9 Ekim 2022 Pazar

Fenerbahçe 5 VavaCars Fatih Karagümrük 4


Fenerbahçe 2022/2023 sezonu 9.haftasında konuk ettiği Karagümrük'ü 5-4 mağlup etti. Bu galibiyet Fenerbahçe'nin lig tarihinde aldığı ilk 5-4'lük galibiyetti. Buraya da notu düşelim.

Mücadele öncesi kolay galibiyet bekleniyordu. Ancak maç hiç öyle geçmedi. Fenerbahçe Crespo'nun attığı güzel golle maçın henüz 9.dakikasında 1-0 öne geçti. Ardından Borini 16.dakika çıkarken kaptırdığımız top sonrası skoru 1-1'e getirdi. 24.dk Borini'nin şahane asistiyle Kouassi skoru 1-2'ye getirdi. 28.dakika Lincoln kişisel becerisiyle sol kanattan iyi girdi ve iyi ortaladı. Valencia kafayı vurdu ve skoru 2-2 yaptı. İlk yarı bu skorla bitti. 62.dakika Valencia penaltıdan skoru 3-2'ye getirdi. Ancak 4 dakika sonrası dk 66 olduğunda bu kez penaltıdan Borini skoru 3-3'e getirdi. 73.dk yine penaltıdan, yine aynı köşeye ama bu kez yerden Valencia skoru 4-3 yaptı. 83.dk Fenerbahçe'den sezon başında Karagümrük'e kiralanan Burak Kapacak skoru 4-4'e getirdi. Ve maçın sonucunu 88.dakika oyuna giren ve 90+5'de skoru 5-4 yapan Batshuayi belirledi. Fenerbahçe hem lig tarihindeki ilk 5-4'lük galibiyetini aldı, hem de lig şampiyonluğu yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Maç tamemen dolu tribünler önünde oynandı, Karagümrük tribünleri de deplasman tribününün üst katını tamamen doldurdu.

Altay yediği gollerden sonra Fenerbahçe taraftarları tarafından ıslıklandı. Fenerbahçe taraftarları yıllardır vazgeçemediği alışkanlığı devam ettirdi. Bir maçta bir sporcunun ıslıklanması, yuhalanması oyuncuya ne getiriyor anlamıyorum. Benim taraftarlık anlayışımda olmayan bir şey. Eleştirmek, kızmak ayrı, oyuncuyu maç içinde yuhalamak ayrı. Altay'ın psikolojik olarak sıkıntıya düştüğü bir ortamda kaleye kim geçecek bunu da merak ediyorum.

Jorge Jesus'un en çok kızacağı maç olmuştur. Keşke bu maçın devre arası ve maç sonunda oyunculara yaptığı konuşmaları görme şansımız olsaydı.

Burak Kapacak kariyerinde attığı en özel gollerden birine sırf Fenerbahçe'den kiralık gitti diye sevinmedi. Bu da ayrı bir olay. 

Maçın oyuncusu; Fabio Borini. Tek kişilik resital.

Fenerbahçe Kadıköy'de 5 maç yaptı. 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bu blogda da çok kez yazdım. Lig şampiyonluklarını genelde iç saha puan lideri kazanıyor. Fenerbahçe bu seriyi sürdürmeli ve içerde puan kaybetmemeli. 

Valencia attığı 3 golle 10 gole ulaştı. İsmail Yüksek, Lincoln ve Szalai asist yapan topçularımız.

Lincoln 6 asistle takımın en çok asist yapan futbolcusu.

Fenerbahçe 17 puanla gizli lider durumunda. Bir maçımız bay geçmemiz sebebiyle eksik.

Hafta arası AEK Larnaca deplasmanına gidiyoruz ve Pazartesi Ankaragücü deplasmanı. 

Fenerbahçe sezonu şampiyonlukla tamamlamasa bile ben bu sezonu asla unutmayacağım. Jorge Jesus ve 2022/2023 sezonu unutulmaz.

Hiç yorum yok: