9 Şubat 2010 Salı

Samandıra'ya Girebilmek İstiyorum


Fotoğraf bana aittir. Samandıra yakınlarından bir çatıdan çektim.

Maç günlüğüm de yazmıştım. Bu hafta pazar günü Diyarbakırspor maçına giderken Samandıra Can Bartu tesislerine uğrayalım futbolcularımıza ufak bir moral verelim, yaptığımız pankartı açalım ve fotoğraf çekilelim diye düşündük. Ama tesislere gittiğimiz de kapıda ki güvenlik görevlisi adeta lafı ağzımıza tıkayarak hayır hayır imkansız giremezsiniz gibi laflar söyleyince şaşırdık. Tamam dedik haklı bir durum var. Maç günü ne işi var taraftarın tesislerde. Ama sonra güvenlik görevlisine hafta içi geliriz dediğimizde ise hayır hayır o zaman da giremezsiniz. Taraftar yasakmış. 365 gün yasak. Daum yasaklamış. Güvenlik görevlisi bizlere ancak bir torpil bulursanız içeriye girebilirsiniz dedi. Gerçekten anlam veremedik. Statta pahalı bilet fiyatları, Feneriumlar'da pahalı ürünler derken halkın takımı Fenerbahçe taraftarları en azından gelip bir antreman izlese fena mı olur. Hem de tüm avrupa da ve hatta Türkiye'de ki takımların antremanlarının seyircili olduğunu görünce insan kızıyor. Tamam Samandıra değişik bir yerde ama gitmek isteyen taraftar gitsin Antreman izlesin. En azından ya haftada 2 antremanı seyirciye açın, ya haftada 1 antremanı Dereağzı tesislerinde yapın ve seyirciye açın ama açın kardeşim. Benim gibi birçok Fenerbahçeli vardır. Tesislere gitmek, Alex'i takımdan ayrı düz koşuda görmek, Özer'i 5'e 2'de izlemek hoş olmaz mıydı ? Kesinlikle olurdu. Umarım antremanlar taraftarlara açılır. Alttaki fotoğraf bugün ki Barcelona antremanından...


3 yorum:

Beercholic dedi ki...

tüm avrupa'da böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum, çoğu kulüp sezon öncesi açıyor antrenmanını, sezonun ilerleyen dönemlerinde kapalı gerçekleşiyor antrenmanlar. bence buna saygı duyulması gerek sonuçta adı üzerinde antrenman, futbolcuların kendi aralarında kenetlendiği, teknik direktörle birleşip önümüzdeki maça konsantre olduğu bir olay. saygı duyulması gerek.

ygtylmz dedi ki...

@ Beercholic

Biz girelim tesislere oradan çıkmayalım demiyoruz ki. Açıcaklar 1 saat izleyeceğiz fotoğraf çekeceğiz ve çıkıp gideceğiz. her günde açmasınlar ama haftada en azından 1-2 antreman seyirciye açık olmalıdır. Konsantre olduğu falan demişsin de taraftarla daha iyi konsantre olabilirler. Barcelona bunun en iyi örneği.

M.T dedi ki...

Haftada atıyorum 3 antrenman yapılıyorsa 1'i taraftara açılıp bir sinerji yaratılabilir pektabii. Futbolcular teknik direktörle yine kenetlensin ona sözümüz elbette yok fakat taraftarsız maç istemeyen de yine kendileri. Bu kenetlenmenin daha kapsamlı olması motivasyonu daha da arttırır. Ama malesef kulüplerimizin tesislerindeki güvenlik görevlilerinde cezaevi mantığı var ve onlar da kendilerini gardiyan sanıyorlar.