30 Kasım 2009 Pazartesi

Manchester'ın Yedekleri # 1

Son günlerde bloglarda, gazetelerde ve televizyon kanallarında tartışılan konu Manchester'ın yedekleri. Manchester Beşiktaş maçına da 5 sene önce 8 Aralık 2004'te oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-0 kazandığı maça da yedek kadroyla çıkmış. Yoksa Beşiktaş'ta Fenerbahçe'de Manchester United'ı yenemezmiş. O maçta kadroda yer alan Fenerbahçeli ve Manchester United'lı futbolculara bir bakalım ;

Rüştü Reçber : O maçtan sonra Fenerbahçe'de bir süre daha oynadı ve daha sonra 2007 yılında Beşiktaş'a geçti. 3 lig şampiyonluğu - 2'si Fb, 1'i Bjk ile - yaşadı. Hala Beşiktaşta oynuyor. Milli takımın 2 numaralı kalecisi.

Fabio Luciano : 2006 yılının sonuna kadar Fenerbahçe'de kaldı ve daha sonra Köln'e oradan Flemengoya geçerek futbol yaşamına son noktayı koydu.

Servet Çetin : Galatasaray'da oynuyor. Milli takımın vazgeçilmez oyuncularından.

Ümit Özat : 2007 yılına kadar Fenerbahçe forması giydi. Daha sonra Köln kulübüne gitti. Rahatsızlık geçirmesinin ardından futbolu bıraktı.

Önder Turacı : Hala Fenerbahçe forması giyiyor. Ancak kendisine ilk 11'de yer bulamıyor. Son dönemlerde milli olmaya başladı.

Mehmet Aurelio : Real Betis'e gitti, Milli oldu, hatta milli takımın vazgeçilmezi oldu. Şu an sakatlıklarla boğuşuyor.

Alex : Belki de kendisini en çok geliştiren futbolculardan. Gol krallıkları, asist krallıkları, şampiyonlukları, kupalar kazandı. Hala Fenerbahçede oynuyor. Milli formaya uzak.

Selçuk Şahin : Kendisini bir türlü geliştiremedi. Zaman zaman kadro şansı bulsada ilk 11'in devamlı bir futbolcusu hala olamadı. Milli formayı giyemiyor.

Serkan Balcı : Trabzonsporda oynuyor. İlk 11'e girmekte zaman zaman zorlanıyor. Milli formayı giyemiyor.

Tuncay Şanlı : Fenerbahçe'nin en iyi futbolcusuydu. Daha sonra Middlesbrough kulübüne gitti. 2 sezon oynadıktan sonra küme düşmesi sonucu Stoke City'e transfer oldu ve orada ortalama 7 dk süre alarak forma giyiyor.

Mert Nobre : 2006 sezonu sonuna kadar Fenerbahçe'de kaldı. Fenerbahçedeki parlak günlerinin ardından geçtiği Beşiktaşta bekleneni bir türlü veremedi. Şu anda ilk 11'e girmekte zorlanıyor.Türk oldu ama milli formayı giymiyor.

Mehmet Yozgatlı : 2007 yılına kadar Fenerbahçe forması giydi. Daha sonra Beşiktaş'a gitti. Bekleneni veremedi ve şu anda Gaziantepspor'da forma giyiyor. Milli formayı giyemiyor.

Serhat Akın : Manchester maçından sonraki sezon Anderlect'e geçti, sonra kiralık olarak Köln, sonra tekrar Anderlect ardından Kocaelispor, Konyaspor formaları giydi. 28 yaşındaki futbolcu şu anda Karlsruher forması giyiyor. Milli olamıyor.

Daum : 2006 yılına kadar Fenerbahçe teknik direktörü olarak görev yaptı. Daha sonra 2006-2009 arası 3 sezon Köln teknik direktörlüğü yaptı ve daha sonra yine Fenerbahçe'ye geri döndü.

Yazının uzun olmaması için, Manchester'ın yedeklerinin ne halde olduğunu daha sonra yazacağım.

2 yorum:

Beercholic dedi ki...

yemin ediyorum ben şu yazıyı yazmayı lagencoları ilk açıldığı günlerde düşünmüştüm, üşenmiştim.. eline sağlık..

byildizli dedi ki...

Mekan farkı var. Üstelik bugünkü yedekler bizim ligimizde şampiyon olabilecek düzeyde kaliteli ve yetenekli. İngilizlerle aramızdaki uçurum belli oldu o akşam.