3 Ekim 2022 Pazartesi

Manchester City 6 Manchester United 3


Saat 15:50, stat hoparlörlerinden müzik başlıyor, The Beatles söylüyor, Hey Jude. Bir premier lig klasiği. Tv karşısında keyifle yaşananları takip ediyoruz. Genci yaşlısı binlerce taraftar maçı nefis bir şarkıyı söyleyerek bekliyor. Biraz sonra ezeli rakipleri Manchester United ile karşılaşacaklar. Bu arada tribünlerde 3-4 bin Manchester United taraftarı da var. Aynı gün Türkiye'de Beşiktaş-Fenerbahçe maçında deplasman tribününe yasak gelirken, İngiltere'de tam tersi görüntüler var. Hayranlıkla izliyoruz.

Takımlar sahaya çıkıyor, favori elbette Manchester City, maça şahane başlıyorlar, şahane goller atıyorlar. Haaland ve Foden 3'er gol atıyor. Haaland'ın 2 asisti de bonus. City taraftarları için kusursuz bir gün. Derbide 6 gol atarak kazanan bir takım. Tüm rakiplere bir kez daha gözdağı veriyorlar.

İlk yarı sonunda United taraftarları tepki nedeniyle deplasman tribününü terkediyor. Şahsen yanlış buluyorum. Twitter'a daha net tepkimi yazıyorum. Ben olsam deplasmana gitmelerine izin vermem. Takımını her şartta desteklemek gerekir. Skor önemli olmamalı. Tabii bunun bir protesto olduğunu da söyleyenler var. Farklı görüşler.

City için kusursuz, United için kötü bir gün. Bir kez daha premier lig izlediğimiz için şanslı hissederek tv karşısından ayrılıyoruz.

Hiç yorum yok: