2 Aralık 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Futboldan İbaret Değildir

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sezon Fenerbahçe Spor Kulübünün en başarılı takımı tartışmasız Fenerbahçe Acıbadem voleybol takımı . Bu sezonu değerlendirmeden 3-4 sene öncesine bakalım. Fenerbahçe kulübü özellikle Aziz Yıldırım'ın amatör branşlara yaptığı katkıyla beraber futbol dışındaki şubelerde de başarı yakalamak için yola çıktı. 2006-2007 sezonu ve 2007-2008 sezonunu 2.likle kapattı. Geçen sezon ise çok önemli bir başarıya imza attı. Ve voleybolda Eczacıbaşı(22), Vakıfbank Güneş Sigorta(6), Emlakbank(1)'tan sonra şampiyon olan 4.takım oldu. Tarihte ilk defa deplasmanlı voleybol liginde şampiyon oldu. Aynı zamanda Avrupa Cev Kupasında Final Four oynadı ve 3.lükle büyük bir başarıya imza attı.


2008/2009 sezonuna ise Mehmet Ali Aydınlar'ın büyük transfer hamleleri ile girdi. En önemli transfer şüphesiz Ekaterina Gamova -1980 doğumlu, 2.02 boyunda, şampiyonlar liginde en skorer oyuncu, en iyi bloker, en iyi servis gibi birçok ödülün sahibi olan dünyaca ünlü bir voleybolcu- , bunun dışında Natasha Osmokrovic - Cev kupasını kazanan takımdan ve italya ligi sayı kralı ünvanıyla geldi Fenerbahçemize - , Alice Blom - En iyi smaçör, altın ve gümüş madalya gibi başarıları var - , Frauke Dirickx - Konfederasyon kupası ve Avrupa top team kupası gibi başarıları var. Bu yabancı oyuncuların dışında hepimizin tanıdığı ve özellikle güzelliğinden bahsettiği ve tanıdığı Naz Aydemir - Genç milli takımlarda inanılmaz başarılar yakaladı, yıldız milli balkan şampiyonasında üst üste 3 yıl en iyi pasör , en değerli oyuncu gibi birçok ödülün sahibi, ve en önemlisi daha 19 yaşında - , İpek Soroğlu, Nihan Yeldan, Songül Dikmen ve Merve Tanıl gibi isimleri kadromuza katarken Seda Tokatlıoğlu, Çiğdem Rasna, Eda Erdem ve Cemre Terol gibi isimleri de kadromuzda tutarak önemli bir takım kurduk.

Bu kadar iyi oyuncuları bir araya getirirsek tabikide Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yeneriz. Sezonun ilk maçında hemde deplasmanda Galatasaray'ı 25-14, 25-14 ve 25-12'lik 3 ezici setle yendik, 2.hafta Eczacıbaşını 25-23, 25-11 ve 25-22'lik setlerle 3-0 yenip şampiyonluğu bu sezon biz alacağız dedik. 3.hafta Nilüfer Belediyesini deplasmanda 3-0, 4.hafta evimizde Yeşilyurt'u 3-0, 5.hafta Ankaragücünü deplasmanda 3-0, 6.hafta evimizde Karşıyaka Dyo'u 3-0 - 25-8,25-8 ve 25-16 gibi 3 ezici setle - ve geçen hafta Vakıfbank Günüş Sigortayı 3-1 yenerek sezonu 7 maçta 7 galibiyet alırken 21 set aldı ve rakiplere sadece 1 set verdi. Arada 2.hafta ile 3.hafta arasında oynadığımız süper kupa maçında da Eczacıbaşı'nı 3-1 yenerek ilk süper kupanın sahibi olduk. Ayrıca Teledünya Türkiye Kupası karşılaşmasında deplasmanda Konya Ereğli Belediyespor'u 3-0 yenerek ismini çeyrek finale yazdırdı. Gördüğünüz gibi bu takımlar Fenerbahçe'ye hafif geliyor ve % 99 bütün kupaları alacağız ama asıl hedef İndesit Şampiyonlar Ligi ve ilk maçımızı Perşembe günü saat 19:30'da Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonunda Vk Mondrenska Prostejov ile yapıyoruz. Fenerbahçeliyim diyorsanız, ben Fenerbahçe'nin sadece futbol takımını izlemem diyorsanız müsait olduğunuz zaman özellikle şampiyonlar ligi maçlarına gidin ve 50 yıl spor salonunda Fenerbahçe Acıbadem'i yalnız bırakmayın. Çünkü bu takım herşeyi hakediyor.

1 yorum:

Nerazzurri dedi ki...

10 numara olmuş eline sağlık