23 Şubat 2010 Salı

Maç Günlüğüm # 32


- Fenerbahçe-Bursaspor maçı için saat 13:34 treni ile İstanbul'a hareket ettik - ettik çünkü Kocaeli Gfb üyesi arkadaşlarımla beraber-. Saat 15:08 civarı Bostancı'da indik ve sahilden devam ettik ve Bağdat caddesi üzerinden stada yürüdük.

- Cadde'de kaç tane Benzin diye mekan var ?

- Bağdat caddesi gerek insanları, gerek ambiansı, gerek cafeleri, dükkanları ile gerçekten Türkiye'nin 2 numaralı caddesidir.

- Saat 17:00 gibi stadın orda olduk. Eski dernek binasının orda bir süre Kocaeli'den gelen diğer arkadaşlarımızla muhabbet ettikten sonra aç olan mideleri doyurmak için en yakında ki mekanlardan birinde gerekeni yaptık.

- Saat 18:00 gibi oradan çıktık ve Nazlı'nın yeri restaurant'ta biramızı içerek maç saatini beklemeye başladık. İlk11.blogspottan Göksel ile'de biraz muhabbet edip biralarımızı içtikten sonra pankartımızı asmak için saat 19:00'de stada doğru yola çıktık.

- Bu arada Nazlı'nın yeri diye yıllardır duyardık, alkol alırdık ama Nazlı'nın kim olduğunu bilmezdim. Nazlı teyze varmış. Onu da gördük.

- Ve işte stada girdiğimiz beklenen tabloyla karşı karşıyaydık. Tamemen dolu Türk telekom tribünü ve Migros tribünü. 22 tl olsun biletler oynatalım yeri yerinden şampiyonluğu çok istiyoruz rakipleri teker teker yen - tezahurat yaptım şu anda :) -. E blok'a pankartımızı astıktan sonra tribündeki yerimizi aldık.

- Her zaman ki gibi taraftar tribünü boştu. O kadar karar alınıyor, o kadar duyurular yapılıyor ama yine hiç kimse maça erken girmiyor. Acilen çözülmesi gereken bir sorun.

- Mücadele'yi 2-0'dan 3-2 kaybettik. 

- Tribünlere bakarsak ilk yarı iyiydik. Zaman zaman oldukça kötüydük. Migros ile tezahurat yapma istediğimiz tribünlerimizi bozdu. Ama onun dışında iyiydik. Herşeye rağmen Fenerbahçe sen çok yaşa'nın yeni melodisi karşılıklı söylenince oldukça etkili oluyor. Uzun süre söylenmelidir. Akşam maçtan geldiğimde tv'den maçı izlediğimde tv'ye en çok sesin o melodi de geldiğini duydum. Onun dışında A blok B blok derken etkili tribün oluyor.

- Tribün demişken Kfy 2 sene öncesinde Maraton Üst E blokta istediği zaman harika bağırıyordu. Bir milyonlarca girerlerdi stat inlerdi, dönüp oraya bakardık. Ama artık o etkinlik yok. Ayrıca A blok alt ve tribünün üst kısımları da hiç bağırmıyor! Nasıl taraftar tribünü burası kardeşim.

- Herşeye rağmen formalı, atkılı, ürünlü taraftar sayısı oldukça fazla. Tribünde blogu okuyan çok insan var herhalde :)

- Bursaspor'da nasıl o tribünü dolduramıyor aklım almıyor. 22 tl biletler sadece üst kat oldu. İlginç.

- Mücadele sonunda 15 dk stattan çıkamadım. Resmen çöktüm, çok üzüldüm.

- Stat dışında 2 tane büyük olay vardı. Taraftarlar sinirli kavga yapacak yer arıyorlar. Polis'in biber gazlı müdahalesine şahit olduk. 5 kişiye hemen biber gazı! Ne kadar saçma!

- Stattan çıktığımız üzgündük ama yine de hafiften hafiften içerden baskı vardı tezahurat yapmak için.

- 2'şer tane daha bira alıp arabaya bindik. Ve 22:30 gibi yola çıktık. Araba da daha fazla dayanamadık ve Kanaryasın sen bizim canımız şeklinde tezahuratlarla beraber yine de herşeyi unuttuk. Mola yerinde biraları içtikten sonra yolculuğumuz sona eriyordu.

- Saat 24:15 civarı evdeydim.

- Lille maçında görüşmek üzere...

- Bu arada bu maça da pankart yaptık tabikide. İşte burada. Lille maçına da yapacağız.

- Herkese hayatta başarılar.

Hiç yorum yok: