27 Eylül 2022 Salı

Tarihi Gece / Federer'in Vedası


Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük tenis oyuncularından ikisi el ele şekilde kort kenarında ağlıyor. Ne kadar acayip bir cümle. Yıllarca bize unutulmaz anlar yaşatan bu ikili bir kez daha bizleri inanılmaz duygular içinde bıraktı.

Gece yarısı tv karşısında yerimizi aldık. Biraz sonra Federer korta son kez çıkacak ve kortlara veda edecek. Elbette duygusal olacak. Hepimiz son kez Federer izlemenin heyecanı içindeyiz. Maç başlıyor. Eurosport ekranlarından takip ediyorum. Mikrofonda Emre Yazıcıol ve Aras Yetiş. Bizlere her saniyeyi kusursuz şekilde anlatıyorlar. Üstelik saatlerdir mikrofon başındalar. Artık maçın sonlarına doğru geliyoruz. Son Federer puanları görüyoruz. Birden oyuncular duygusallaşıyor. O an geliyor akıllara. Çok kısa bir süre sonra bir efsane kortlara veda edecek. Son top kullanılıyor. Maç bitiyor. Federer seyircileri alkışlıyor. Ancak daha sonra beklemediğimiz şekilde işler değişiyor. Nadal ağlıyor, Federer ağlıyor, Djokovic ağlıyor, Mirka ağlıyor, milyonlar ağlıyor. Tarihi anlar yaşıyoruz. Söylenecek söz yok. Twitter timeline'ı gündüz saatleri gibi akıyor, herkes ağlıyor. Herkes şaşkınlık yaşıyor. Bu gece başlamadan kimse bu gecenin bu kadar duygusal geçeceğini düşünmüyordu. Müzik çalıyor, Ellie Goulding şarkı söylüyor, Federer ve Nadal el ele ağlıyor. Bizler de ekran başında ağlıyoruz.

Spor tarihinin en duygusal vedalarından birine şahitlik ediyoruz. Daha önce Totti'nin vedası çok etkilemişti beni. Bu da onlardan biri oldu. Kortta her gördüğümde mutlu olduğum Federer'i bir daha izleyemeyecek olmak insanı hüzünlendiriyor. Ancak tenis sporu elbette devam ediyor. Yeni maçlar, yeni şampiyonlar, yeni yıldızlar. Ancak Federer gibisinin gelmeyeceğinden de eminiz. Federer kortlara veda etti. 2022'de veda eden diğer yıldızlar gibi. Ve sıra artık Nadal, Djokovic gibilere geliyor. Spor kahramanlarımızın vedaları bizleri üzüyor.

Hiç yorum yok: