikesini savunma da Mahmut'un yaptığı hata sonucu Niang ile yakaladı. Karşı karşıya pozisyonu atamadı. Çok kötü vurdu. Niang bomboş pozisyonda golü atamayınca taraftarların aklına bir anda Guiza geldi. Fenerbahçe 33.dk Cristian ile başlayan, Niang ile devam eden, kaptırılan, daha sonra Cristian'ın presi ile kazanılan ve Mehmet Topuz'un asisti ile devam eden ve Alex'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla tamamlandıktan sonra Fenerbahçe 2.yarıya iyi başladı. Ancak ilk tehlike yine Belediye'den geldi. İbrahim Akın ile mutlak gol pozisyonundan yararlanamadılar. Fenerbahçe Yobo ile, Belediye de Holmen ile pozisyonlardan yararlanamadı. 77.dk Dia'nın düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışını berbat kullanan Niang skorun değişmesini sağlayamadı. Belediye İbrahim Akın ile 81.dk karşı karşıya pozisyondan yararlanamayınca da maç 0-1 sona erdi.

- Fenerbahçe genel olarak iyi oynadı diyebiliriz. Özellikle oyunculara bakarsak ; Volkan iyi oynadı, Gökhan Gönül geçen hafta mükemmel oyunundan sonra bugün de oldukça iyiydi. 80.dk sonrası attığı deparlar unutulamaz. Yobo klasını her maç ortaya koyuyor, inanılmaz soğuk kanlı olması da artı bir özellik. Ayrıca neredeyse hiç herhangi bir tartışma da görmüyoruz. Ayrıca bugün gole de çok yaklaştı. Bekir çok iyi oynadı. Kritik müdahaleler yaptı, toplar kazandı. Caner iyiydi, orta yapsa çok daha iyi olur. Mehmet Topuz bana göre takımın en iyi oyuncusuydu. Özellikle 85.dk bile pres yapması, topu ileriye taşıması takdiri hakediyordu. Cristian iyiydi, top çaldı, golün hazırlayıcısı oldu, daha iyi paslar attı, ancak Cristian bir daha ki maç nasıl oynayacak bilmiyoruz. Gökay ilk maça oranlar oldukça iyiydi. Kendine güveni var diyenlere katılmıyorum. Özellikle pas atmaktan, şut çekmekten çekiniyor. Bunları da aşarsa çok kral adam olur. Stoch iyi mi kötü mü anlamıyorum. Birşeyler yapıyor ancak hep aynı hareket, hep aynı paslar, hem aynı çalımlar, hem aynı top kayıpları, hep aynı şutlar. Sabit oyunu var. Değişmiyor. Alex yine çok iyiydi, golünü attı ve maçı aldırdı, oyundan çıkmasa 2.golünü de penaltıdan atacaktı. Niang bugün çok kötüydü. Yine mücadele etti, yine çalıştı ancak bitiricilik yoktu. İlk yarı kaçırdıkları karşı karşıya, kafa vuruşu ve penaltı. Penaltı bu kadar kötü atılır mı ? Atılmaz. Niang'ın kötü performansı inşallah 1 maçlıktır. Karabük maçında gollerine döner. Sonradan oyuna giren 3 oyuncumuz vardı. Dia girdikten sonra iyi işler yaptı. Penaltı yaptırdı. İyi bir katkı yaptı yani. Stoch oynamasın yerine Dia oynasın diyoruz. Ben de diyorum başkaları da diyor. Ancak Dia'nın bu iyi performanslarının oyundan kopmuş ve yorulmuş takımlar karşısında olduğunu unutmayalım. Dia oynasa ilk 11 o zaman da Stoch oynasın diyeceğiz belki de. Selçuk uzun zaman sonra forma giydi. Hemen bu maç değerlendirmek doğru olmaz. Semih ise 90+1'de oyuna girdi ve sadece 2 dakika oynadı.

- Hakem hakkında söylenecek çok şey var. Özellikle futbolculara yaklaşım biçimi eleştirilmeli. Ayrıca Alex'i atamaması, Alex'in penaltısının verilmemesi, Gökhan'ın faul'ünün verilmemesi gibi kritik hataları var. Hakemler bir türlü gelişmiyor. Neden böyle otursunlar düşünsünler.

- Alex'in faul pozisyonunda rakibinin başından ayrılmaması, üzülmesi, keşke yapmasaydım bakışları unutulmaz

- Alex'in bu sezon attığı 10.gol oldu. Adam atıyor attırıyor. Aşığız desem yeridir. Sevmeyen ölsün !

- Gol yemememiz güzeldi. Gol yemeden kazanmak daha güzel.

- Emre ve Lugano da gelince takım iyice iyi olur.

- 27 puana ulaştık ve lider Trabzonspor'u 6 puan geriden takip etmeyi sürdürüyoruz.

- Haftaya Karabükspor ile Kadıköy'de oynuyoruz. Mutlak 3 puan almamız gereken bir maç.

Not : Tribünden ve stattan izlenimler maç günlüğüm'de olacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Alex'in adamın ayagını kırmaya yeltenip öyle bakması cok duygusal hakkaten,madem öyle vursun kırsın adamlar sonra aglasın,nasıl olsa sarı kart...

ygtylmz dedi ki...

Alex'i atamadı diye söyledik zaten. Neyin agresifliği bu ?