14 Şubat 2020 Cuma

Kocaelispor 1 Belediye Derincespor 3


Kocaelispor'un bir iç saha maçında daha tribünlerdeydim. Yaşadığın kentin takımına sahip çık mottosunu sonuna kadar yaşıyorum.

Kocaelispor-Belediye Derincespor maçı için evden çıkarken asla böyle bir sonuç hayal etmemiştim. Kocaelispor kentin bir diğer ilçesi olan takım karşısında baştan sona üstün oynar ve maçı alır diyordum. Öyle olmadı.

Aslında Kocaelispor maça çok iyi başladı. Burak Süleyman'ın güzel golüyle henüz 10.dakika öne geçti. Ancak kaleci Ercüment'in 2 hediye golü ile Belediye Derincespor ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. Kocaelispor her şeye rağmen ikinci yarıya iyi başladı, pozisyon buldu ve atamadı. 68.dakika gelen konuk takım golü maça son noktayı koydu. O an maç bitti.

Kocaelispor üst üste 2 yenilgi ile 14 puanlık avantajı 8’e indirdi. 11 hafta kala 8 puan elbette avantaj ama artık hata yapma lüksü çok az.

3.lig mücadele edenin, daha çok isteyenin, daha iyi hazırlanın kazandığı bir lig. Oyuncu kalitesi farkı çok olmadığından mücadele etmek maç sonuçlarını doğrudan etkiliyor.

Yakup Alkan. Geçen sezonun gol kralı. Bu sezon Kocaelispor'a transfer oldu. 10 golü var. Ancak beklenti o kadar fazla ki bu maç kötü oyunu sonunda taraftarlardan ciddi şekilde ıslık aldı. Kocaelispor için işler iyi gidiyor diyoruz ama ters bir sonuçta sezonun devamını çöpe atacak tribün reaksiyonu görmek mümkün. Yarın bir gün bir iç saha maçında daha yenilgi gelirse çok daha farklı tepkiler gelir. Yıllardır Kocaeli'de bunlara şahit olduk.

Tribün; Soğuk havanın etkisi ile stat çok dolmadı ancak yine aynı kitle maça geldi. Elimde herhangi bir veri olmadan konuşuyorum ancak Kocaeli'de maça gelen insanların hemen hemen tamamı aynıdır. Her maç az sayıda kişi farkı vardır. Soğuk hava, kötü sonuçlar falan etkilemiyor kimseyi. Belli kemik kadro hep tribünlerde.

Ali Han Tunçer övme saati. İkinci yarı bir kaç pozisyon hatalı kararlar verse de izlerken keyif alıyor insan.

Deplasmanda taraftarı olan takımlara bayılıyorum. Yaklaşık 500 Belediye Derincespor taraftarı tribünlerde yerini aldı. Maç öncesi Kocaelispor'u tribünlere çağırdı, destek verdi. Akıllar 1 Mart tarihinde. 1 Mart 2020 Pazar 14:30 Kocaelispor-Karşıyaka maçında deplasman tribününün dolmasını bekliyorum.

Passolig yok, 5 TL'ye bilet, VAR yok, tribünlerde 10 bin taraftar. Geçen sezon söylediğimi yazayım. İmkan yaratın ve Kocaeli'de bir maç izleyin. Pişman olmazsınız.

Cumartesi günü Ofspor deplasmanında gelecek 3 puan bu maçı unutturur. Yenilgi işleri daha da sıkıntıya sokacak.

Hiç yorum yok: