7 Aralık 2009 Pazartesi

Fenerbahçe Şov Devam Ediyor


Öncelikle ne o Yiğit futboldan ümidini kestin diğer branşlara mı ilgi duyuyorsun, kazanan mı yanında oluyorsun diyebilirsiniz. Bende size derim ki ben defalarca diğer branş maçlarına gitmiş bir Fenerbahçeliyim. Neyse konumuz o değil :) . Sezon başladığından beri buraya konu açıcam hayaliyle 5'te 5 bekliyorum ama ısrarla olmuyor. Bir hafta erkek voleybolcularımız yatırıyor, bir hafta erkek basketbolcularımız yatırıyor ve bir hafta erkek futbolcularımız yatırıyor. Bu haftada futbol takımımız bu fırsatı harcattı. Bayan voleybolcularımız hakkında aslında fazla konuşmaya gerek yok. Yine rahat bir oyun. deplasmanda alınan bir galibiyet. 25-15, 25-20 ve 25-12'lik 3 ezici set ve alınan 3 puan. Lideriz ve şu ana kadar sadece 1 set verdik. Bu sene yine şampiyon Fener tezahuratları - değişiğini stadyumlarda duyabilirsiniz ile süren galibiyet serisi.


Sezona çok iyi başlayan diğer bir takımımızda erkek voleybolcularımız. Bu hafta da Akatlar'da Bjk ile karşılaştı. Mücadelenin ilk setini 25-23 kaybettikten sonra oyuna ağırlığını koyan ve özellikle fotoğrafta gözüken Gardner ile etkili oldu. 25-18, 25-22 ve 25-14'lük 3 set aldık ve maçı 3-1 kazanarak 3 puanın sahibi olduk. Deplasmanda derbiyi kazanmanın mutluluğu ile dönüyoruz. Ligde İstanbul B.Ş.B'nin arkasından 22 puanla 2.sıradayız. 24 set alırken rakiplere sadece 9 set verdik.

Sezona iyi başlamayan ama son dönemlerde iyi oynayan Fenerbahçe Ülker ligin galibiyeti olmayan tek takımı Darüşşafaka'ya karşı çok rahat bir galibiyet aldı. Zaman zaman takip ettiğim maçta özellikle Serhat'ın oyunu - 8 asist özellikle- takdiri haketti. Ömer Aşık 18 sayıyla takımımızın en skorer oyuncusu olurken, Gricek 14 sayı, Greer 16 sayı ve Preldzic 17 sayı 5 asist 4 ribaund ile en önemli katkı sağlayan diğer oyuncularımızdı. Fenerbahçe bu sonuçla ligde Efes Pilsen'in 1 puan gerisinde 2.sırada bulunuyor. Bu arada müdele boyunca Fenerbahçe kullandığı 19 serbest atışın 19'unu da attı. % 100 ile oynadı. Bir diğer güzel istatistik ise toplamda yaptığımız 21 asist.

Saat 17:00'da başlayan Fenerbahçe-Panküp Kayseri Şekerspor bayan basketbol ligi maçının ilk yarısını tamamen 2.yarısını ise zaman zaman izledim. Fenerbahçe rahat rahat yürüyerek maçı kazandı diyebiliriz. Takımımızda özellikle Ajavon -17 sayı 5 ribaund 6 asist- , Nevin Nevlin -14 sayı 9 ribaund 3 asist- , Nevriye Yılmaz -11 sayı 7 ribaund- ve Penny Taylor -13 sayı 4 ribaund 1 asist- ile öne çıkan oyunculardı. Ligde zaten son 4 senedir şampiyon olurken son 8 yılda 6 şampiyonluğu var. Bu sene de ligde şu ana kadar 7'de 7 yapan takımımız şampiyonluğun en güçlü adayı.

Futbol dışında diğer branşlarda görüldüğü gibi galibiyetler devam ediyor. Umarım bu blog 5'te 5'i de görecek. Bloga yazı yazmak için değil, içimden kazanmasını istediğim için görecek.

Hiç yorum yok: