Evet ne demiştim? All-Star'ı yazacağım. Galiba ilk defa sözümde durdum ve üzerinden fazla geçmeden -ne bakıyorsun sadece 3 gün geçti- yazıyorum. Ünlüler maçıyla, çaylaklar maçıyla, çaylaklar maçının devre arasındaki dunk-in yarışmasıyla, H.O.R.S.E'uyla, şut yarışmasıyla, yetenek yarışmasıyla, üçlük yarışmasıyla, smaç yarışmasıyla, All-Star maçıyla, röportajları ve şovuyla dolu dolu bir All-Star'ı daha geride bıraktık. Şimdi çok bekletmeden bir klasik eşliğinde yazımıza başlayalım. Cowboygirls!
Cuma Günü: Celebrity Game, Kazanan Batı, MVP Michael Rapaport!
İlk defa ünlüler maçı izledim All-Star'da. Internet üzerinden izleyebildi Türk seyirciler bu maçı. ABD'de de ESPN verdi. Önemli ünlüler vardı oynayanlar arasında: Chris Tucker, Michael Rapaport, Pitbull bunlardan bir kaçı. Ayrıca Dallas'ın sahibi Mark Cuban'da oynadı ve bir kaç eski NBA ve WNBA oyuncusu. Bizden biri de vardı. Türk Doktor Mehmet Öz ve tabii ki klasikleşmiş bir şekilde Harlem oyuncuları. Geçen senenin MVP'si ve aralarında şüphesiz en iyi oyunu oynayan Terrell Owens'ı da unutmamak lazım. Açıkçası 8'er dakikadan 4 periyot halinde oynanan bu maç bayağı sıktı. Hayır estetik smaçlar ya da sıkı savunmalar falan beklemiyorduk ama top sektiremeyecek kadar, 5 metreden yetiştiremeyecek kadar, boş turnike kaçıracak kadar kalitesiz olmasını da beklemiyorduk. Yine de bir kaç eğlenceli an vardı ve bu eğlenceli anların hepsinde Harlem'in imzası olması tesadüf değil. Özellikle Special K'in geçen sene spiker Jon Barry'e bir kova boşaltmasından sonra bu sefer de yine hakem Mike Breen'i kullanarak bir kova su boşaltması eğlenceliydi. Devre aralarında ve molalarda 7 kez şampiyon olmuş ünlü lassocu Trevor Brazile eşliğinde Carmelo, Pau, Rondo ve New Orleans Saints'li Pierre Thomas'ın lasso yapmaları daha doğrusu yapamamaları bayağı eğlendirdi. En dikkatimi çeken şeyde Robert Horry'nin şişmanlaması. Eskiden Will Smith'e benzetirdim onu, artık 2 Will Smith'e benziyor. Maçı 41-37 Batı kazandı, MVP Prison Break'ten tanıdığımız Michael Rapaport oldu. Bence Special K hak ediyordu.
Cuma Günü: Rookies-Sophomores Game, Kazanan Çaylaklar, Co-MVP Tyreke Evans ve DeJuan Blair
2. yılını geçiren oyuncuların büyük kaybı vardı maçtan önce: Derrick Rose. Bu tip maçlarda uzunlardan ziyade kısalar ön plana çıkar. 2. yılını geçiren oyuncular uzunlar anlamında neredeyse fark atar çaylaklara gözüyle bakılıyordu ama Rose'un olmaması onlar adına büyük dezavantajdı. Maç boyunca çok top kaybı yaptı 2. yılını geçiren oyuncular ve çaylaklar çok daha enerjik oynadı ve hızlı hücumlarla işi bitirdi. Uzunlara karşı da DeJuan Blair tek başına göğüs gerdi ve 22 sayı, 23 ribaunt ile bitirdi maçı. Tyreke'te çok yönlü bir oyun oynadı ve 2. yılını geçiren oyuncuları yıkan isimlerin başında geldi. Öte tarafta ise Westbrook'un 40 sayısı ve Beasley'in aşırı bireysel oynaması ve çok şut kullanması göze çarptı. Maçta çok eğlenceli ve etkileyici hareket oldu. Tyreke'in basket faul olan ters turnikesi, Blair'in kendi kendine potaya çarptırıp vurduğu alley-oop smaç, Casspi'nin Gallinari'yi poster edişi, Harden'ın zor bir alley-oop'u bitirmesi, Blair'in son 3 dakikayı domine etmesi falan, eğlenceliydi. Ayrıca geçen seneden sonra tek tip forma olayı yine kalkmış ve herkes kendi formasıyla sahaya çıkmıştı. Nets formasıyla sahaya çıkan Brook Lopez'in üzerinden gerek Kaan Kural olsun gerek de ABD basını olsun bayağı bir alay konusu çıktı. Özellikle şimdi kim olduğunu hatırlamadığım bir eleman şey dedi; "Eğer Nets'li Terrence Williams'da çaylaklar kadrosuna seçilseydi, iki taraf da maçı kaybedebilirdi!" Çaylaklar 140-128 kazandı. MVP Tyreke oldu ama bu ödülü Blair'le paylaşmayı tercih etti. Çaylaklar'ın bu galibiyeti 7 yıl sonra ilk galibiyeti oldu. Aynı zamanda 11 yılda da 3. galibiyetleri.
Cuma Günü: Dunk-In, Kazanan DeMar DeRozan
NBA All-Star tarihinde bir ilkti bu yarışma. Cumartesi günü yapılacak olan smaç yarışması için 3 kişi belirlendi. 4. kişi için de 2 kişi belirlendi ve bu iki kişinin çaylaklar maçının devre arasında bir mini smaç yarışması yaparak 1'e indirilmesi kararlaştırıldı. Jürinin olmayacağı bu yarışmada kazananı halk, cep telefonu mesajlarıyla ya da NBA.com'dan attığı oylarla belirleyecekti. DeMar DeRozan ve Eric Gordon katıldı yarışmaya. Herkesin favorisi DeRozan'dı, hatta Gordon'un smaç basıp basmadığını hatırlamayanlar da vardı benim gibi. Geri Gordon çaylaklar maçının ilk yarısında, sonlara doğru güzel bir alley-oop izletti bizlere. Neyse yarışmaya geçelim. 2 oyuncu da ikişer smaç bastı ve açıkçası Gordon ezdi geçti. DeRozan'ın smaçları Gordon'unkinin yanında sönük ve sıradan kaldı. Oylama zamanı NBA.com'da da bir rezalet vardı. DeRozan'ın resminin altına Eric Gordon, Gordon'un resminin altına da DeRozan konulmuştu. Bir çok kişi buradan yanlış oy atmış olabilir ama yine de bu sonucu etkilememiştir çünkü oradaki halk çoğunlukla cep telefonundan mesaj çekiyor diye biliyorum. Belki bir sonraki günkü vaatlerinden, belki de yarışmadan önce herkesin kafasında şartlandığından olabilir %61'e, %49 ile DeRozan kazandı yarışmayı. Bana göre haksızlık oldu bu, Eric Gordon hak etmişti kesinlikle.
Cumartesi Günü: H.O.R.S.E, Kazanan Kevin Durant
Yine ilk defa H.O.R.S.E'u izledim bu sene. Türk televizyonları vermiyor, TNT veriyor ABD'de. Biz de yine internetten izledik. Oyun kısaca şöyle; 3 kişi katılıyor, smaç vurmak yasak, herkes kendine ait yaratıcı bir şut atıyor. Eğer girerse diğerleri de atanın soktuğu gibi sokmak zorunda. Eğer sokamazlarsa harf alıyorlar, mesela 1 kere sokamazsa H oluyor, sonra H.O oluyor falan. İlk H.O.R.S.E olan kaybediyor. Casspi, Rondo ve Son şampiyon olarak Durant katıldı yarışmaya. Aslında bu da pek keyifli değildi. Casspi hayal kırıklığı yarattı. O elendikten sonra H.O ve H.O olan Rondo ve Durant kaldı. 1 saatlik süresi var yarışmanın, son 10 dakikaya girilirken baktılar ki birbirlerini bu şekilde eleyemeyecekler, spiker üçlük yarışması olacak dedi ve orta cepheden üçlük sallamaya başladılar. Atamayan harf alacak. İyi bir üçlükçü olmadığını bildiğimiz Rondo'nun kaybetmesi garantiydi ama Durant'i bu kadar zorlayacağını kendisi bile tahmin etmemiştir heralde. 14-15 denemede 11-12 üçlük attı Rondo. Hele ki H.O.R.S iken yani baskı altında attı bunların yarısını, yine de Durant'ten önce H.O.R.S.E oldu ve Durant üst üste 2. kez kazandı yarışmayı.
Cumartesi Günü: Shooting Stars, Kazanan Team Texas
Bu yarışmada da değişikliğe gidildi. Eskiden sadece takımlar yarışıyordu şimdi ise şehirler, hatta eyaletler yarışmaya başladı. Ev sahibi Texas takımını San Antonio, Houston ve ev sahibi Dallas temsil etti. Dallas Mavericks'ten Dirk Nowitzki, San Antonio SilverStars'dan Becky Hammon ve Houston Rockets eski NBA oyuncusu kontenjanından Kenny Smith. Team Atlanta, Joe Johnson, Steve Smith ve Angel McCoughtry'dan oluşurken, Team Sacramento, Tyreke Evans, Chris Webber ve eski bir Sacramento Monarchs'lı ama şu an New York Liberty'de oynadığı için Liberty formasıyla yarışan aynı zamanda Türkiye'de Fenerbahçe'de forma giyen Nicole Powell'dan oluştu. Finalde Texas'ın karşısına çıkan Los Angeles takımı da Texas gibi bölünenlerdendi. Lakers'dan Pau Gasol varken, eski NBA oyuncusu kontenjanı Clippers'tan Brent Barry'e gitmişti. WNBA'de de Sparks'lı Marie Ferdinand-Harris temsil etti Team Los Angeles'ı. Eski NBA oyuncuları kontenjanı 4 takımda da TNT yorumcularına gitti. Steve Smith, Kenny Smith, Chris Webber ve Brent Barry. Sacramento ve Atlanta kötü attı. İlk turun kazananı Los Angeles oldu ve Texas ile finale çıktılar. Finalde daha kusursuz şutörlere sahip olan Texas, daha kusursuz attı ve kazandı.
Cumartesi Günü: Skills Challenge, Kazanan Steve Nash
Yetenek yarışmasında bir son dakika gelişmesi olarak Rose sakatlığı neticesi katılamadı ve Westbrook soyundu. İlk çıkan Westbrook haliyle hiç çalışamadığı bu yarışmada 44 küsür saniyede bitirdi ve elendi. Ondan sonra çıkan Brandon Jennings 5. istasyona kadar kusursuz geldi ama 5. istasyonda çok vakit kaybedince o da 35 küsür saniye yaparak elendi. Sonra çıkan Deron Williams ve Steve Nash ikilisi diğer ikiliden daha iyi süre yaparak finale çıktılar. Bu yarışmanın en iyi 2 rekoruna sahipti bu ikili daha önce. Nash 25.4 saniye ile rekoru elinde bulundururken, Deron'da 25.5 yapmıştı daha önce. Finalde Nash 29.9 yaparak Deron'u geçti ve daha önce kazandığı bu yarışmayı bir kez daha kazanmış oldu.
Cumartesi Günü: 3 Point Shoot-Out, Kazanan Paul Pierce
3 Sayı yarışmasına Warriors'dan Stephen Curry, Knicks'ten Danilo Gallinari, Nuggets'tan Chauncey Billups, Suns'tan Channing Frye, Celtics'ten Paul Pierce ve son şampiyon kontenjanından, Heat'li Daequan Cook katıldı. Final adaylarım Billups, Frye ve Curry idi. Şampiyonluk adayım ise lige bu sene dahil olan ve gerek yüzü, mimikleri, gerekse de oynadığı etkileyici basketbolla favori oyuncularım arasına giren Steph Curry'di. Cook bu sene çok yedek kaldı ve soğumuştur diye tahmin ediyordum, yine de iyi attı ama finale çıkmasına yetmedi. Pierce'da daha önce katıldığı yarışmada rezil olmuştu, onun rövanşını almaya ve birilerine bir şeyler ispatlamaya gelmiş belli. Pierce ile birlikte finale çıkan diğer isimler Billups ve Curry oldu. Finalde ilk Pierce attı ve 30 puanın 20'sini kaptı. u çok ciddi bir rakamdı. Daha sonra atan Billups, Mr. Big Shot nickname'ine rağmen baskı altında ezilerek ilk turda attığından da kötü attı. Pierce'ın önünde tek engel çaylak Curry'di artık. Curry elinden geleni yapsa da Pierce'ı geçemedi ve üçlük yarışması şampiyonu Paul Pierce oldu.
Cumartesi Günü: Slam Dunk Contest, Kazanan Nate Robinson
Lakers'lı Shannon Brown, Knicks'li son şampiyon Nate Robinson, Bobcats'li Gerald Wallace ve Dunk-In'den gelen Raptors'lu DeMar DeRozan ile beraber 4'lü tamamlandı. Bu sene smaç yarışmasından çok ümitliydi herkes. Özellikle DeRozan ve Wallace'ın heyecan verici düzeyde atletik olması, Shannon Brown'ın ise büyük ümitler vermesiyle herkes belki de Nate Robinson'ın sonunda devrileceğini düşündüğü için bu kadar heyecanlandı. Ama bu smaç yarışmasının sonu da beklenen gibi olmadı. Adına kampanyalar düzenlenen Shannon Brown, iki basit smaçla olayı geçiştirdi. Gerald Wallace hasta gibiydi, o da sanıyorum istediği smaçları gerçekleştiremedi. Böylece DeRozan ve Nate rahatça finale çıktılar. İlk turda en kayda değer smaç DeRozan'ın Weems ile yaptığı smaçtı. Finalde özellikle Nate'in son smacıydı sanıyorum, bayağı etkileyiciydi. Oyların %51'ini alarak ve bu sefer hak ederek şampiyon oldu Nate Robinson. Dünyadaki insanların bir çoğu televizyonları başından yine mutsuz ayrıldı, ben onların arasında değilim söyleyeyim, eheh. Ama bende mutsuzdum, Lakers'ımdan Shannon Brown hayal kırıklığı yaşattı. Son yılların en kötü smaç yarışmasını izledik. Düşünün Kaan Kural bile, "Oooo bu smaç yarışmaları tarihinde gördüğüm en iyi 3-5 smaçtan biri!" demedi hiç bir smaca.
Pazar Günü: All-Star Game, Kazanan Doğu, MVP Dwayne Wade
Gelelim ana yemeğe. Bildiğiniz gibi cuma ve cumartesi günleri organizasyonları, Dallas Mavericks'in sahası American Airlines Center'daydı. Ancak All-Star maçı, şehrin Amerikan Futbolu takımı Dallas Cowboys'un yeni sahasında oynandı. Arlington'da bulunan 80.000 kişilik Cowboys Stadium, ekstra koltuklar ve ayakta izleyen seyirci dahil toplam 108.713 kişiyi ağırladı pazar günü. Bu bir rekor. Bir basketbol maçında, maçı çıplak gözle en fazla izleyen kişi rekoru! Guinness rekorlar kitabına da girmiş oldu böylece 2010 All-Star maçı. Ayrıca en az maç kadar salonda bulunan ve 2 basketbol büyüklüğü eninde olan devasa hd ekranda ilgi çekti diyebilirim. Ayrıca maç öncesi oyuncuların sahaya çıkarkenki Usher şovu, devre arasında da Shakira ve Alicia Keys mini konserleri enfesti.
Maça geçersek. Kobe, Chris Paul ve Roy'un sakatlıkları sonucu güçlü olan Batı güç kaybetti ve Doğu öne fırladı. Doğu'da da Iverson yoktu ama pek önemli olduğunu sanmıyorum. 108 bin küsür kişiden yeteri kadar ses çıkmasa da maç son bir kaç yıla göre bayağı eğlenceli geçti. Her ne kadar Zach Randolph ve David Lee gibi ilk defa katılan isimler zaman zaman oyunu baltalasa da. Ama o kadar olur, eheh. İlk periyotta akıllarda Howard'ın üçlüğü, Wade'in panyadan kendi pasını alıp vurduğu smaç ve Melo'nun sayıları kalırken, 2. periyot ilk defa All-Star olan Deron'un girmesiyle hem Batı ayaklandı, hem de maça heyecan geldi. 3. periyotta All-Star izlediğimizin farkına vardık ve özellikle Doğu yakasından üst üste enfes hareketler izledik. Howard'ın bireysel smaçları ve Wade-Lebron iş birliğiyle keyifli dakikalar yaşadık. Son periyotta iş ciddiye bindi ve Mr. Big shot ortaya çıktı. Üst üste bulduğu üçlüklerle Batı'yı maça tekrar ortak etti. Deron'un son saniyelerde anlamsız bir faulü var. Son bir kaç saniyeye 141-139 geride girdi Batı. Son şutu Carmelo kullandı ancak bence Billups'ın kullanması gerekiyordu. Batı kazansaydı o şutla, Melo kesin MVP olurdu, zaten 27 sayı, 10 ribauntla oynadı. Doğu'da ise 3 MVP adayı vardı. Dwayne Wade 28 sayı, 11 asist, 6 ribaunt, 5 top çalma, Lebron James 25 sayı, 6 asist, 5 ribaunt, 4 top çalma ve Chris Bosh 23 sayı, 10 ribaunt. Ancak Wade'in şut yüzdesi de çok iyi olduğundan ödülü hak ederek o kazandı ve böylece 59. All-Star hafta sonuda sona ermiş oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder