29 Eylül 2022 Perşembe

Deplasman Hakkımız Engelleniyor


Fotoğraf tarihler 25 Şubat 2019'u gösterdiğinde Fenerbahçe taraftarlarının son kez Beşiktaş deplasmanına gittiği maçtan. O günden beridir Fenerbahçe taraftarları takımlarını Beşiktaş deplasmanında destekleme şansını bulamıyor. Ve bu Pazar oynanacak maçla beraber bu durum devam edecek.

O gün Fenerbahçe taraftarları şahane bir atmosfer yaratmış, takımları deplasmanda ilk yarıyı 3-0 geride kapatmasına rağmen bir saniye bile susmamış, skor 3-3'e gelirken kusursuz bir performans ortaya koymuş ve maç sonunda Ali Koç, yöneticiler, futbolcular hep birlikte bu muhteşem taraftarların önüne kadar gidip adeta onlara teşekkür etmişti. Ayrıca resmi siteye bakarsanız maçtan sonra en önemli not olarak da ''Takımlarını bu önemli mücadelede yalnız bırakmayan taraftarlar...'' ifadesini görebilirsiniz.

Aradan geçen yıllar, pandemi yasakları, seyircisiz maçlar ve ardından bu sezon. Ancak bu kez kulüplerin isteği doğrultusunda deplasmana gitme hakkı elinden alınan taraftarlar.

Zaten sezon başından beri özellikle Genç Fenerbahçeliler bu yasakların haberini almış ve tribünlerde her maç öncesi ''Deplasman hakkımız engellemez'' tezahüratları ile beraber bu kararın değişmesi için çaba gösteriyorlardı.

Valilik bu kararın 3 büyüklerin temsilcileri tarafından ve kulüpler adına istendiğini belirten bir  açıklama yaptı. Yani kravatlı yöneticiler, atkılı taraftarların maça gitme hakkını elinden alma yönünde bir karara imza attılar. Beşiktaş yönetimi apar topar biletleri satışa çıkardı, deplasman tribününün olduğu yerin satılacağını söyledi, biletler satıldı, yasak kararını böylece duymuş olduk. Gelecek tepkilerin sonuçsuz kalması açısından da çok önceden alınan kararın yeni duyurulduğunu görmüş olduk.

Bu yasağın savunulacak bir tarafı yok. Yıl 2022, İstanbul gibi bir şekilde, Türkiye gibi bir ülkede taraftarlar arasında akla mantığa uymayan bir karar alınıyor. Neden alındığını bilmiyoruz. Kimler istedi bilmiyoruz. Fenerbahçe taraftarları 5 bin kişiyle Kasımpaşa deplasmanına gidebiliyorken, Galatasaray taraftarları 2 bin kişiyle Trabzona gidebiliyorken, Beşiktaş taraftarları binlerce kişiyle Ümraniye deplasmanına gidebiliyorken, Trabzonspor taraftarları binlerce kişiyle İstanbulspor deplasmanına gidebiliyorken 3 büyük takım taraftarları birbirlerinin maçına gidemiyor. Yazdıkça cümleler anlamsız gelmeye devam ediyor.

Sonuç olarak bu kararın alınmasında tüm kulüplerin payı vardır. Tüm kulüpler suçludur. Taraftar grupları da birlik beraberlik içine girmediği müddetçe ve sert protestolar yapmadığı müddetçe bu yasaklar aynen devam eder ve takımlarına bağlı binlerce taraftar derbi maçlarını tv karşısında izlemek zorunda kalır. Deplasman hakkımız engellenemez tezahüratı da sadece anlık bir tezahürat olarak sonuçsuz kalmaya devam eder.

Hiç yorum yok: