21 Aralık 2015 Pazartesi

Gençlerbirliği 0 Fenerbahçe 1


Gençlerbirliği deplasmanından Fernandao'nun attığı golle 1-0 galibetle dönüyoruz. Maç fazlasıyla liderliğe yükseldik ve yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.

Fernandao'nun golünde Gökhan Gönül'ün pası, Diego'nun araya bırakması, Markovic'in al da at diyen asisti ve vuruş. Hazırlanış bakımından güzel goldü.

Gol attığı için Fernandao'yu maçın adamı seçerim. Nani ve Diego da oldukça istekliydi. Onlardan da bahsetmek lazım. Özellikle Nani çoğu pozisyonun içinde vardı. Genel olarak takım istekli şekilde oynadı, rakibe pozisyon vermedi, karşı kalede maçı 3'e, 4'e getirecek pozisyonlar buldu. Bu havada böylesine bir hakeme rağmen, sert oynayan rakibe karşı iyi sayılır.

Diego elinden geleni yapıyor, takıma büyük katkı sağlıyor ancak insanların biraz daha eleştirileri azaltması için gol ya da asist katkısı yapmasını istiyorum. Zaten Diego da o zaman kendine gelecek. İnsanlar maç içinde neler yaptığına değil, tabela katkısı var mı diye bakıyor. Zaten Diego'nun en büyük sorunu Alex gibi birinden sonra oynuyor olması. Diego bu sezon 24 maç, 1 gol, 3 asist.

Bu sezon ligde 8 maçta gol yemedik, 10 maçtır yenilmiyoruz. 

16.hata sonunda 37 puandayız. Ersun Yanal'ın 38 puanından sonra 16.haftalar itibari ile son 10 senenin en yüksek puanı.

Nani ve Diego toplam 8 kritik pas vermiş. Opta verileri böyle diyor.

Fernandao 11, Diego 8 ikili mücadele kazanmış. Diego'nun 8 ikili mücadele kazanması onun nasıl bir istekle oynadığını gösteriyor, kritik paslarını da golle süsleseler asist katkısı da görecektik. Diego savunuyoruz ama hakediyor.

Volkan kariyerinin en rahat maçlarından birisini çıkardı. Yere yattı mı?

Gençlerbirliği tribünleri ''Gençlerbirliği'' tezahuratından çok ''Nani dışarı'' tezahuratı yaptı. Maçın başında taktılar bir kere. Gereksiz tezahurat. Nani'yi daha da motive etti. İyi oldu.

Fenerbahçe tribünleri nasıldı tribünde olan arkadaşlarımız daha iyi ve doğru değerlendirebilir ama tv'ye çok iyi ses gelmedi. Son yılların tv'ye göre en kötü Ankara deplasmanlarından biriydi. Havanın soğuk olması da tribünleri etkilemiştir. Ancak yine de bu havada, 80 ve 155 TL'lik bilet fiyatlarına rağmen oraya giden herkesin ayaklarına sağlık.

Gençlerbirliği deplasmanında kazanılan seneler şampiyonluk...

Noel için kart görmek falan inanmadığım şeyler. Eskiden oluyor olabilir ama bu tarz camialarda olduğunu düşünmüyorum. Ya da Nani ve Fernandao'nun bunu düşündüğünü zannetmiyorum. Alves düşünüyor olabilir. Özellikle Nani pozisyon gereği kart gördü. Nani ve Fernandao noel akşamı evinde ailesi ile zamanı geçirir, Pazartesi maçta tribünde arkadaşlarını destekler diye düşünüyorum. Umarım yanılmam. Ayrıca noel için tüm yabancı futbolculara izin verilse sesimi çıkarmam. İnsanların bir inancı var. Saygı duymak lazım.

Çarşamba günü Türkiye Kupası'nda Antalyaspor, Pazartesi günü ligde Antalyaspor maçıyla mücadeleye devam ediyoruz. 

Hiç yorum yok: