31 Ekim 2022 Pazartesi

Fenerbahçe-Rennes Maçında 34.840 Taraftar


İşler yolunda giderken bu tarz detaylara takılan olmuyor. Ya da konuşulsa bile hemen gündemden çıkıp gidiyor. Deplasman yasağı ile ilgili tek bir tezahürat yapmadı Fenerbahçe tribünleri, tek bir pankart asmadı, ya da rakiplerin belirlediği bilet fiyatlarıyla ilgili tek bir açıklama yapılmıyor. Herkes her şeyi kabul ediyor ve yoluna devam ediyor. ''Aman tadımız kaçmasın'' diyor.

Geçtiğimiz günlerde oynanan Fenerbahçe-Rennes maçı öncesi Fenerbahçe yönetimi tarafından resmi siteye şu yazı konuldu. Yazının özetinde Fenerbahçe kombinesi olan taraftarlar biletini herhangi bir kişiye transfer edemeyecekti. Sadece kulübe devir açıktı. Taraftarlar tepkileri gösterdi, bu yanlıştan dönülmesini istediler ancak olmadı. Maç günü ''Karaborsa önleme amacıyla ve çok ihbar, şikayet aldık'' şeklinde bir açıklama yapılsa da bu taraftarları tatmin etmedi.

Fenerbahçe son zamanların en önemli maçına böylesi bir havada çıktı. Biletler aktarılmadı, kulübe aktarma sisteminde ciddi sıkıntılar meydana geldi ve kombineler boşta kaldı.

Fenerbahçe-Rennes maçı son yılların en ilgi duyulan maçlarından biriydi. Satışa çıkan biletlerin belki de 2-3 katı kadar talep alındı. Ancak stat % 100 kapasiteyle dolmadı. Çünkü Fenerbahçe yönetiminin aldığı yanlış karar nedeniyle Fenerbahçe tamamen dolu tribünlere oynayamadı.

Fenerbahçe-Rennes maçını toplam 34.840 taraftar izledi.  Bu sezonun en düşük seyirci sayısıydı. Bu veriyi Maçkolik sitesinden aldım. Lig başından beri seyirci sayılarına oradan bakıyorum. % 100 doğruluğu konusunda tam emin değilim ancak elimizde olan böyle bir veri varken, maçın devre arası Passo uygulaması üstünden bilet bulabilmişken, çevremdeki arkadaşların kombineleri ellerinde kalmışken bu sayının yanlış olduğunu söylemek de doğru olmaz.

Yıllar önce Aziz Yıldırım koca bir tribüne kombine satmamış, insanları tribüne sokmamış ve Fenerbahçe'nin boş tribünlere oynamasını sağlamıştı. Bu yönetimin yaptığı tam olarak bu olmasa da Fenerbahçe yönetimi her maçın tamamen dolması yönünde adımlar atmalı ve taraftarları zorlayacak, takımın atmosferden yoksun bırakacak hareketlerden kaçınmalıdır. İnsanlar sezon başında kombine alırken istediklerine aktarma şansı buluyordu. O hak sezon içinde apar topar bir kararla alınamaz. Alınmamalı. Umarım Fenerbahçe yönetimi bu karardan bir an önce vazgeçer ya da kararın kusursuz işlemesini sağlar. Fenerbahçe stadında bir boş koltuğun kalması Fenerbahçe'nin böylesi bir sezonunda olmaması gerekendir. Fenerbahçe yönetimine rica ediyoruz.

Hiç yorum yok: