23 Kasım 2010 Salı

Fenerbahçe 5 Bucaspor 2 / Ofansif Olarak İyi, Defansif Olarak Kötü


- Fenerbahçe Süper Lig 13.hafta mücadelesinde Bucaspor'u Kadıköy'de ağırladı. Mücadele'yi Alex'in 3, Niang ve Semih'in golleriyle 5-2 kazandı. Bucaspor'un gollerini Manucho ve Musa kaydetti.

- Mücadele'ye hızlı başladık. 1, 13, 23 Alex attı skor 3-0 geldi. Ve bu an zaten maç bitti.

- İlk golde Cristian'ın , 2.golde Niang'ın ve 3.golde Gökhan asisti şahane. Alex için golü atmak kolay oldu.

- Fenerbahçe'nin lig tarihi'ndeki 3000. golünü Alex attı. Zaten atamasa çok üzülürdük. Bütün gün Twitter'dan yaydığımız sinerji işe yaradı. Hatta işi garantiye aldı. Geçen hafta 2999'u yine Alex atmıştı. Bugün 3000. 3001 ve 3002. golleri de attı.

- Bucaspor 2.yarıya çok iyi başladı. Pozisyonlarda kaleci Volkan ve direkler izin vermedi. 2.yarının 20.dakikasında ise Manucho ile 1 gol bulsa da o andan sonra Fenerbahçe kendine geldi ve oyunda üstünlüğü tekrar aldı.

- 81.dk Dia-Semih-Niang iş birliği ile Niang'ın, bu golden 5 dakika sonra 86.dk Niang-Semih iş birliği ile Semih'in golü geldi ve skor aniden tekrardan 5-1 oldu. Bu golden 1 dakika sonra Musa'nın attığı gol sadece maçın skorunu belirledi.

- Fenerbahçe ofansif olarak çok iyi oynadığı, hazırlanış olarak çok güzel goller attığı, kolay pozisyona girdiği, ancak sezon başından beri devam eden - Lugano da olmayınca - pozisyon verme hastalığını devam ettirdi. Bucaspor gibi bu sezon şu ana kadar 6 deplasman maçında 2 gol atmış takımdan 2 gol yemesi düşündürücü. Hadi 2 gol yersin tamam ama inanılmaz pozisyonlar da verdi.

- Gökhan Gönül, Alex, Gökay, Niang, Bekir ve Volkan Demirel oldukça iyi oynadı. Gökhan Gönül daha iyi ortalar yaptı. Bekir çok daha iyi müdahaleler. Gökay ise sahada gördüğümüz an sevindiğimiz bir oyuncu. Özgüven sorunu yaşasa da inşallah hep oynayacak ve oynayınca bu özgüven sorununu da aşacak. Mehmet Topuz iyi, Semih girdiği andan hemen sonra kısa sürede 1 asist 1 gol'lük katkı yaptı. Yani işini yaptı. Stoch iyi gibi olsa da ondan daha iyi performans bekliyoruz. Dia girdikten sonra iyiydi. Yobo iyi oynadı ancak Lugano olduğu zaman daha iyi oynuyor. Santos ve Cristian ise yine pek iyi değildi. Bu oyuncular Fenerbahçe ile ilişkiyi kesmek üzereler. Zaten Cristian ile kesin kesilmeli. Santos ise 4 gün arayla nasıl bu kadar değişiyor onu çözemiyoruz.

- Futbolcuyu yuhalayanlar, tribün performansı, boş tribünler hakkında ise daha sonra maç günlüğüm de birşeyler yazarız.

- 5 golle kazanmak, 3 puan almak, 3000.golü Alex'in atması geceden öne çıkan 3 güzellik. Puanımızı 24 yaptık ve lider ile aramızda 6 puan kaldı.

- Haftaya derbi var. İstanbul B.Ş.B.Spor deplasmanına gidiyoruz. Galibiyeti geçtim henüz beraberliğimizin bile olmadığı ...

1 yorum:

aspayze dedi ki...

Santos kötü oynuyor hatta daha kötüsü umursamaz oynuyor ama önünde Stoch olan bekin defansif olarak başarılı olması çok zor. Stoch'un defansif hiçbir katkısı yok. Adam savunma yapmak istiyor ama yapamıyor çünkü böyle bir niteliği yok. Geçen hafta Serdar'ın önünde dursa ilk gol olmazdı. Bu hafta köşede sırtı dönük adamı komik şekilde itekliyor ve duran topa neden oluyor. O duran topta gol oluyor. Beklerimiz ofans becerileri bu kadar yüksekken önlerindeki kanat adamları bu kadar savunmadan bihaber olmamalıydılar.