13 Şubat 2020 Perşembe

Fenerbahçe 1 Alanyaspor 1


Fenerbahçe Cumartesi günü Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda kritik 2 puan bıraktı. Elbette müsabakaya hakem faktörü damga vurdu. Yaptığı hatalar ile tribünde bulunan binlerce taraftarı ve ekran başında maçı takip eden milyonlarca taraftarı isyan noktasına getirdi. Maçın üzüntüsü devam ediyor ancak yine de tarihe not düşmek için maçın günlüğü yazayım.

Fenerbahçe-Alanyaspor maçı için yine sevgili Atilla Nesipoğlu arkadaşım sayesinde bilet buldum ve maçı Maraton Üst tribün D Blok'ta izleme şansı elde ettim. Şunu baştan söyleyeyim. Bu sene loca dahil tüm tribünlerde maç izledim. Görüşü en güzel yer burasıydı. Sahanın neredeyse tam ortası ve oyuna mutlak hakimsin. Eğer bir yeri tercih edecek olsam burayı tercih ederim.

Yine trenle yolculuk, yine maç öncesi Kadıköy'ün havasını alma, çok soğuk hava ve bir maç günü.

Stada girerken kalem sokamıyoruz. Akıl alır gibi değil. Türkiye'de olan saçma kurallar.

Maraton Üst tribüne girdiğimde aklıma hep yıllar öncesi geliyor. Maçları Migros tribününde takip ediyordum. Maraton Üst E Blok. Maç içlerinde birden ''milyonlarca taraftarın yan yana...'' tezahüratı girerdi ki herkes dönüp ne oluyor diye bakardı. Nedense en zevk aldığım günlerdi.

Maç; sonuç açısından kötü maç ancak sahada formsuz oyuncu sayısına bakınca insan umutlanmıyor değil. Maç sonrası herkesin ortak görüşü formsuz oyunculardı. Ozan, Gustavo, Garry, Vedat, Kruse. İyi gününde olmadığımız halde ligin iyi takımlarından Alanyaspor'a karşı defalarca maçı kazanma fırsatı geldi ve hakem engeli olmasa kazanıyorduk. Yani bu kadar iyi gününde olmayan oyuncu varken bile bu noktaya gelebiliyorsak yarın iyi oynadığımız gün galibiyet oldukça kolay olabilir.

Tribün; açıkcası havanın soğuk olması tribün performansını ciddi anlamda düşürdü. Son zamanların en kötü tribünü vardı. Takım öne geçebilse belki yine tribünleri kendimize alırdık ama böyle olunca performans olarak geride kaldık.

Koreografi çok güzeldi. Sefa abiyi unutmayacağız.


Isıtıcılar bir kez daha yüzleri güldürdü.

Statta en son ne zaman yemek yedim hatırlamıyorum ancak kalite olarak iyi diyebilirim. Elbette fiyatlar çok uygun değil ancak lezzet açısından verimli. Köfte ekmek; 17.50 TL. Su; 2.5 TL. 

Cisse'ye penaltı attırmak; saçmalık. Teşekkürler Erol Bulut.

Ersun Yanal gerçekten 90+2'de Mevlüt Erdinç'i mi oyuna aldın? Akıl alır gibi değil.

Isla ve kesemediği toplar.

Alanyaspor taş gibi takım.

Fenerbahçe için sezonun final maçlarına geliyoruz. Cumartesi Ankaragücü ve haftaya Pazar Galatasaray maçları puan kaybı geldiği takdirde Fenerbahçe için sezonun sonu anlamına gelecek.


Hiç yorum yok: