28 Aralık 2015 Pazartesi

Kocaelispor 2 Ergene Velimeşespor 0


O sene bu sene.

Yıllardır alt liglerde mücadele eden, sadece doldurduğu stadyum ile ülke gündemine gelen Kocaelispor'un güzel günleri başladı ve devam ediyor. 2015'i bulunduğu ligde puan durumunun zirvesinde tamamladı.

Aslında çok gibi gözükse de Kocaeli gibi bir şehir 15 bin kişilik stadyumu böylesine bir havada doldurmalıydı. Yine de 10 bin üstü seyirci büyük başarıdır. Bilet fiyatları 5-10 TL.

Takım geçtiğimiz sezonlara oranla çok iyi. Yine rahat bir galibiyet geldi. Özellikle zaman zaman tribünde izleyenlere şaşkınlık veren organizasyonlar yapılıyor. Oğuzhan Türkmen'in attığı golün hazırlanışı 1.sınıftı. 2.yarıda Sinan Pektemek'in golünde de birinci sınıf golcü bitirişi vardı. Yine paslaşma şahane.

Pektemek demek, gol demek. Beşiktaşlı Mustafa Pektemek'in abisi Sinan Pektemek 32 yaşında Kocaelispor'u 3.lige çıkarmak için mücadele ediyor. İlk yarı 7 golle takımın en golcü futbolcularından.

Tribünler çok iyi değildi, Kocaelispor tribünleri potansiyelini zaman zaman kullansa da ciddi bir beste ve görsel eksiklik çekiyor. Zaten tribünlerin iyi olmadığını 2.yarı sazı eline alan kale arka tribününden anlayabiliyoruz. Tribünü uzun bir bölüm kale arkası yönetti.

Sezonun en çok kadın ve çocuk taraftarın geldiği maçı. 14 yaş altı çocuklar ücretsiz giriş yaptı. Kadınlar da ciddi ilgi gösteriyor.

Kocaelispor ilk yarıyı en yakın rakibinin 8 puan önünde lider tamamladı. 12 maç sonra 3.lig yolunda devam bir adım atılacak. Dev bir adım diyorum çünkü bu sene play-off getirdiler. 12 grup lider aralarında maçlar yapacak ve 9 takım 3.lige çıkacak. Yani iş sadece burada da bitmeyecek.



Kocaeli futbolu atağa kalktı? Puan durumunun ilk 3 sırasında Kocaeli takımları var.

2.yarı 24 Ocak tarihinde Gebzespor maçıyla açılıyor. Gebzespor deplasman tribününü doldurur, tribün açısından da iyi maç olur.

Hiç yorum yok: