30 Aralık 2015 Çarşamba

Fenerbahçe 2 Sivasspor 1


İlk yarının ve 2015'in son maçında yine Kadıköy'de tribünlerde olma şansını yakaladım. Şans diyorum çünkü Fenerbahçe'nin maçlarını canlı izlemek şanstır. Ben de bu yüzden bunu hep belirtiyorum. Biz koca bir camiayı temsil ediyoruz. İnsanların sesi oluyoruz. Hakkını vermek lazım. Fenerbahçe'ye zarar verecek davranışlardan kaçınmak lazım, tezahurat yapmak lazım. Karşılıksız şekilde desteklemek lazım.

Hafta içi maçları park açısından zayıf geçiyor çünkü herkesin işi rahat izin alıp erken saatte gelmeye uygun değil. O yüzden hep az kişi oluyoruz. Yine de keyifli sohbet dönüyor. Gelen bizi direkt yerimizde buluyor, ne saate ne telefona ihtiyaç duymuyoruz.

Tribünler dolu değil, bunu bir türlü anlamıyorum. İnsanlar bu kadar çok sevdiği bir şeyi nasıl yalnız bırakıp maça gelmiyor. Fikstüre endeksli hayatlar diyoruz da sadece biz diyoruz sanırım. Maç günleri izin alabilmek için izin kullanmıyorum. Hakkımı bu günler değerlendiriyorum ve maç ayırt etmeden statta oluyorum. Maçı 28.151 kişi tribünlerde takip etmiş. 38 bin kombine satmış olmamız da koca bir yalan çıktı. Sezon ortalamamız 31.843.

Nani ve Fernandao'dan yoksun başladığımız maçta takımın oynadığı oyun oldukça iyiydi. Hakeme ve Sivasspor oyuncularının sert futboluna rağmen zaman zaman çok etkili olmak üzere maç genelinde iyiydik. Van Persie'nin golüyle öne de geçsek de Sivasspor tek şutunda golü buldu. 2.yarı baskıyı arttırdık, pozisyonlar bulduk. Kjaer'in attığı golle de maçı 2-1 kazanmayı başardık.

25 şut, % 61 topla oynama, 10 korner, 36 orta denemesi, 2 gol. 


Mehmet Topal defansif anlamda, Lazar Markovic ofansif anlamda opta verilerine göre en iyi oyuncularımız.

Diego oyundan çıktıktan sonra Diego'yu aradık?

Ozan Tufan henüz o hepimizin beklediği patlamayı yapamadı.

Van Persie'nin ilk yarıda vurduğu ve kalecinin güçlükle çıkardığı kafa topu?

Van Persie diye anons yapmak bile güzel.

Fenerbahçe'nin kiralık oyuncusu Beykan'dan gol yemek.

Tribünler iyiydi ancak daha iyi olabilirdi. Okul Açık ile Migros'un tezahurat yapıyor olması güzel detay. Sonuçta sıkıntılar malum. Ayrıca tüm bunların yanında tribünde kavga etmek de çok gereksiz be. Haftanın tek günü 2 saat gelip keyifle maçını izle git evine. Ne kavgası. Gerçi kavga etmek genel anlamda gereksiz.

50.dakika sabırsızlanan, homurdanmaya başlayan Fenerbahçe taraftarları.

İlk yarı sonunda 17 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldık. Kadıköy'de 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik. 40 puanla Beşiktaş'ın ardından 2.sıradayız. 3.sıra ile aramızda fark 10.

İlk resmi maçımızı 10 Ocak Giresunspor deplasmanında oynarken Kadıköy'e 13 Ocak Çarşamba Tuzlaspor maçıyla döneceğiz. 

15:31 İzmit-İstanbul otobüsü ile başlayan gün, 23:00 İstanbul-İzmit otobüsü ile sona erdi. 15:00 ile 00:30 arası Fenerbahçe.

Fenerbahçe ile yaşamaya devam.

Hiç yorum yok: